Misshandlad med spikpistol – tre dömda


BROTTSLIGHET. En man i 50-årsåldern fördes bort och misshandlades brutalt i Hudiksvall i somras. Bland annat användes en spikpistol. Nu döms tre män till fängelse.

Exempel på spikpistol

Dramat inträffade i augusti. Offret fördes till ett skogsparti där han blev slagen och sparkad. Han har berättat att en man satte en skruv genom hans hand med en spikpistol. Mannen blev även skuren med en kniv, skriver Hela Hälsingland, bakom betalvägg.

De tre männen döms alla till tre års fängelse för bland annat grov misshandel, människorov och övergrepp i rättssak. En kvinna döms skyddstillsyn med samhällstjänst för medhjälp till människorov.

De dömda männen heter:

 • Petter Gyllensten
 • Rickard Vestling
 • Dennis Persson
 • Kvinnan som fick skyddstillstånd har också svenskt namn, liksom offret som har en kriminell meritlista som tyder på att han förtjänat en rejäl omgång.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Misshandlad med spikpistol – tre dömda

 1. Uppenbar fabel: ”Offret fördes till ett skogsparti där han blev slagen och sparkad. Han har berättat att en man satte en skruv genom hans hand med en spikpistol.”

  En rakbandad tryckluftsdriven spikpistol för 50-90 mm spiklängd av okänt ursprung kan man få för runt tusenlappen på Biltema, Jula, Clas Ohlson, etc… Motsvarande gas- eller batteridriven kostar tio gånger mer vilket jag inte tror att ovan nämnda avskräde har tillgång till. Så förutom det uppenbara felet med skruv och spikpistol så kan man fundera över hur en tryckluftsdriven spikpistol kan ”avfyras” i ett skogsparti.

  De skulle använt en bultpistol istället som man gör på svin.

  16
  1
 2. ja det är mycket intressant men om man lägger upp en bild hur blir det då???det är alldeles för mycke svenskt klingande namn inte ens svenskar har sådana namn

  15
  2
  • Har inte svenskar namn som ovan? Är du från Somalia eller har du så dålig koll på ditt eget språk? Alla tre namnen är väldigt normalt svenska och du kan hitta dem i multipla upplagor på namnsöktjänser.

   Det finns svenska brottslingar också. Inga konstigheter.

   11
   1
 3. Som vanligt hamnar dom så kallade straffen på absolut miniminivå, eller till och med under!

  Borde vara förbjudet!

  16

Kommentera