”Ryssland demoniseras – USA går på falska nyheter”

UTRIKES. Rysslands president Vladimir Putin tycker att hans land demoniseras när man förflyttar trupper inom sitt eget territorium. Det säger han i en intervju i statlig rysk tv, skriver The Independent. Uttalandet kommer efter att G7-länderna varnat Ryssland för att invadera Ukraina.

Presidenterna Joe Biden och Vladimir Putin

Putin säger också att USA har fallit för den kampanj av ”falska nyheter” som säger att Ryssland kan vara på väg att avancera in i Ukraina.

Rysslands president Vladimir Putin sade nyligen till USA:s president Joe Biden att han verkligen skulle vilja träffa honom personligen eftersom de kom överens om att hålla fler samtal om spänningarna över truppuppbyggnaden nära Ukraina .

Både amerikansk och ukrainsk underrättelseinformation gör gällande att Ryssland har placerat tiotusentals soldater nära gränsen mot Ukraina. En del rapporter talar om 170.000 soldater inkl. fältsjukhus och underhållsförband för långvarig krigföring, andra rapporterar runt 100.000 soldater.

G7-länderna som består av sju av världens största industrialiserade ekonomier: Frankrike, Italien, Japan, Kanada, Storbritannien, Tyskland och USA, samt EU. Till 2014 och Rysslands invasion av Ukraina var även Ryssland med i gruppen G8.

G7-länderna sätter press på Ryssland: ”Storbritannien överväger alla alternativ” för hur man skulle svara på en rysk invasion av Ukraina. Det säger landets utrikesminister Liz Truss i samband med ett ministermöte med representanter från G7-länderna. Truss understryker att man tidigare har använt sig av ekonomiska sanktioner för att sätta press på Kreml. – Vi har varit tydliga med att ett ryskt intrång i Ukraina skulle leda till massiva konsekvenser som skulle vara mycket kostsamma, säger Truss.

Även USA:s president Joe Biden gick nyligen ut och varnade Ryssland för ”förödande” ekonomiska konsekvenser om man invaderar Ukraina.

2014 annekterade Ryssland Krimhalvön som är en del av Ukraina, och på sistone har spänningarna i området ökat på nytt i och med att ryska trupper placerats ut nära den ukrainska gränsen.

-Pettersson antar att båda sidor vinklar och ljuger men Ryssland som är världens största land har säkert andra områden de kan öva sina trupper på utan att provocera grannländerna.

Jag har full förståelse för att grannländerna är nervösa. Sovjet/Ryssland har en lång historia av imperialism och kolonisering av hela eller delar av grannstaterna. Rysslands stormaktsambitioner har under de senaste åren tagit sig uttryck i aggressiva påtryckningar gentemot länder i närområdet som Moldavien, Armenien, Georgien och inte minst Ukraina.

Ryssland borde kunna bli ett land som andra, där det är lika naturligt att resa till Moskva som till Paris och London, men det verkar dröja…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “”Ryssland demoniseras – USA går på falska nyheter”

 1. Om vi nu ska tänka på Krim varför inte då tänka på Polen också. Delat tre gånger på 1700 talet, dom som delade Polen? Ryssland. Största delen av Belarus och Ukraina är gamla polska landområden, som Ryssarna med nävrättens hjälp roffat åt sig, rensat ut polacker och liknande nävrätt gällde i Karelen. Ryssar som individer kan jag med lite god vilja stå ut med, tråkiga och sävliga mespottor. Men inte ovänliga. Ryska staten och dess ledning är en annan femma. Den har aldrig varit trovärdig, vare sig det vart tsarens hantlangare och bödlar, kommunist partinomenklatur eller Putins envälde. Ryska statens hantlangare ska hålla sig på sin sida av gränsen. Krim ligger inte på ryska sidan av gränsen. Det är välkänt vart till Krim hör, och det har Pettersson skrivit för en del på bloggen. Välmotiverat må jag säga. USA är inte guds änglar på jorden, sant. Men USA vs Ryssland? USA alla gånger.

  2
  8
 2. Men det har varit närapå “lika naturligt att resa till Moskva” sedan rätt lång tid. Har flera gånger varit i Moskva senaste åren (före pandemin), rest dit med snabbtåget “Sapsan” från St Petersburg, dit jag kommit med tåg från Helsingfors, eller direkt med passagerarbåt från Sthlm´s Frihamn. Visumkontrollanterna är artiga men också rätt noggranna vid gränsen, men det beror att man inte vill släppa in vem som helst – men väl där får man självklart röra sig fritt i båda städerna, där det f.ö. varit lugnt och rent/snyggt på gatorna; aldrig sett en enda tiggare där och, för den delen, aldrig heller sett en enda kvinna med slöja. Och med väl fungerande lokaltrafik med mycket billiga priser, såsom tunnelbanorna i båda städerna. Så, Pettersson, när pandemin är över – ta en tur dit och flanera i de vackra städerna!

  27
  1
 3. “Ryssland. borde kunna bli ett land som andra”…..skriver pettersson.
  Att bli ett land som andra ,dvs med skjutningar på gator och torg,en maktlös polis,skyhöga skatter.

  Ryssland är snart det enda landet i Europa man kan resatill om man som turist vill kunna gå på gatan utan att riskera liv och lem.
  Rysk polis har maktmonopol i Ryssland,svensk polis bara serverar pizzor.

  33
  2
  • Hur mycket skjuts det i Ungern, Polen, Tjeckien med flera länder?Det finns många länder i Europa som är relativt trygga.

   Men det gäller samma sak i Ryssland som på andra ställen. Var inte för full, vifta inte med pengar och välj platser att vara på.

   Sedan är, tror jag, polistätheten och närvaron betydlig högre i Ryssland och Östeuropa än i Sverige. Korruptionen är också ett stort problem Ryssland.

   Det verkar inte vara så roligt att vara oppositionell eller homosexuell i Ryssland.

   5
   5
   • Antal skjutningar , gruppvåldtäkter och terrordåd står tämligen väl i proportion till mängden invandring från vissa delar av världen .

    Hur många terrordåd har polackerna haft ? Eller sprängdåd ? Eller bestialiska gruppvåldtäkter ?
    Ska man turista tryggt ska man fara till östeuropa .

    Rena gator , du kan äta på restaurang utan att bli utfattig eller för den delen nedskjuten av adidaskrigare i 12-årsåldern och folk är genuint trevliga .

    8
    1
   • Det finns en mängd homosexuella i Ryssland. Speciellt inom kultur och musik osv. Ja det är kanske tråkigt för en del av dem att det förbjudet att göra propaganda för homosexuella FÖR MINDERÅRIGA… Men de kan alltid få asyl i Sverige och RFSL- certifiera skolor, förskolor mm om de brinner för det

 4. Ryssland har trupper nära Ukraina för att få ukrainarna att avstå att anfalla utbrytarrepublikerna i öster.

  27
  4

Kommentera