Förundersökning inledd efter fartygsolycka

BROTTSLIGHET. Förundersökning har inletts om grovt sjöfylleri, grov vårdslöshet i sjötrafik och grovt vållande till annans död efter en kollision mellan två fartyg i sundet mellan Sverige och Bornholm, rapporterar Åklagarmyndigheten.

En brittisk medborgare född 1991 och en kroatisk medborgare född 1965 är frihetsberövade som misstänkta i utredningen. Sjöåklagaren Tomas Olvmyr vid Malmö åklagarkammare är förundersökningsledare.

Förundersökningen är i ett inledande skeende och på grund av förundersökningssekretess kommer därför inga ytterligare kommentarer lämnas i nuläget. När ny information finns att lämna kommer det ske i ett nytt pressmeddelande.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Förundersökning inledd efter fartygsolycka

  1. det är inte säkert att det är alkohol? moderna fartyg har autopilot gps .
    om det gått till som ja tror så har man stält in autopiloten sen går man och lägger sig (havet är stort) det är fult möjligt att mötas på ett sätt till havs så antikolisonsvarningarna inte löser ut .
    det finns konstigheter i sjö lagen ett eko som uptäcks på radaren gör att man får väjningsplikt . det ger en del fråger när radarn pajar.n

Kommentera