Flyktingdirektörer inför rätta – miljoner har försvunnit

BROTTSLIGHET & INVANDRING. De två flyktingdirektörerna Mario Nikolic och Kevin Ambaye gjorde på tre år sammanlagda vinster på drygt 72 miljoner på ensamkommande flyktingungdomar. För vinsterna köpte de en helikopter, lyxbilar och exklusiva bostäder. 

I fredags ställdes de och en av deras anställda inför rätta vid Göteborgs tingsrätt – samtliga åtalade för grovt bokföringsbrott. – Jag har inga kommentarer, säger Mario Nikolic och låser in sig på tingsrättens toalett rapporterar GT/Expressen, bakom betalvägg.

2016, mitt under flyktingkrisen, stod de ekonomiskt på sin topp. Deras bolag Canos VoB AB omsatte då 137 miljoner kronor.

Vinsten, efter finansnetto, uppgick till drygt 50 miljoner kronor – motsvarande nästan en miljon kronor i veckan.

Vinsterna kom från deras verksamhet med ensamkommande flyktingungdomar som de placerade ut i olika familjer.

Familjerna som gjorde större delen av arbetet fick dock den minsta ersättningen. Miljonvinsterna hamnade i stället på flyktingdirektörerna Mario Nikolic och Kevin Ambayes företagskonto – i varje fall till en början.

I dag saknas det 14 miljoner kronor i bolaget. Pengar som aldrig bokfördes.

Nikolic och Ambaye och en av deras anställda åtalades i våras misstänkta för grovt bokföringsbrott – ett brott som kan ge fängelse i upp till sex år.

I stämningsansökan mot de tre framgår det att det under 2018–2019 har gjorts 71 inbetalningar på Canos bankkonto om 14,6 miljoner kronor och 492 utbetalningar på samma belopp. Men ingen – förutom de åtalade – vet vart pengarna tagit vägen.

I förra veckan var det slutförhandling i Göteborgs tingsrätt. – Mario skyller på bokföringsbyrån och han säger att han inte fått några indikationer på att de skulle haft några problem med att sköta sitt uppdrag. Kevin har heller inte fått några såna indikationer, sen skyller han på Mario. Det har varit Marios ansvar anser han. Den anställde säger att hans ansvarsområde inte har varit ekonomi, säger kammaråklagare Per Håkan Larsson vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg.

-Pettersson säger att miljarder försvinner ur välfärdssystemen men de som gör det möjligt ställs inte till svars…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Flyktingdirektörer inför rätta – miljoner har försvunnit

 1. Den som gjort affärer med araber vet att det gör man bara en gång och sedan aldrig mer. Dom ljuger och myglar i allt dom gör. Kanske därför Sossarna tycker så bra om araberna, för att att dom är så lika varandra.

  12
 2. En gång till!

  Res till ett MENA land se alla fattiga utsatta och samtidigt skåda de rikas palats och storvulenhet.
  Opportunister gör vad som helst för pengar, helst lättförtjänta, därför kommer så många till oss.
  Vi är lättlurade och har en ofantlig bidragsflora med allt för lite kontrollfunktioner, passar dessa välutbildade som hand i handske.

  19
 3. De som gör det möjligt att miljarder försvinner ur välfärdssystemen ställs inte till svars, skriver Pettersson.

  ”Nu fan räcker det!” säger ”dissidenten” Pär Ström, ”politikerna förstör vårt land, vansinnet har tagit över, det sätter Sverige på kurs mot undergång”, (8 min.):
  https://youtu.be/Iv-CoEE6rOU

  25
 4. Säger bara en sak : Ta av dom det dom har och utvisa dom omedelbart.
  Förövrigt kan dom sälja ut helikopter bilar och övriga tillgångar och skicka
  det till helsvenska pensionärers trivselkassa, där dom sitter lurade på sina
  äldreboenden utan vare sig det ena och det andra pga. invandringen.

  43

Kommentera