Dagens tankeställare 47

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: “Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 47

Stjärngossespel och utrikesminister Haavisto – en säregen historia.

Pekka Haavisto (bild 1) vore inte en äkta grön (dvs miljöpartist) om hans karriär inte kantades av skandaler. Lögn, fusk och oegentligheter i långa rader. Homosexuell är han också naturligtvis – jag sa ju att karln är grön.

Pekka Haavisto, Foto: Atte Kajova, Iltalehti

I början av 2010-talet var Haavisto en vanlig knapptryckarledamot. I juletider ordnade Sibelius-gymnasiet ett stjärngossespel i riksdagen. Haavisto fick ögonen på stjärngossen Jeri Aalto och det måste ha sagt ”klick”. (bild 2, killen till höger, han med en strut på huvudet). Det är oklart om ynglingen sjöng tenor- eller altstämma.

Vi hoppar till år 2019. Nu har Haavisto blivit utrikesminister och Jeri Aalto har uppnått myndighetsåldern. Haavisto anställer Jeri som sin specialmedarbetare med en månadslön på ca 6 000 euro. Så blir stjärngossen utrikesministerns stjärtgosse på skattebetalarnas bekostnad. Pojkarna umgås flitigt också på fritiden, i intima intervjuer har turturduvorna berättat att de tycker om långa segelturer på tumanhand. Hoppas staten betalar knäskydd för specialmedarbetaren – struten på huvudet har han väl gjort sig av med vid det här laget.

I åratal har det rödgröna etablissemanget bäddat presidentposten för Pekka Haavisto. Skulle detta bli verklighet i valet 2024 så får det vara nog för min del. Då flyttar jag till Ungern.

Rune Holmström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Dagens tankeställare 47

  1. Vad en del kanske inte känner till är att vår egen miljödråttning Maria Wetterstrand varit gift med en man som heter Ville Niinistö. Med vilken hon har två telingar. Denne Ville Niinistö är brorson till Finlands statschef, president Sauli Niinistö. Niinistö är dock inte marodörpartist, men tillhör Samlingspartiet. Kopplingarna finns där dock.

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Maria_Wetterstrand

    https://sv.wikipedia.org/wiki/Ville_Niinist%C3%B6

Kommentera