Giving Peoples pengar delas inte ut till behövande

BISTÅND. Giving Peoples vision är att inget barn i Sverige ska leva i utanförskap eller fattigdom. Vi är en hjälporganisation som arbetar för att motverka ekonomisk utsatthet och den barnfattigdom som finns i Sverige. Organisationen Giving People har lovat sina givare att alla pengar ska gå till fattiga barnfamiljer.

Bild från Giving People

Nu avslöjar P4 Väst att knappt fyra procent av de pengar som samlats in de senaste fyra åren har delats ut.

Föreningen Giving People har kontor i Malmö och Göteborg. De förmedlar kontakt mellan givare och behövande familjer, och de senaste åren har de samlat in flera miljoner kronor via kampanjer på nätet.

Men nu visar det sig alltså att pengarna inte gått till barnfamiljer – i stället har det mesta av pengarna gått till löner och administration. – Jag blir så förbannad, ledsen och besviken. Det här är nåt jag har trott på så hårt, säger givaren Anna, som flera gånger skänkt pengar till organisationen.

Giving Peoples generalsekreterare Linda Hellqvist vill inte bli intervjuad av radion, men skriver i ett mejl att de aldrig haft som avsikt att lura människor.

44 miljoner har samlats in på 4 år. Hälften har gått till löner och omkostnader, hälften till en stiftelse och 1,6 miljoner har delats ut. Det är knappt 4 procent som gått till de behövande familjerna.

-Pettersson undrar varför inte styrelsen för Giving People är inlåsta för grovt bedrägeri…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Giving Peoples pengar delas inte ut till behövande

 1. Apropå Allmänna arvsfonden som Tony och Per Molin skriver om längre ned.

  Enl. terrorforskaren Magnus Norell ger Allmänna arvsfonden stora summor till föreningar som ingår i Muslimska brödraskapets nätverk. Allmänna arvsfonden får också stark kritik av Riksrevisionsverket för sina bristande redovisningar och transparens. Går att läsa i Det Goda Samhälle i en artikel av Richard Sörman (som i texten även länkar till andra artiklar om Allmänna arvsfonden, t.ex. av Rebecca Weidmo Uvell:”Arvsfondens slöseri ett hån mot de döda”, eller av Tankesmedjan Timbro:”Bidragsentreprenörerna som stjäl från de döda”). Läs vidare i ”Det Goda Samhället”, om Allmäna arvsfonden:
  https://detgodasamhallet.com/2020/03/14/richard-sorman-allmanna-arvsfonden-finansierar-politiserade-nonsens-projekt/

 2. Jag gissar att föreningen Giving People består av människor, som inte gillar ”vinster i välfärden”. Stiftelser och hjälporganisationer kan bli effektiva penningpumpar för anställda och ägare. Det är har väl många gånger visat sig genom historien. Jag ger gärna till lokala idrottsklubbar och liknande.

  12
 3. Oj, dubbelt så mycket som UFF-lådorna drog in då det begav sig.

  Ger inget själv till tiggargalor eller annat, de får gå ut och leta i ppaperskorgarna som pensionärerna i vårt arma land, kanske kommer ”upp till 1000 kr” i månaden på detta ”jobb”.

  Tänk på denna mening som ofta sägs överallt ”upp till”, kan vara från inget till 100%

  19
 4. Ta allmänna Arvsfonden som förr fanns till för att förvalta avlidna personer utan anhöriga
  tillgångar på ett bra sätt, inte ens dem kan man lita på idag enär dom skänker enorma summor till föreningar och konstiga sammanslutningar med utländsk bakgrund, tror inte en spänn har gått till alla dem som tvingas bo på gatan!

  23
  • Terrororganisationen Expo får pengar från Allmänna arvsfonden…
   Skriv ett testamente alla ni utan arvingar.
   Bättre att ge arvet till katter än Expo !

   22
 5. Just däårför ger jag inte en spänn till dessa tiggarorganissationer, som växt upp som svampar ur jorden, jag litar helt enkelt inte på dem, i toppen sitter chefer och lyfter miljonarvode för ingenting, och enbart smulor går till behövande, sen må dom kalla sig
  Rädda Barnen Röda Korset o.s.v, Mygelorganissationer ska inget ha.
  Förr fanns Radiohjälpen 901950 men det var på den tiden när människor hade moral i kroppen!

