Dulijano Saciri, döms till livstid och och utvisning för avrättning av sin ex-fru

VÅLDSVÅGEN. 40-årige Dulijano Saciri döms till livstids fängelse och utvisning för att ha mördat sin exfru Sanije Dubrani på tågstationen i Linköping i våras.

Dulijano Saciri. Bilder Polisen

Göta Hovrätt, fastställer därmed tingsrättens dom. Sanije Dubrani höggs med över 40 knivhugg med en 35 centimeter lång kniv. Hon var på väg till en umgängesträff med deras gemensamma barn.

Saciri har hävdat att han hört röster som tvingade honom att döda sin exfru. En rättspsykiatrisk undersökning har dock visat att mannen är frisk.

I domen skriver hovrätten att mannens attack knappast kan “bedömas på annat sätt än som en avrättning”.

***

TIDIGARE 2021-10-01. Dulijano Saciri, döms till livstid och utvisning för mord på kvinna i Linköping

VÅLDSVÅGEN. Linköpings Tingsrätt, mål: B 1656-21, har idag meddelat dom i brottmålet gällande mord och grovt olaga hot på resecentrum i Linköping.

Dulijano Saciri, medborgare i upphört land. Bild från Facebook

Dulijano Saciri döms för mord på sin före detta hustru och för grovt olaga hot mot en man som försökte avvärja det dödliga angreppet. Påföljden bestäms till fängelse på livstid och den tilltalade utvisas. Herr Saciri ska också betala skadestånd till gemensamma barn och den avlidnas föräldrar samt till mannen som hotades.

TIDIGARE 2021-09-03. Dulijano Saciri, åtalad för mord på kvinna i Linköping

VÅLDSVÅGEN. En 40-årig man, Dulijano Saciri, åtalades i dag vid Linköpings tingsrätt för mord på en 44-årig kvinna, Sanije Dubrani, på resecentrum i Linköping den 15 april i år. Mannen åtalas också för grovt olaga hot.

Dulijano Saciri och kvinnan hade tidigare varit gifta och hade nio gemensamma barn. Enligt åtalet överfölls kvinnan bakifrån av mannen, som gav henne ett fyrtiotal knivhugg över stora delar av kroppen. Mannen hade planerat gärningen noggrant då han med kniv reste till Linköping där han väntade på kvinnan när hon klev av tåget.

– Det här är en tragisk och fruktansvärd händelse. Jag menar att vi har ett mycket gott bevisläge. Hela händelsen finns på övervakningsfilm och flera vittnen var också på plats när det hände, säger vice chefsåklagare Malin Axelsson som är förundersökningsledare.

Saciri var kvar på resecentrum när polisen kom och han greps därför direkt.

En person som ingrep och försökte stoppa angreppet blev utsatt för grovt olaga hot enligt åklagaren.

Flera personer försökte avbryta angreppet och en av dem blev utsatt för grovt olaga hot då 40-åringen gick mot honom med kniven och hotade honom, säger Malin Axelsson.
40-åringen förnekar brott, men han vidgår att det är han som syns på övervakningsfilmen från platsen.

Saciri har genomgått en rättspsykiatrisk undersökning. Rättsmedicinalverket bedömer i sitt utlåtande att mannen inte har begått den åtalade gärningen under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Han hade inte heller vid tiden för undersökningen en allvarlig psykisk störning. Åklagaren planerar att rättegången kommer ta tre dagar. Fem vittnen kommer kallas till rätten.

Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 1656-21.

-Pettersson säger att ni minns kanske partiledardebatten i SVT i början på juni och att Jimmie Åkesson (SD) och Annie Lööf (C) rök ihop efter att Åkesson sa att våldet till stor del var ett importerat problem medan Lööf kände ett förakt för att SD-ledaren skyllde på invandrarna. Då hade det varit fem kvinnomord på kort tid, en av dem ovanstående, fyra av dem utförda av män med invandrarbakgrund. Annie Lööf (C) föraktar Åkesson (SD) för att han säger sanningen, jag föraktar männen som mördar och Annie Lööf som blundar för verkligheten.

Annie Lööf (C) känner förakt för dem som säger sanningen men föraktar inte brottslingarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Dulijano Saciri, döms till livstid och och utvisning för avrättning av sin ex-fru

 1. Jag föraktar dem som öppnade dörrarna på vid gavel och utan urskillning släpper in allt för många, Partiet S som eftertraktar makten för maktens skull och inte för landets bästa.

  27
 2. Han kommer väl från något land så skicka hem aset dit så han får
  ruttna där så vi svenska skattebetalare slipper föda honom,och gör
  så med alla dessa idioter som finns här,ska det va så svårt att fatta.

  20
 3. Skönt att se att rättssystemet någon gång per år träffar rätt.
  Men han kanske släpps ut i förtid för gott “uppförande” till glädje för allah “goda” feminister.

  16
 4. ”Livstids fängelse” – sedan utvisning … ?

  Är det kistan som ska utvisas ?

  Billigare att ”stoppa honom i kistan ” direkt ?

  31
 5. Alla som påpekar problemen med brottsligheten, invandringen eller för den delen alla pedofiler inom centern möts av ett stort förakt från centerledaren för i deras värld är det inte invandringen, brottsligheten eller pedofilen i sig som är problemet utan det är allt förakt centern möter för deras värderingar och för centers ideologi.

  33

Kommentera