Skandal att inte vårdpersonal prioriteras

PANDEMI. Ulrik Lindforss är kirurg på Karolinska universitetssjukhuset. Han ligger just nu hemma sjuk i covid-19 och han är starkt kritisk till att han och hans kollegor inte fått den tredje dosen vaccin, rapporterar SVT. Vårdpersonal borde ha prioriterats för en tredje dos vaccin mycket tidigare. Alla data fanns på bordet för 5-6 veckor sedan, ändå är det först nu man börjat vaccinera. Det är närmast en skandal, säger Lindforss.

Ulrik Lindforss säger att han tidigt vaccinerades med Astra Zenecas vaccin, vars skyddseffekt visat sig minska efter fyra till fem månader. Särskilt snabbt klingar effekten av i den grupp han själv tillhör, män över 60 år.

Lindforss vill inte lägga ansvaret på någon specifik instans, men säger till SVT att det är byråkrati och ett långsamt system som gjort att vårdpersonal inte har prioriterats, trots att frågan diskuterats i sex veckor.

-Pettersson undrar om inte kirurgen Ulrik Lindforss läst bland bloggens kommentarer om hur farligt det är att vaccinera sig mot covid-19?

Folkhälsomyndighetens statistik över vaccineringen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Skandal att inte vårdpersonal prioriteras

  1. Nu tror jag det är färdigdiskuterat.

    Klippt ur The Lancet, en världsledande medicinsk tidskrift grundad 1823.

    Tidningen uppger att i Tyskland har infektionsfrekvensen hos fullt vaccinerade individer i åldern 60 år och äldre ökat från 16,9 % i juli till 58,9 % i oktober.

    Uder loppet av tre veckor i Storbritannien, rapporterades 100 fall av covid bland individer som är 60 år eller äldre. Av dessa infektioner var 89,7 % av människorna helt vaccinerade, medan 3,4 % var ovaccinerade.

    Även om det är sant att de allra flesta över 60-talet i Storbritannien har vaccinerats, är det tydligt att målet att stoppa överföringen bland de vaccinerade har misslyckats, vilket innebär att viruset nu tydligt cirkulerar bland den vaccinerade befolkningen.

    Detta klargör lögnen att covid-19 är en ”pandemi för de ovaccinerade”.

    Det verkar som det är läge att prova de billiga mediciner som finns och även vitaminbehandling.

  2. Vi får lära oss att leva med viruset, och viruset får lära sig att leva med oss. Så kommer det att bli, och allt prat om vaccinationer är bara trams.

    20
    3
  3. Hela Sveriges coronahantering präglas av en saktfärdighet som är obegriplig. Klart man skall prioritera att hålla vårdpersonal frisk i ett läge där deras arbetsinsats är extra viktig. Hur kan det dras i långbänk i månader? Samma som när ovaccinerad vårdpersonal jobbade med äldre i hemtjänst och ingen lyckades ta tag i det och plocka bort dem till mer passande uppgifter som att sortera gem.

    6
    19
  4. Astra Zenecas s.k vaccin håller bara i några månader och då mot de ursprungliga varianterna.
    Umeå universitetet visade på att just Astra Zenecas produkt hade -17% skyddseffekt mot Delta varianten.
    Denne s.k läkaren hade om han inte kavlat upp haft större chans att klarat smittan.
    Tyvärr är vår läkarkår inte speciellt smarta.

    35
    4
    • Om du tittar på de siffror som visar på dödligheten i denna tredje våg inser du att vaccinen gör skillnad (det finns fler än Astra Zeneca) och med stor sannolikhet kommer du ta läkares tjänster i anspråk den dag du blir sjuk. Men för all del, om du tror läkare är idioter så hemvårda dig själv med tallkottar och trattkantareller när du blir sjuk. Det kommer nog gå bra.

      7
      24
      • Vad PK folk inte begriper är att covid I likhet med andra tidigare smittor muttrar till mer ofarliga varianter.
        Varför skulle ytterligare en dos Astra som bevisligen bara ger ett par månaders skydd mot de ursprungliga varianterna ge ett fullgott skydd mot Deltan?
        Läkaren ifråga är en idiot om han nu är rätt citerad.
        Jag personligen är 52 år, har inte tagit ett vaccin sedan barndomen, tar mina vitaminer dagligen vintertid och har faktiskt aldrig varit sjukskriven i hela mitt liv.
        32 år I yrkeslivet utan att legat försäkringskassan till lags.

        30
        3
      • Mot vad är tallkottar och trattkantareller bra? Har inte hört om den behandlingen.

  5. Nu får han en naturlig immunitet som håller i längden. Hade han varit lika kritisk om han varit sjuk i influensa? Förkylning? Vinterkräksjuka?

    40
    4
    • Influensa vaccinerar sig många äldre mot, hade han nedprioriterats hade han kanske varit kritisk då också men det hade nog inte blivit tidningsartikel. Vinterkräksjuka kan man inte vaccinera sig mot. Inte förkylning heller, men det är inte en enskild sjukdom.

      Man kan säkert bli immun mot polio och smittkoppor också men under sjukdomstiden kan man troligen inte jobba som läkare varför vaccinering även i de fallen är att föredra.

      Vad vill du ha sagt egentligen? Att det är dumt av läkare att vaccinera sig så de kan jobba? Varför?

      5
      17

Kommentera