  21
 6. Ännu en hycklar-organisation som skriker ”solidaritet” och ”medkänsla” och beskyller alla andra för att vara egoister och kapitalister samtidigt som de ger minimalt till de som de säger sig hjälpa?

  18
 7. Är inte ett dugg förvånad.Folk älskar att bli lurade.
  Mot dumhet kämpar man förgäves
  Generaldirektörer som det så fint heter i dessa organisationer har i regel runt 100 000 i månds lön plus andra förfmåner Läkare utan gränsen lite lägre runt 75 000

  28
  2
 8. Skänk aldrig ngt till ngn utom hemlösa pursvenskar! Tänk på Barbro Feldt som begick självmord pga Röda korset, fy fan.

  54
   • @ Valentin

    Som fjäskar för Islam. Dom heter Röda Halvmånen i dom utvalda länderna.

    30
    1
  • Röda korsmedarbetaren Barbro Feldt i Dalarna lämnade denna världen utan upprättelse efter att hon, den mest omtänksamma och godhjärtade ens fick en falsk ursäkt för att hon falskt hängts ut som rasist i media.

   Barbro liv är släkt och det finns fler som orkar leva vidare teotta att deras liv slagits i spillror av i Röda Korset som synes antisociala varelser och det nämns att godkännande finns av dem som fått sin trovärdighet och yrkeskarriärer orätt nedsvärtade av i Röda Korset grova oegentligheter föregås här av kort resumé.
   Nedan utspelar sig i en socialdemokratisk kommun i södra Sverige utfört av en kvinnlig gärnings-person som skyddad av i Röda Korset och S kommunpolitiker anklagade under flera års tid, flera olika personer var för sig, för att med svarta pengar köpt hus i Gerona Spanien innan EU inträdet och mörklagt det för svensk polis och skattemyndigheter som endast kontaktade deras grannar, företag, kollegor och samtliga ”hörda” informerades att om de berättade skulle de dömas till fängelse brott mot förundersökningssekretess.
   De ovetande falskt angivna förstod inte varför vänner, kollegor tog avstånd från dem och först efter flera år informerades de endast om att de varit falskt angivna men inte att samma kvinna var den ansiktsmaskerads som anonymt pekade ut dem i alla gammelmedier, nu falskt anmälda för att ha stulit hennes ”barns” besparingar
   Av då totalt 53 falskt anklagade, var 3 yrkespolitiker, inte socialdemokrater och ingen av dem visste om varandra eller att de samtidigt falskt anklagades med samma rubricering eller vem den ansiktsmaskerads kvinnan och hennes i medierna ”små barn” var.

   Av en falskt anklagad startad privat utredning gjorde att alla 53 falskt anklagade fick kännedom om varandra och utredning visar att kvinnans enda livsinkomst sociala bidrag och att hennes myndiga barns enda inkomst också är sociala bidrag och att ”barnen” i över 6 år var bosatta i egna lägenheter, redan vid först falska anmälan mot en familj och bosatta där kommande år ytterligare totalt 53 personer på olika platser i Sverige, falskt anklagades.
   Utredning visar också att blivande politiker inom polis, åklagareväsendet och Röda Korset mörklagt att också deras interna utredning visar att den falska angivaren med syster är dem som med sparade stort antal olika socialbidrag köpt hus i Gerona Spanien köpt innan EU inträdet och därav lyckats mörklägga av systrarna och sedermera med dessa tjänstemäns beskyddarverksamhet, tillika är mörklagt att vid varje falsk polisanmälan mot 53 personer rubricerad ”stulit mina barns besparingar” har kvinnan med som synes falska fullmakter tagit ut sina sedan många år myndiga barns sparade bidragspengar och Röda Korset i den socialdemokratiska kommunen har öppnat sin lokal nattetid och hjälpt kvinnan att sent på natten föra ut av henne stulna pengar till sitt eget konto i Gerona Spanien!

