SD – Återvandring måste vara ett alternativ

ÅTERVANDRING. Återvandring är inte en ”mirakellösning”, men måste vara ett av alternativen, skriver SD-politikerna Ludvig Aspling och Jonas Andersson på Aftonbladet Debatt.

Skärmdump Aftonbbladet

Duon skriver att Socialdemokraterna i sin höstbudget 1988 skrev att ”de flesta flyktingar har en dröm om att en gång kunna återvända” till sina respektive hemländer.

”Den drömmen är troligen väldigt mycket större och mer levande hos dem som hamnat i dagens utanförskap, arbetslöshet, trångboddhet, och i områden styrda av gängkriminella och moralpoliser.”

Återvandring, avslutar de, skulle ge en ”bättre framtid för både den enskilde och för vårt land”.

Frågan om återvandring är ingen ny företeelse eller diskussion. Exempelvis skriver Centerpartiet själv i en motion 1990 följande: ”För många som tvingats lämna sitt land finns alltid en önskan om att återvända dit. För många kan det dock av olika skäl vara svårt att återvända. Släkt och vänner kan ha skingrats och hemmet utplånats. Möjligheten till utvandring till annat land än hemlandet bör i sådana fall också underlättas från svensk sida. Det kan gälla olika praktiska insatser i samband med resan, men också att stödja det internationella arbete som bedrivs för en återvandring.”

-Pettersson säger att när SD säger samma som Centerpartiet sa för 30 år sedan pratas det om blåbrun politik. Det är fel, politiken är blågul…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “SD – Återvandring måste vara ett alternativ

 1. Återvandring är visst möjlig – mer än 3000 irakisk/kurdiska migranter från gränsen mellan Polen och Belarus har senaste veckorna flugits ut från Belarus (enligt media i MellanÖstern) och man har därifrån nu också börjat med att flyga ut några hundra syrier. Flera transporter planeras av de några tusen som finns kvar och den tyska staden Köln har erbjudit sig att ta emot 1500 av dem. Några bidrag för återvandring har inte givits, utan migranterna kände sig inte hemma i Belarus, kanske delvis beroende på att bara 0,2 procent av invånarna där är muslimer. Så med denna återvandring av flera tiotal procent av migranterna har president Lukasjenko och hans regering lyckats med vad svenska myndigheter inte klarat någonsin.

 2. Ett all-inclusive liv lämnar man bara inte
  Lägg därtill alla möjligheter till mygel, kriminalitet, kränkthet och straffrihet vid brott

  Vad är 400000 jämfört med detta? NADA!,,

 3. Återvandring är bara en önskedröm.
  400 000 är ingenting mot vad en familj får på några år.
  Skola
  Sjukvård
  Barnbidrag
  Socialbidrag
  Bostadsbidrag
  Bidrag till tandvård
  Och vid eventuella brott låga straff.
  Varför skulle folk tex från Kongo åka hem, nej det förstår jag inte.

  15
 4. I Sverige talar vi svenska. VI arbetar och betalar skatt för vår gemensamma välfärd. De som inte förstår eller förmår det, skall lämna vårt land utan bidrag. En spark i baken!

  25
 5. En utmärkt tanke. Men, inget för Sverige
  Ty vl är så goooda. Vi kraschar hellre
  ekonomiskt. Arma land.

  19
 6. Vi måste först stänga dörren för anslutande, främmande införsel av outbildad arbetskraft och endast ta emot flyktingar från närområdet.
  Drastiskt sänka bidragen, sluta bevilja medborgarskap till personer som ej behärskar vårt språk till fullo.
  De ska också känna till vår historia samt skriva på ett kontrakt att de känner till att kvinnor har samma rätt som män. Bryts kontraktet väntar utvisning på livstid.

  27
 7. Det här är en kontroversiell fråga bara för att den går emot agendan att förstöra svenska ursprungsbefolkningen med tusenåriga anor som unikt folk och kultur. Det är tråkigt se att inte fler svenskar förstår att vi är ett folk lika unikt som alla andra folk. Vi har dessutom helt unika kvalitéer som andra folk har sina. Det vore en stor förlust för mänskligheten om detta folk försvann.

  27
 8. Rätt enkelt, dra in bidragen och erbjud arbeten så lär “återvandring” anta bibliska proportioner.

  33
  • Mycket bra förslag. Enkelt och mycket effektivt. Det skulle bli rusning härifrån.
   👍👍👍👍👍

   15
   1
  • Och kasta in en miljon per familj som återvandringsbidrag (och indraget svenskt medborgarskap) så blir det fart

   10
   1

Kommentera