Biden varnar Putin i spänt videomöte

UTRIKES. USA:s president Joe Biden har suttit i ett drygt två timmar långt videomöte med den ryske presidenten Vladimir Putin under tisdagen och då varnat för tuffa ekonomiska sanktioner mot Ryssland om landet skulle invadera Ukraina, rapporterar flera medier. Biden varnade också för att USA kan komma att bidra med ökat militärt stöd i östra Europa.

Enligt nyhetsbyrån var mötet mellan parterna – utöver ett par hälsningsfraser alldeles i inledningen – ”genomsyrat av anspänning”. Senast Biden och Putin träffades var i juni och dagens möte sker i en tid då oron för en militär invasion ökat.

Ukraina har larmat om en kraftig militär mobilisering från Ryssland vid den östra gränsen de senaste veckorna, och bara ett par timmar innan dagens möte anklagade Ukraina Ryssland för att ha skickat dit bland annat stridsvagnar i syfte att provocera.

Pressmeddelande från Vita huset

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Biden varnar Putin i spänt videomöte

 1. när det gäller biden är frågsn om han vet var han är han är ju senil?
  och hans son åkte inte han in för oegentligheter i Ukraina

 2. Ukraina krigshetsar genom att stationera de vapen USA omdirigerat från Afghanistan till Ukraina. Inte minst stora partier med varierande typer av drönare. De tror att de kan använda dem effektivt på bara några månaders träning. Rysk krigsmaterial är så mycket effektivare f n jämfört med västerländsk, att Ukraina inte har en chans att erövra den upproriska delen av Ukraina. Snarare blir det tvärtemot, ger den planerade attacken Ryssland politisk möjlighet att annektera dessa delar av Ukraina. Inne i Ukraina finns ytterligare stora Ryska befolkningsgrupper, som nazistdiktaturen försöker fördriva. Vad händer om även dessa gör uppror?
  3 miljoner Ukrainare (mestadels ryssar) har fördrivits till EU och lika många till Vitryssland, Ryssland. Hittills.

  Det spelar f ö ingen roll om USA skickar mer vapen. Tomma hot – och det vet förståss Ryssland.

 3. Roligt när man minns att Rysslands oljeleveranser till USA är större än Alaskas produktion …. Vad hotar Biden med, Nordstream2 ? Ryssen vinner på de höga gasprisen i Europa ….

  13
 4. Han låter som en riktig krigshetsare, den där Bidén.
  Går det dåligt i hemmaopinionen så dra igång ett krig långt bort och samla landet

  38
  6
  • Det är väl snarare telepromtern, skriven av the deep state, som lägger orden i munnen på Biden än Biden själv som hjälpligt läser upp texten
   Sleepu joe är väl snarast upptagen med tankarna på nästa blöjbyte tror jag och förstår inte innebörden av de ord han avlåter sig..

   31
   1
 5. Så alla är överens…USA, Mr. Bidé och Nato bra…den hemska Putin dålig. Freden säkrat verkar det som.

  18
  3

Kommentera