Storbritannien vill göra det lättare att utvisa fler

EU. Europakonventionen för de mänskliga rättigheterna har spelat ut sin roll anser regeringen i Storbritannien. De anser att Storbritanniens Human Rights Act som tillkom 1998 med Europakonventionen som förebild har gjort det svårare att utvisa kriminella invandrare, det vill regeringen ändra på, rapporterar Express & Star.

Dominic Raab Bild: Gov.uk

Justitieminister Dominic Raab vill ersätta Human Rights Act med en ny Bill of Rights. Förutom att förenkla utvisning av kriminella ska det nya systemet stärka yttrandefriheten och säkerställa att parlamentet får ”sista ordet” när det gäller lagstiftningen, enligt Raab.

Oppositionspartiet Labour anklagar dock regeringen för att lägga ut en dimridå.

– Detta är föga mer än ett försök av regeringen att bedriva kulturkrig eftersom de har kapitulerat i kriget mot brottsligheten och korruptionen, säger Labours skuggjustitieminister Steve Reed enligt Express & Star.

-Pettersson menar att britterna är på rätt väg. Dagens system med asylinvandring, återvandring och utvisningar av brottslingar och andra oönskade fungerar inte. Systemet utnyttjas missbrukas grovt…

Det var lite ordning på Tintins tid. Då var muslimerna i öknen och inte i Europa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Storbritannien vill göra det lättare att utvisa fler

  1. Lite mer kunskap från lagstiftarna vad gäller ordspråk vore guld värt.
    Ex. vis ”bränt barn skyr elden” ger en indikation att de unga ska ha hårda straff så de aldrig mer vill hamna i fängelse.

    Varje fånge skall fråntas medborgerliga rättigheter under fängelsetiden, stenhård disciplin
    inga besök annat än ögonkontakt och samtal med övervakning.
    Inga fjolliga rabatter, 10 år skall vara just 10 år!

  2. Det här har Nigel Farage pratat mycket om tidigare. Det hjälper inte att går ur EU när det gäller asylinvandring så länge man ändå är bunden av Europkonventionen och utslag i Europadomstolen (som inte är ett EU-organ!).

    Man måste kasta av sig oket och säga att man faktiskt bestämmer själv. Varför man skall låta någon annan bestämma är mycket oklart. Bestämmer man själv så blir ju besluten alltid i linje med det man själv anser är moraliskt riktigt.

    Någon annan beslutsgrund finns inte eftersom det handlar om ren ”välgörenhet” att ta emot asylanter.

    Man får ingenting i utbyte och då finns det heller ingen anledning att ge upp sin rätt till självbestämmande.

    Det är helt skilt från t ex EU-medlemsskapet där man ger upp beslutsrätten i en mängd frågor för att man anser att man får något i gengäld.

    11
  3. Det där skulle dom ha tänkt på 1947, när dom gav Indien och Pakistan frihet.

    Nu är dom invaderade av folkslag som inte har i Europa att göra. Stackars England, dom är tom mer illa ute än vi.

    14
    1
  4. Undrar på vilket sätt en regering har ”kapitulerat” för att den vill göra sig av med kriminella icke medborgare? Det är väl den som vill ha dem kvar som kapitulerat?

    21
  5. För att hävda sina mänskliga rättigheter måste man förstå att man inte är oangripbar om man inte själv kan anpassa sig till lagar och förordningar där man befinner sig.
    Att hävda sin rätt i andra kulturer eller länder än de som man växt upp i och kommer ifrån, fungerar inte någonstans utan att det får stora samhällsproblem.

    29

Kommentera