Peter Hultqvist (S) om de oacceptabla ryska kraven

UTRIKES. Rysslands nya krav på Nato innebär att Sverige inte skulle kunna genomföra nuvarande säkerhetspolitik.

Bild från Nato

–8 Helt oacepptabelt, säger försvarsminister Peter Hultqvist om kraven till DN, bakom betalvägg.

Kraven offentliggjordes i fredags av Rysslands utrikesministerium.

Syftet är att skapa en rysk intressesfär där man från rysk sida ska kunna utöva inflytande över länderna i vårt närområde. Även vi skulle påverkas och därför är det helt oacceptabelt för oss, säger försvarsminister Peter Hultqvist till DN.

Högst upp i kravlistan står att försvarsalliansen ska ”avstå från varje utvidgning av Nato”. Det skulle enligt DN innebära att både Sverige och Finland, som idag inte är med i alliansen, skulle bli utestängda.

Vi ska inte gå med i Nato varken nu eller senare – men det är ett helt svenskt ställningstagande som ingen annan ska ha någon synpunkt på. Vi måste ha frihet att fatta våra beslut utifrån vad vi tror är bäst för svenska folket. Det handlar om vår grundläggande suveränitet och handlingsfrihet att fatta våra egna beslut, säger Peter Hultqvist.

Han menar att Rysslands intention att diktera andra staters val strider mot internationell rätt och avtal.

Små stater måste ha rätt att fatta sina egna beslut över sin egen framtid. Varje försök att bygga upp intressesfärer där vissa länder anses ha någon sorts överhöghet över andra länder är oacceptabelt, säger Peter Hultqvist.

– Det är inte ofta Pettersson håller med vapenvägraren Hultqvist (S) men han har rätt i att Ryssland inte ska bestämma vilka organisationer andra stater ska vara med i.

Det är inte de små grannländerna som hotar Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Peter Hultqvist (S) om de oacceptabla ryska kraven

 1. Vad ska han säga efter köpt värdelösa roboter från USA
  Var ska nu USA sälja sitt krigsmaterial om de inte kan starta nytt krig
  Asien är inte så lätta att lura
  Afrika är för fattiga
  Europa kommer kunna betala och de är lättlurade speciellt nu med det lågfrekventa krig som redan råder i många länder på grund av den tidigare agendan

  25
  • När jag läste dina rader gick det upp ett ljus !!
   I går publicerades bilder i Sydsvenskan/HD över någon flygande mystisk raket över Landskrona/Trelleborg.
   Här är kanske gåtans lösning. Hultqvisten testar möjligen de försvarsvapen som han inhandlat hos USA ?
   Tur om de nu slår ner i Östersjön,och inte i något fiende-land…

 2. Om det nu för CIA o. USA är så viktigt,att få full tillgång till Ukraina ,undrar vän av ordning om orsaken ?
  Med dagens moderna vapen krävs inte nödvändigtvis att USA skall vistas direkt i anslutning till de länder,de önskar behärska.
  Vad beträffar Ukrainas naturtillgångar,är väl dessa idag blygsamma. Åkermark för att odla grödor har USA nog av, i sitt eget område.Oligarker o. maffiastrukturer finns det även nog av i Bidens eget land !
  Återstår endast att söka provocera Ryssland med GI´s längs gränsen,och med hangarfartyg o. liknande i Svarta Havet.

  19
 3. Jag undrar om vapenvägraren, politruken och den s.k försvarsministern hade skrivit ihop sitt inlägg på en skrynklig vit papperslapp och svettades kopiöst innan han uttalade sig för DN på samma sätt som när han höll på att spricka när han medverkade i SVT? Jag har noll respekt för den mannen.

  35
  • Nils Dacke: Håller med dig till 100%. Han är en riktig odugling liksom de flesta sossar. En vapenvägrare som försvarsminister…….

   23
 4. Ryssland har alltså rätten på sin sida vad de än hittar på, bland annat bara för att Carl Bildt är rysslandshatare och USA genom historien hittat på en massa tveksamt. Många enkelspåriga och hjärntvättade här.

  17
  3
  • Tycker mest att det verkar vara ryssofilerna här som rycker ut på bred front så fort någon artikel eller någon kommenterar Putins senaste maktspel. Främst genom kalla alla andra som inte ställer upp på Putins och Rysslands sida för hjärntvättade och duperade av det onda imperialistiska USA som alltid försöker starta krig mot stackars Putin som bara försvarar sig – hmmm.. vad har jag hört samma argument förut, ja just det alla muslimer som på samma sätt försvarar islamiska terrorgrupper som Hamas.

   För att i nästa andemening ursäkta och relativisera Putins och Rysslands politik med att ”USA gjorde ditten och datten först!!!!!!!!!!”
   Lustigt hur historien upprepar sig. Samma personer som idag gnäller på USA för att skydda Putin skulle på 1920 och 30-talet gnällt på Storbritannien för att det var en imperialistisk stormakt mot stackars Stalin som bara vill försvar sig mot den imperialistiska aggressionen mot de sovjetiska arbetarnas paradis.

   4
   3
 5. Fattas ju bara det att efter att Sossarna raserat landet inifrån och ut lyckas de komma i bråk med Ryssarna . Hur farligt som helst .
  Men metoden känns igen .
  SKAFFA EN GEMENSAM FIENDE UTIFRÅN SÅ SYNS INTE DEN EGNA MISÄREN.
  Men har ryssarnas spioner gjort sitt jobb så har de sett hur det står till här i landet.
  Och då håller de sig hemma. De har nog med problem på hemmaplan.

  51
 6. ”– Små stater måste ha rätt att fatta sina egna beslut över sin egen framtid. ”
  Säg det till USA och lista El Salvador, Haiti, Nicaragua, Bolivia, Grenada oh Hawai m.fl stater som USA störtat valda regeringar och istället skapade militärjuntor som massmördade sina egna landsmän. Nu såg jag att Chilis folk först nu har kastat ut resterna efter CIA- och Militärdiktaturen.

  38
  5
  • Menar du att för att USA varit och härjat i länder där Sovjet/Ryssland förde ombudskrig så har dagens Ryssland rätt att hota och ge sig på grannländerna?

   14
   13
  • Så med en socialistisk ledare, tror du det kommer bli bättre eller sämre för chilenska folket om 20 år?

 7. Socialisten P Hultqvist är dubbelagent åt Mahmoud Abbas samt afroafrikanska intressen

  Tvärtemot vad som är bäst för svenska folket.

  46

Kommentera