Putins militära show ett budskap till väst

UTRIKES. Det finns flera skäl att ifrågasätta bilden av hur trolig en eventuell rysk invasion av Ukraina som målats upp i västerländska medier är, skriver Adeline van Houtte i Politico. Hon lyfter bland annat att en faktisk offensiv hade krävt betydligt fler trupper samt mer diskretion.

Rysk stridsvagn vid Ukrainas gräns.

Adeline van Houtte menar att president Vladimir Putins militära uppvisning vid gränsen troligtvis har koppling till Natos och dess allierades agerande i regionen, så som övningar vid Svarta havet. Hon konstaterar att Moskva genom upprustningen velat göra en markering.

USA tillsammans med Tyskland, Frankrike, Italien och Storbritannien förbereder ett straff så tungt att Putin inte kommer tycka det är värt att ens försöka anfalla Ukraina.

”Mest fruktar sannolikt Putin det som kallas för ”the Nuclear Option”, att Ryssland placeras i samma kategori som Nordkorea och Iran och utestängs från internationella marknader och valutaöverföringar”, skriver Winiarski.

USA:s president Joe Biden ska under dagen tala med ledarna för Natos östeuropeiska medlemsstater för att diskutera gårdagens digitala samtal med Rysslands president Vladimir Putin.

Biden vill höra de östeuropeiska ländernas syn på den nuvarande säkerhetssituationen, enligt ett uttalande från Vita huset.

Länderna som deltar vid dagens möte med Biden är Bulgarien, Tjeckien, Slovakien, Estland, Lettland, Litauen, Ungern, Polen och Rumänien. Biden ska dessförinnan tala med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, som vill se mer stöd från USA i den pågående konflikten med Ryssland.

-Pettersson tror att president Putin på ett eller annat sätt vill ha kontroll över Ukraina, men Ukraina är ett självständigt land och beslutar själva vilka dom ska samarbeta med och de verkar inte lita på den ryska regeringen…

Enligt Aftonbladet, bakom betalvägg, diskuteras en rysk attack på Sverige i rysk tv. Givetvis har ryssarna planer på det ena och det andra men varför diskuteras de planerna i TV.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Putins militära show ett budskap till väst

 1. Det finns tusentals s.k. teorier om varför,inom allt ?
  En stor del av problemen uppstår bland skribenternas fantasier i lögnpressen.
  Stenbock har sin egen tro varför Ryssland visar upp delar av sin enorma stridsmakt,i närheten av Svarta Havet.
  Just nu pågår från NATO-sida en krigslek runt/kring norra delen av havet. ‘
  Varför skulle då inte Ryssland visa upp,och skryta med sin makt ?
  I Abzurdistan tycks man ju vara stolta över nya moderniserade Flygplanet Gripen. Om nu detta är något att vara stolt över,får var och en själv avgöra !
  I alla delar är ju grundorsaken endast,att förgöra jordens befolkning….
  För många år sedan fanns Atomvapen nog,att döda varje levande själ på klotet,24.000 gång om.
  I dag troligen än fler gånger….om detta kan vara en tröst ?

  4
  1
 2. instämmer det tycks pågå ett kalt krig fortfarande där man försöker splitra ryssland i mindre stater och man har faktiskt lyckats bra hittils.? balt staterna man tillät till och med Tyskland och dess återföreningen och den risken det innebära?
  detta ör ju det engelska konseptet söndra och härska !! och om man lyckas få Ukraina att gå låss på sina granstater då faller detta jätte land i bitar en massa små nationer som strider sins i mellan och inte kan enas om något … då har ju den amerikanska stritsterniken lycksts ..

  man skall ju veta att det är usa och NATO dom expanderar den stora överbefälhavaren över usa krigsmakt ..Trump kom ju över och försökte sno Grönland?? då man bör hålla koll på usa bsra denna aressteringen av ett telebolags chef i kanade på usa order ger ju en fingervisning om hur detta ekonomiska krig fortgår och som detser ut nu så verkar usa förlora oxh det är inte satsa på förloraren det är bara turbatt Sverige inte fått mera skit från adolf och ww2
  a

  4
  1
  • Det var inte bara tur att Sverige undgick att anfallas av “Adolf” och nazityskarna under andra världskriget! I varje fall inte 9 april 1940, då Nazityskland ockuperade Danmark/Norge. I samband med detta klargjorde nämligen sovjetledarna Stalin och Molotov att man motsatte sig en tysk invasion av Sverige; Hitler, som då hade en icke-angreppspakt med Sovjetunionen och var beroende av olja och råvaror från Sovjet, avstod därför från att angripa Sverige. Svenske chefsdiplomaten i Moskva under 2:a världskriget, Vilhelm Assarsson, berättar i sina memoarer att han senare i april 1940 i Kreml i Moskva, på order från svenska UD, framförde den svenska regeringens tack till Stalin och hans utrikesminister Molotov.

 3. Tack vare hjälpen från CIA kunde Volodymyr Zelenskyj, bli president så snart som den folkvalde lämnade landet. Jag måste säga att jag blir en aning irriterad över Pettersson ställningstagande att Ryssland är boven medan USA är den gode. Men det är USA som placerat ut massor med vapen runt den Ryska gränsen, i strid med avtal som Ryssland och USA undertecknade. USA har fortfarande atomvapen i Turkiet som är riktade mot Ryssland. Tycker att Pettersson ska vakna till och se hur de amerikanska oligarkerna styr Biden. USA är en imperialistisk skurkstat med drömmen om att få vara chef för hela världen.

  21
  3
  • Jag måste säga att jag är lite irriterad på herr Kostin som skyller allt på USA.

   Det var säkert USA som tvingade Ryssland att gå in i tre grannländer och bryta internationella avtal i parti och minut.

   Det var säkert USA som plaserade Iskander-robotar i den ryska enklaven Kaliningrad. Robotar som kan bära kärnvapen och hotar Sverige.

   9
   11
  • Hopplöst…Pettersson bygger sin uppfattning på just USA:s agendepropaganda. Låt honom leva i hans bubbla…
   Det är roligt att majoritet av Petterssons egna läsare inte håller med honom apropå Ryssland och USA. Och det retar honom ännu mer. Så det är fler inlägg om hur dåliga Ryssland och Putin är att vänts…
   Ärligt talat tycker jag att Pettersson är lite försiktigt med ordval i denna inlägg än vanligt…Återstår att se

   13
   3

Kommentera