Dödligaste månaden under pandemin hittills i Ryssland

PANDEMIN. Under oktober dog 75 000 personer i Ryssland med covid-19 enligt den ryska statistikmyndigheten Rosstat, skriver Paudal. Det gör månaden till den dödligaste hittills i landet under pandemin. Enligt Rosstat har totalt 520 000 personer i landet dött under pandemin.

Rysslands president Vladimir Putin har tagit sin tredje spruta mot covid-19 och uppmanar sina landsmän att vaccinera sig men det går trögt.

Det innebär att myndighetens siffra är betydligt högre än den som anges på en officiell regeringssida på nätet. Där uppges att drygt 278 000 personer har dött. De siffrorna bygger emellertid bara på de fall där det är fastslaget att viruset var den avgörande dödsorsaken.

Trots upprepade uppmaningar från myndigheter och direkt från president Vladimir Putin är i nuläget bara runt 40 procent av ryssarna fullvaccinerade.

-Pettersson noterar att i Ryssland har om Rosstat siffror stämmer 3586 ryssar dött med covid per miljon invånare. Motsvarande i Sverige är c:a 1460/miljon.

USA och Brasilien har högre dödssiffror än Ryssland.

Danmark, Norge och Finland lägre än Sverige.

Grafik på Sveriges smittade och döda från Reuters

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Dödligaste månaden under pandemin hittills i Ryssland

 1. “om Rosstat siffror stämmer” Just det, i totalitära stater som Ryssland och fd Sovjetunionen får man ta siffrorna med en rejäl skopa salt. Där ger dom inte makten åt folket, där tar dom makten ifrån folket. Tänk denna demokratiska skamfläck ta kontroll över Sverige, ja dom har ju uppenbarligen lyckats med att hjärntvätta en del kommentars skribenter här på bloggen rentav. Sanslöst.

  15
  3
  • Rosstats siffror 520000 döda är betydligt högre än den som anges på en officiell regeringssida på nätet. Där uppges att drygt 278000 personer har dött.

   Det är lite märkligt eftersom Rosstat är en statlig myndighet.

   • Kan vara så Pettersson men odemokratiska samhällen är slutna och ljusskygga. Sanningen är lågprioriterad i länder som Ryssland. Folkförtryck är däremot högprioriterat. Putin och andra övervintrade kommunister har jag noll förtroende för.

    3
    1
  • Ja vi är ju på god väg mot deras system här i Sverige med,beteendet bland många
   makthavare här liknar deras!

 2. Ja, jämfört med Ryssland så ser ju våra siffror klart bättre ut. Men om man jämför Sverige men Norge, som bör vara något mer relevant, så ligger Norges nivå på “endast” 199 döda / miljon invånare. Vi har alltså ingen anledning att spela kaxiga — Tvärtom ! Vi är 7 ggr. värre än Norge, medan Ryssland är 2,5 ggr. värre än oss.

  23
  1
  • Du kommer nog att överleva 3:an bra länge och dör du så är det inte av vaccinet.

   Jag ska ta 3:an i närtid. Vaccinet är inte perfekt men det är bättre än alternativet.

   17
   18

Kommentera