Somalier åtalas för att hotat att skjuta sönder polishuset i Uddevalla

INVANDRING & BROTTSLIGHET. En ung man åtalas vid Uddevalla tingsrätt för att hotat skjuta mot polishuset i Uddevalla, rapporterar Bohusläningen.

Somaliern i Uddevalla Foto: Polisen

I november ska mannen ha varit i centrala Uddevalla och sagt att han skulle skjuta ett 40-tal skott in i receptionen på polishuset med en Kalashnikov.

Hoten upptäcktes av patrullerande ordningsvakt som larmade polisen som grep mannen.

Han åtalas nu för hoten samt grovt vapenbrott efter att polisen hittat två filmer i hans mobiltelefon där han skjuter med ett kapat hagelgevär. Mannen nekar till brott.

Somaliern hade också uttalat hot om att spränga polishuset men att det inte var så bra eftersom hans kompisar satt där.

-Pettersson säger att det är onödigt att kosta på rättegång. Det hörs på namnet att somalier hör hemma i Somalia och han borde få välja på att frivilligt återvända eller träffa Anders Gustaf Dalman…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Somalier åtalas för att hotat att skjuta sönder polishuset i Uddevalla

 1. Är det någon som förstår varför den där troligen är arbetslös ?
  – och troligen aldrig kan få ett arbete ?
  – och troligen kommer att skjuta sin omgivning resten av livet ?

  ”Vi är så glada att ni vill komma till oss ”

  Håller ”Me Too” med om det också ?

 2. Vad fan är det för folk som har fått uppehållstillstånd och kanske även är medborgare här. Är det inte regering och riksdag som bestämmer över invandringen till Sverige. Är det Migrationsverket som bestämmer och beviljar på löpande band utan någon kontroll av personen. Det är kanske dags att regeringen talar om vem det är som bestämmer.

 3. Det är väl klart att han har tagit med sig sina sedvänjor hit
  skjut på allt som rör sig är deras melodi.Återtransport anbefalles.

  31
 4. Maria Sveland har fotograferat i domstol, fängelse på straffskalan:

  ”SvD har tagit del av skärmdumpar som visar ett inlägg från Maria Svelands konto under tingsrättsförhandlingen. Bilden är tagen från åhörarbänken i salen i Stockholms tingsrätt där förhandlingen pågick, och visar bland annat den målsägande mannens ansikte.”

  ”Det här är brott med fängelse i straffskalan, och hennes syfte kan inte förstås på annat sätt än att hon velat hänga ut min klient och ge stöd för den för grovt förtal åtalade kvinnan, säger han [målsägarbiträdet].”

  https://www.svd.se/kand-journalist-utreds-for-brott-vid-rattegang

  17
 5. Tyvärr Pettersson, Morgan är inte med på tåget:

  ”Moderaterna föreslår även sänkt tröskel för utvisning och vill möjliggöra för utvisning av grovt gängkriminella utan en fällande dom.

  [Morgan] – Då säger jag nej, dit vill jag inte gå. Ska man utvisa människor från Sverige måste man också kunna visa att personen gjort sig skyldig till brott.”

  https://www.svd.se/ministern-polisen-i-stockholm-har-misslyckats

  23

Kommentera