Skolinspektionen har släckt ljuset för ännu en muslimsk friskola

ISLAM. Skolinspektionen har återkallat Föreningen Al-Noor-Al-Islamias godkännande att driva den fristående skolan Kunskapsljuset i Norrköping från den 7 januari 2022. Norrköpings kommun kommer att erbjuda elever plats på en kommunal skola.

Skolinspektionen har släckt ljuset.

Idag har skolan Kunskapsljuset 103 elever. Utbildningskontoret och berörda skolenheter kommer att ta emot eleverna och se till att de kommer till nya skolor.

–  Det är så klart en utmaning när en fristående skola tvingas stänga. Beslutet att dra in skolans tillstånd är Skolinspektionens och utbildningskontoret i Norrköpings kommun ansvarar nu för alla berörda elever får en plats i en kommunal skola från vårterminen 2022, säger utbildningsdirektör Sofie Lindén i ett pressmeddelande.

Skolinspektionens beslut gäller från den 7 januari 2022 och Norrköpings kommun har skyldighet att erbjuda alla barn i kommunen en skolplats.

–  Erbjudandet om plats utgår från var det finns lediga platser samt var eleverna bor. Aktuella mottagande skolor ska nu förbereda ett bra välkomnade för varje ny elev, säger Sofie Lindén.

-Pettersson tycker att alla muslimska friskolor ska stängas…

***

TIDIGARE 2017-05-25. Kommunen besökte inte muslimsk friskola på tolv år – trots 23 miljoner och många klagomål

ISLAM. Norrköpings kommun har inte besökt eller kontrollerat den kritiserade muslimska friskolan Kunskapsljuset på tolv år trots att man betalat ut 23 miljoner kronor till skolan i särskilt stöd utöver de ordinarie driftbidragen. Före detta anställda har slagit larm till kommunen om problemen på skolan. Men de har inte fått något gehör.

– Jag känner att politikerna är helt medvetna om att barnen inte får den hjälp de behöver, men jag tror att de tittar bort helt enkelt, säger en av de tidigare anställda på skolan.

Den kontrollmöjlighet kommunen har är att genomföra insynsbesök där utbildningsförvaltningen ska informera sig om skolors verksamhet.

Besöken ska enligt Norrköpings kommuns praxis ske vart tredje år. Kommunen besökte Kunskapsljuset i januari i år, men då var det första gången på tolv år.

Tidigare personal och även föräldrar riktar skarp kritik mot den muslimska friskolan Kunskapsljuset. – Mycket konflikter, mycket hotfulla uttalanden. Det fanns också personal som gapade och skrek och härjade med barnen, säger en före detta anställd på skolan.

-Pettersson säger att det är som vanligt när muslimer är inblandade. Myndigheterna törs inte ta tag i problemen av rädsla för att bli kallade rasister och islamofober av journalisterna…

Stäng skolan! Stäng alla muslimska skolor! Offra inte barnen!

SVT

Om muslimska friskolor på bloggen

En av bilderna nedan är från den muslimska friskolan Kunskapsljuset i Norrköping. Klarar ni av att lista ut vilken som står för ljus och kunskap…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Skolinspektionen har släckt ljuset för ännu en muslimsk friskola

  1. Håller med Pettersson att alla muslimska skolor ska stängas. Men problemet nu blir ju att blanda in dessa muslimska elever bland de andra. Bäddar för nya problem.

    17
  2. Jobbigt när det blir valår för röstköparna . De är tvungna att agera under galgen. Ta fram alla hemliga avtal med religiösa samfund , så vi väljare får se om samtalen är mellan Sossarna och samfunden eller om det är mellan Staten och samfunden .

    34

Kommentera