Tyskland tillåter inte att Nordstream 2 tas i bruk

UTRIKES. Tysklands utrikesminister Annalena Baerbock säger att gasledning Nordstream 2 inte kommer att tas i bruk på grund av säkerhetsläget mellan Ryssland och Ukraina rapporterar ZDF.

Annalena Baerbock bekräftar att det blir ingen gas i Nordstream 2 för närvarande.

-Pettersson säger att det låter dyrt för alla inblandade men det är politik…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Tyskland tillåter inte att Nordstream 2 tas i bruk

 1. det hela är en flrskutning av energipoitiken en minskning av olja i den anglosaxiska värden slår hårt mot den amerikanska ekonomin..!.
  det är inte ens säkert att usa ekonomi klarar av att förlora kontrollen över energin sen till det s finns det enorma resurser öster ut och i Asien. och den är ju oåtkomligt för amrikanska intressen och orsaken till den desperata verksamheten med Ukraina att försöka splitra och besvära det nya handels blocket kina och Ryssland..
  och långsiktigt säger Ryssland alla som betalar får köpa och det innebär att guldmyntfoten kommer ar införas och dollarn kommie inta att vara den valuta som olja och gas betalas med.

 2. Det här visar ju att det inte är Putin som skapar elbrist i Europa utan Tyskland. Måste kännas lite skämmigt för alla de som gastat om Putins skuld. Lagom åt dom, man får hoppas att folket höjer sina röster och verkligen klagar över bristen av el och värme

  • Det är Rysslands största företag, Gazprom, som inte lyckats bilda ett bolag i Tyskland som uppfyller de tyska lagarna om insyn m.m.

   Det statliga ryska företaget Gazprom äger Nord Stream 2, men flera mellaneuropeiska energibolag, bland dem Fortums Uniper, finns med bland finansiärerna. Enligt EU:s regler måste gasproduktion och gasdistribution skötas av fristående bolag. Det är det kravet de tyska myndigheterna nu anser att Nord Stream 2 inte uppfyller.

   Efter att gasledningsbolaget fyllt kraven från de tyska myndigheterna krävs ännu EU-kommissionens ställningstagande, skriver den tyska nyhetsbyrån Dpa. Det innebär enligt Dpa att det kommer att ta åtminstone fyra månader innan ledningen kan tas i användning.

   https://www.energinyheter.se/index.php/20211117/25256/tyska-natverksmyndigheten-stoppade-tillstandsprocessen-nord-stream-2

   3
   2
  • Peter K:
   Tänker ofta över hur en Diktator, (Merkel)kunnat förstöra ett land under sååå kort tid,som 16 år.
   Dagens Tyskland har inte längre mycket gemensamt,med det Stenbock levt i en 1/4-del av sitt liv.
   Därför beklagar jag även alla yngre i vårt land,när man ser hur mindre skolade,eller avsiktligt fördummade lägger sin röst för den Gröna extremistgruppen.
   Dessa indoktrinerade unga som tycks tror,de kan styra över väder o. vind genom,att äta insekter och bära begagnade kläder !!
   Inte ens luffarna i Stenbocks barndom,sänkte sig så djupt…..

 3. Denna bedragerska och plagiator är Grön extremist,och saknar liksom Abzurdistans miljöaktivister,all form av hjärnverksamhet.
  Som tur är har hon inte något att säga till om.

  10
 4. Nåja, ledningen går väl bara några tiotals kilometer från den polska kusten. Polen kanske är intresserad att bränna gas istället för kol?

  Sedan tycker jag att Sverige ska sluta exportera elkraft. Gäller även Danmark och framförallt Tyskland.

  18
  • Tyskarna köper redan gas från Ryssland så det är mest spel för gallerierna. Jag tror ledningen kommer användas på ett eller annat sätt. Man måste bara spela lite teater först. Tyskarna har ju försatt sig i en energipolitisk rävsax som väl inte fungerar utan rysk gas?

   • Det finns mycket gas i Nordsjön med ledningar till Danmark och Nederländerna satsar stort på terminaler för flytande gas från Nigeria, USA och Mellanöstern så ryssarna ska nog inte vara för otrevliga mot sina kunder.

    1
    2
 5. Ryssarna får mer pengar för den gas de leverar och tyskarna betalar, Energivende ser till att tyskarna betalar …. B är förövrigt grön och de tyska gröna är .otståndard till bruket av gas ….

 6. Vad säger Tysklands utrikesminister är typ vad Anna Linde säger? Hur mycket avgör hennes synpunkter? Den som lever får se…Även om det blir avslag är det Tysklands val och återstår bara att acceptera det.
  I övrigt bör Ryssland satsa på marknader utanför Europa och låta europeer köpa gas från USA.
  Befolkningen blir säkert nöjda…

  27
  4

Kommentera