“Svensk” gripen för mord i Köpenhamn

VÅLDSVÅGEN. En 21-årig “göteborgare” har anhållits i Danmark misstänkt för mord. “Svensken” misstänks för att ha dödat en gängmedlem i Köpenhamn under torsdagen. På torsdagen inträffade skottlossning i ett butikskvarter i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn. En känd kriminell man med anknytning till gängmiljön träffades i ryggen och avled kort därpå, en annan träffades och är svårt skadad.

En timme efter dådet grep Köpenhamnspolisen två män, varav den ena var 21-åringen från Göteborg. På fredagen anhölls han misstänkt för mordet.

Polisen misstänker att göteborgaren avlossade totalt fem skott mot gängmannen som avled, men också mot en annan, hittills oidentifierad person, som överlevde och lyckades fly från platsen. Enligt polisens misstanke ska den andra numera anhållne mannen sedan ha hämtat upp 21-åringen med bil, i vilken de två sedan greps drygt en kilometer från mordplatsen.

Av domstolshandlingar framgår att de båda männen förnekar brott. Dansk polis misstänker sedan tidigare att svenska gängmedlemmar agerar torpeder åt danska grupperingar.

Svenska kriminella har den senaste tiden varit allt mer synliga i Köpenhamn med omnejd. Förklaringen uppges vara att grupperingen Dödspatrullen från Södra Järva i västra Stockholm har startat en lokal avdelning i den danska huvudstaden. Enligt Danmarks Radio har avdelningen i sin tur ingått ett samarbete med Loyal to Familia, en kriminell organisation som nyligen förbjudits av Danmarks högsta domstol.

21-åringen är tidigare dömd för flera grova brott i Sverige. Bara för någon månad sedan dömdes han till skyddstillsyn, för ett rån mot en godisbutik i Göteborg. Enligt domen ska han tillsammans med två medgärningsmän ha hotat att skjuta personalen, och tagit kontanter och tobaksvaror, till ett värde av över 300.000 kronor.

Köpenhamns Polis

-Pettersson säger att Sveriges framgångar som exportnation fortsätter…

Loyal to Familia

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on ““Svensk” gripen för mord i Köpenhamn

 1. När Bolund saboterat erkänd industriproduktion så ser vi att Sverige i stället berikats med andra exportartiklar.

  29
 2. Ryggtavlorna skulle behöva några fler hål av bly i, förrutom dom fyra som dom kröp in i (stora bilden)?

  27
  1
 3. Då kan vi vänta oss snyftreportage om hans fängelsestraff i diverse kvällstidningar….

  44
 4. Bra, då kan man räkna med ett kännbart straff och mindre trams i danska fängelser. Gängrelaterad brottslighet leder till dubbelt straff.

  49

Kommentera