Sveriges nya energiminister ljuger första dagen på jobbet

ENERGI. Sveriges nye energi- och digitaliseringsminister är doldisen Khashayar Farmanbar. Han får ansvar för utbyggnaden av elnätet. Khashayar Farmanbar, 45, har varit oppositionsråd i Nacka i åtta år. Han växte upp i Boden, dit han kom som 12-åring från Iran. Nu tar han över posten som energi- och digitaliseringsminister efter Anders Ygeman, som blir migration- och integrationsminister.

Khashayar Farmanbar. Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Tidningen Näringslivet skriver om en TT-intervju med den nya energiministern:

Vad är din förklaring till de höga elpriserna som vi ser nu?

”Vi ser nu allteftersom det blivit kallare och kostnaden för energiråmaterial har ökat så har elpriserna ökat i hela Europa, och nu har vi också börjat märka av det i Sverige. Vi börjar få högre elpriser. Ska vi förbi det så är det mer förnybar lönsam energiproduktion som måste till, och ett bättre elnät”.

-Pettersson undrar lite över priset på energiråmaterial? Har priset på vatten och vind ökat eller har uranet blivit dyrare? Eller ska vi betala för kontinentens högre gas och oljepriser?

Vi kan konstatera att Khashayar Farmanbar (S) redan första dagen på jobbet klarar av att ljuga.

Farmanbar är 45 år och bor i Nacka, men växte upp i Boden dit han kom som 12-åring från Iran. Han kommer senast från uppdraget som oppositionsråd i Nacka sedan 2013. Är ledamot i regionfullmäktige i Stockholms län sedan 2018. Var ordförande för SSU i Norrbotten 1995–2000 och ledamot i SSU:s förbundsstyrelse 2001–2003. Har en ingenjörsexamen i datateknik och en examen i industriell marknadsföring. Har också varit vd för ett företag som producerar programvara, samt vigselförättare i SVT:s serie ”Gift vid första ögonkastet”.

Farmanbar säger att nedläggningen av Ringhals 1 och 2 inte var ett politiskt beslut – det stämmer inte. Det var ett politiskt beslut. Läs nedan.

Vattenfalls analys om kärnkraften i Ringhals visar att verken stängdes i onödan. Troligen efter politiska påtryckningar. Möjliggör drift bortom 2036.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Sveriges nya energiminister ljuger första dagen på jobbet

  • Jag förstår din synpunkt. Men att kalla en perser för arab är en grov förolämpning. Iranier (perser) och araber hatar vanligtvis varandra.

   10
   3
 1. Dessutom påstod Iraniern att Kärnkraften är den dyraste energin, vilket är FULLSTÄNDIGT FEL, kärnkraften ger den absolut billigaste energin. Dyrast av allt är vindkraft.

  35
 2. Ska de sätta en iranier som ansvarig för rikets energiförsörjning. Har de inte lärt sig något efter avslöjandena om iraniern Kia i SäPo?

  49
  • Det är Wallenbergarna som tillsätter alla idioter i regeringen. Fråga konspirationstokarna.

   12
   4
   • Hade Wallenbergarna fått bestämma skulle vi haft ytterligare åtta kärnkraftverk i det här landet eftersom det är den säkraste och billigaste energikällan hittills. Som industrimän är billig och tillförlitlig elproduktion A och O.
    Så jag tror inte den konspirationsteorin fungerar.

    24
 3. Nordpool och ihopkopplat elnät verkar lika smart som att jag ska ha gemensam kassa med grannarna och själva handla på Willys samtidigt som de handlar på Östermalmshallarna – oj vad dyr maten blivit!

  Därefter hann ministern med dagens garv och sin första lögn – ”Kärnkraft – inte lagts ner av politiska skäl”. Sen stod lögnerna som spön i backen om varför man inte kunde bygga vindsnurror i Nacka.

  Fast det var mer energi i den nya energiministern än den gamla, alltid något.

  22
 4. Precis som resten av gänget, saknar han kunskap. Då gör man som man fått ”utbildning” att göra. Svamla, skyll ifrån, ljug och prata skit. Helst så långa meningar, att menigheten inte orkar lyssna på skiten. Funkar det inte kan man kalla motparten rasist, samt känna sig kränkt.
  Det verkar inte finnas någon skarpare hjärna kvar i socialdemokratin, vilket så småningom leder till att vi slipper patrasket.

  45
 5. Hur är det med medborgarskapet är det dubbelt, svensk-iranskt. Om dubbelt så har ”mullorna” i Iran nu tillgång till två svenskiranska ministrar i den nybildade svenska regeringen M Andersson.

  35
 6. Hoppsan. Nu har (S) vaskat fram två Statsministerkandidater på några dagar . Energiministern och Miljöministern visar framfötterna.
  (S) har ju inte så många duktiga politiker i sitt Parti så de är tvungna att rekrytera från fackföreningar och Muse’er .
  Men de verkar lära sig värdegrunden fort.
  ”Dilla i knegarna att vi jobbar för dem , och erbjud de som inte vill jobba generösa bidrag , så bedriver vi framgångsrik politik”
  Politik=Förtroendebranch.
  Mors.

  47
 7. SSU bakgrund borgar för MYGEL med stora bokstäver. Han har dok haft ett riktigt jobb till skillnad från sina kollegor i Magdas Junta

  40
  • Mygel och pedofili. En annan SSUare, Hildebrand som var redaktör på SSU:s tidning ”Ung mening” på 70-talet groomade pojkar att ha sex med.
   Goda socialister dessa individer.

   26
 8. Det borde vara skyhöga böter om inte elleverantörerna kan leverera tillräckligt med el för vår industri och hushåll till ett bra fast pris= kärnkraft behövs. Allt annat är lögn o bluff.

  47
  • TAQQIYYA i sitt fulla esse’. Vi kan vänta mer av sånt framöver! Inte bara vänster -och klimatljug!

 9. Det gäller ju att platsa i gänget, och då kan man inte peka på dom verkliga orsakerna som är idiotiska skattepålag? Och om man inte kan peka verkligheten så får han ju dra till med
  att det är andra länders fel?

  66

Kommentera