   Röda Korset medverkan i detta grova brott skedde samtidigt som Röda Korset visste att enormt många människor falskt utpekades i alla gammelmedier för att ha stulit denna ansiktsmaskerads kvinnas sedan många år myndiga bidragsberoende ”barns” pengar och i privat utredning framkommer också att gammelmedierna nekade ”barnen” att ens kommentera de falska angivelserna mot för dem okända.
   Framtagna handlingar styrker samtligt och mer därtill och bevismaterialen har tillsetts ytterst chef-ansvariga i rättsvårdande kontrollmyndigheter och Röda Korset i Sverige, men det råkade ske precis inför valet och avskrevs därav direkt och
   det gjorde också efter valet sittande regim premierade RÅ, JO och JK med följd, att ytterligare utredning avseende dem avslöjades att de undanröjer för regimen obehaglig fakta i olagliga register.
   De rättsvidriga facto är omskrivet av dåvarande redaktör i Dagens Juridik artiklar, däremot är det för nuvarande DJ redaktör fd anställd journalist i gammelmedierna för känsligt trotts mycket starka bevismaterial inkluderande från Röda Korsets dator av dem i som synes sann socialdemokratisk anda, därav publicerat detta för första gången i detta forum med som nämnts godkännande av de stora antalet personer som orätt fått trovärdighet och yrkeskarriärer nedsvärtade av i Röda Korset medverkan i grova oegentligheter, i helhet kommer att sändas via DK Dokumentär.

 9. Giving People liknar ju AB Sverige där 4% av skattepengarna går till nyttiga göromål och resten går till skit.

  68
 10. Uppmaning till er som envisas med att skänka pengar till ”hjälporganisationer”. Kolla upp årsredovisningarna innan ni öppnar plånboken. ”Rädda Barnen”, ”Röda Korset”, ”Läkare utan gränser” och så vidare. Gå inte på snyftreklamen i TV. ”Hjälporganisationernas anställda har fantasilöner, ex.vis ”Rädda Barnens” generalsekreterare.
  En gåva på 200:-/mån i 40 år, betalar inte ens en månadslön, för denna individ. Därtill kommer mängder av förmåner.
  Om ni envisas med ”godhetsknark”, sträck då ut en hjälpande hand till våra hemlösa etniska svenskar.

  97
  • Skulle aldrig skänka en krona till Läkare utan gränser eftersom det är terroristernas läkarorganisation. Överallt där det finns terroristorganisationer som mördar oskyldiga där finns Läkare utan gränser och tar hand om de terrorister som blivit skadade i strider mot regeringens styrkor eller andra försvarsstyrkor.
   De är precis som ”De vita hjälmarna” – enda skillnaden är att De vita hjälmarna tar bara hand om muslimska terrorister medan Läkare utan gränser bistår både socialistiska och muslimska terrorister.

   32
   1
   • De är människosmugglare. De har en båt utanför kusten. Sedan signalerar de från stranden där några går och lastar flottar,pateras, med män. Någon kvinna för att kunna visa bilder på. De överlastat och inga flytvästar. Den större lastar överfullt och sedan drar de iväg till Italien eller Spanien.
    De heter läkare men med berått mod skickar de överfulla pateras utan flytvästar varvid en del drunknar.
    Röda korset samma sak. De står beredda i Ceuta och Melilla och männen vet exakt var de ska springa och vråla asyl.
    Därför släpper inte Polen dem nära gränsen.
    Fick upp på mobilen igår. Save the children från Polen. Det var Polens sak att rädda barnen.
    En vidrig hantering. Slavhandel

    22
 11. Gåvor och bidrag samma mönster, administration kostar 45 – 55%.
  En födkrok för politiker och vänstervridna opportunister.

  69
 12. Vilken överraskning. Det ser ut ungefär som allt bistånd vi skickar iväg ut i världen till biståndsbaronerna.
  När samhällen är små går det inte lura varandra utan att det syns. När samhällen blir stora och globala, som nu Sverige är, flockas skurkarna för att stjäla våra pengar. Hur lång tid tror ni det tar för dom galna vänsterfeministerna att fatta det?

  86
 13. Hmm, låt mig se. Ska vi gissa att det är godhetsknarkande vänsterblivna karriärkärringar, som inte kan roffa åt sig andra toppjobb i samhället? Konceptet är samma, kommunistparasiter som lever på andras pengar. Skaffa sig ett normalt arbete på marknaden klarar dom inte.

  94

Kommentera