Nakenprotest mot Moderna Museets Vilks-beslut

ISLAM & KONST. Polisen i Stockholm larmades under söndagen om att fyra män gick runt nakna på Moderna Museet. Enligt Sveriges Radios Kulturnytt rörde det sig om en protestaktion i syfte att kritisera beslutet om att inte ta in Lars Vilks rondellhundsverk på museet.

Steget Efter

Den danska konstnären Uwe Max Jensen var initiativtagare till protesten. De nakna männen hade försvunnit från museet när polisen kom fram. En person som hade filmat protestaktionen fanns dock kvar.

Skända Flaggan av Carl Johan De Geer visades upp på Moderna museet

-Pettersson säger Moderna museets ledning och kultureliten är hycklare. De visar gärna Jesus som bög, skända flaggan och annat skräp men kryper för islam.

Sedan Lars Vilks publicerade profeten Muhammed som rondellhund 2007 levde han under ständigt hot från kränkta muslimer tills han omkom i en olycka den 3 oktober 2021. Lars Vilks publicerade också bilder på Jude-suggan och Kristus som elefant utan att det lett till några hot från judar och kristna.

Varje konstmuseum och galleri samt tidningsredaktion borde visa upp Lars Vilks bilder för att visa att muslimer inte har rätt att hota yttrandefriheten och demokratin.

***

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Nakenprotest mot Moderna Museets Vilks-beslut

 1. Jag kan stolt säga att jag fick träffa Lars på en av hans utställningar. Det låg krypskyttar på taken runt utställningen ifall några galna muslimer skulle komma dit.
  Och till alla ryggradslösa makthavare skulle jag vilja säga, avsäg er er makt och låt människor med lite stake i, som Lars, få makten.

  26
  1
 2. Sverige har faktiskt yttrandefrihet enligt vår grundlag. Vänsterpöbeln har egna lagar efter behag. En rondellhund till varje bibliotek tack!

  36
  1
 3. Museerna och deras anhängare är vanligtvis kommunister och sympatiserar med vänstern.
  Ena stunden för yttrandefrihet andra stunden för diktatur.
  Det är inte lätt med dessa labila människor som tillhör Vänsterpartiet Miljöpartiet
  Och Socialdemokraterna, det här med Lars Vilks klyver nog dessa kulturgalningar,
  Hatkärlek till konst kan man säga.
  Men tar man inte in Lars Vilks konst på museerna kan man slå igen dom.
  Ska museer börja tänka religon är det inga museer längre.
  Det här är en skandal !! In med rondellhundarna på museerna eller ställ ut
  en i varje rondell i Sverige.
  Vi är inga muslimer vi är friska svenskar och bestämmer över vårt fosterland.

  40
  1
  • Och på Nationalmuséeum är väl numera flera kända målningar försedda med larviga brasklappar. Som att Karl XII likfärd inte är en bild som helt och hållet skildrar verkligheten o.s.v. Man kan undra vad det är för räddhågsna tomtar som har hand om våra nationalskatter numera. Kanske bättre om privata aktörer köper upp samlingarna och bygger nya muséer?

Kommentera