Inget problem att 70 % av SVT:s journalister röstar på V eller MP

PUBLIC SERVICE. SVT får 5000 miljoner om året av skattebetalarna för att producera opartiska och korrekta nyheter och program.

S, V och MP är 83 procent.

SVT:s vd Hanna Stjärne som tjänar 240.000 i månaden, nästan tre miljoner om året och betydligt mer än statsministern tycker inte SVT:s oerhörda vänstervridning är ett problem.

Hela programmet…

-Pettersson brukar säga att extremvänstern marscherade in på SVT:s redaktioner 1968 och nu är deras barn och barnbarn kvar där. Dom som inte fick plats hamnade på biståndsorganet Sida.

SVT gillar mångfald när det gäller hudfärg, kön, hbtq och annat genustrams men när det gäller åsikter gäller enfalden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Inget problem att 70 % av SVT:s journalister röstar på V eller MP

 1. Inte konstigt att Nyheterna på SVT är vänstervridna när dom bara består av vänsterfolk.
  Det jag hänger upp mig på är det stora kvinnoöverskott som växt fram, helt plötsligt har dessa blivit Speciallister på hart när alla områden? Eftersöker en balans.

 2. Vad folk röstar på ska inte vara en belastning för vad de gör, huvudsaken är att det blir bra gjort.
  Men det är kruxet, eftersom de inte är neutrala i sin rapportering utan deras politiska tillhörighet styr deras handlanden.
  Men kom ihåg att vi är ej som dem, vilka sparkar medarbetare för att de röstar på SD.

 3. Räknar man med S och C som även de ingår i det röd-bruna blocket så är det 89% anti-SD bland ”journalisterna” på SVT. Räknar man SR och UR, så är det nog ännu värre.

  14
 4. SVT är ett skräckexempel på en rödgrön variant av en tvångsskattefinansierad skyddad sysselsättningsverkstad. En enfaldig propagandamaskin för att skydda makten. Tankarna går till Lokashenko.och likasinnaade.

  57
 5. Vem i h—- har satt hennes lön?

  Detta public service-bolag har inga vinstkrav, de har knappast behov av en VD med spetskompetens från den yttersta näringslivstoppen och kräver därför heller inte lönenivåer som attraherar ett svårfångat toppskikt.

  Så hur har detta gått till? Med våra skattepengar!!

  75
  • SVT, SR och UR ägs av en Förvaltningsstiftelse för att vara oberoende av statliga och privata intressen.

   Styrelsen i Förvaltningsstiften utses av regeringen och hur oberoende det är får var och en fundera på.

   47
 6. Inget problem nu, men det blir problem för nonsens-/bidragsjournalisterna vid ett maktskifte 11/9. Då behövs en storstädning på statstelevisionen och statsradion.

  83
 7. Avvikande åsikter har ingen plats på SVT/SR.

  Subjektivitet är mycket bättre än objektivitet och framförallt om det gynnar en viss grupp av riktigt goda människor. Hur tror ni annars Hanna har fått jobbet?

  61
 8. Denna överbetalda skata har ju faktiskt helt rätt i sin analys. Att redaktionerna är fullständigt nerlusade av vänsterfolk och agerar därefter med ständiga vinklingar till vänstern fördel, är ju bara en naturlig följd av det uppdrag som SVT har fått av regimen. På den tiden då licenserna bekostade verksamheten så var dom ju tvungna att skärpa upp neutraliteten. För annars kunde det bli brist i kassan om många valde att avsluta sitt abonnemang. Men nu lever ju SVT/SR i symbios med regimen och är i beroendeställning av varandra. Hanna S. kunde lika gärna varit såssarnas partisekreterare eller ordförande i partistyrelsen, eftersom SVT inte ser något problem med att agera som vänsterns propaganda-megafon.

  77
 9. Kvotering är populärt när det fattas kvinnor. På SVT kanske det är läge att kvotera om några journalister från SD och KD.

  73
  • Enligt feministerna är det jämställt först när 100% av alla positioner innehas av kvinnor.

   66
   • Eller snarare jämställt/jämlikt först när 0% av alla positioner innehas av vita medelålders heterosexuella män. Dom är ute efter överställdhet, överhöghet, inte jämställdhet.

    44

Kommentera