WHO håller möte om nya coronavarianten – EU vill se nödstopp för flygtrafiken

PANDEMI. EU-kommissionen vill se ett nödstopp för flygtrafiken från södra Afrika. Anledningen är den nya virusvarianten B.1.1529 som har upptäckts i Sydafrika. Världshälsoorganisationen, WHO, håller ett möte på fredagen för att besluta om hur den nya virusvarianten av covid-19 ska klassificeras, rapporterar The Guardian.

Den nya varianten B.1.1529 upptäcktes i Sydafrika och den bär på minst tio olika mutationer. Beta och deltavarianten innehåller endast tre.

Det oroväckande är att när du har så många mutationer, kan det ha betydelse för hur viruset beter sig, säger WHO:s Maria Van Kerkhove.

Varianten kan möjligen undvika kroppens immunsvar och göra viruset mer smittsamt. Fall har också upptäckts i Botswana och Hongkong.

Storbritannien stoppade på torsdagen flyg från flera afrikanska länder. Fler länder vidtar nu åtgärder. Bland annat Japan, Indien och Singapore kommer att stoppa resenärer eller utöka testningen av resenärer från Sydafrika, Botswana och Hongkong.

Ursula von der Leyen Bild: CC BY

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “WHO håller möte om nya coronavarianten – EU vill se nödstopp för flygtrafiken

 1. Vad lägligt när det visar sig att inte många sjuka och liten sprutad befolkning
  Vad jag fundrar över är hur de ser att det är en annan variant, när ingen hitintills har kunnat isolera viruset?

  15
 2. Hjälper föga att de stoppar flyget från S-Afrika….
  När Tyskland m.fl. länder upprätthåller Färjetrafik mellan N-Afrika och EU,kommer också denna Niggersjuka att drabba oss ! En blandning av Eboila o. Kinesjukan låter intressant och avskräckande.
  Precis som i Abzurdien är det prästerskap o. hellörade som samlar in pengar för att bedriva denna form av import.
  På detta sätt berikas EU med några tusentals kannibaler i veckan. Fy f-n….

  18
  • @Stenbock, instämmer i dina åsikter men obegripligt är även denna gång regimens oförmåga att inse faran,avseende för mer än en vecka sedan WHO, EU-kommissionen påtalat att alla EU stater ska stoppa flygtrafiken från södra Afrika med anledningen av dem av lika obegriplig anledning benämnd C19 virusvariant, som dessutom avslutas med, resenärer som återvänder från de afrikanska länderna uppmanas att ”respektera strikta karantänregler.”!

   Den så kallade – C19 varianten – är till 99% dödlig och avseende uppmaning – respektera strikta karantänregler – är närmast omöjligt för det finns ingen behandling mot Ebola och för en infekterad person smittar direkt vid symtom och är direkt för sjuk för att orka ta sig någonstans på grund av livshotande intre blödningar i blodkärlen och alla inre organ och via näsa, öron, tandkött, ögon och patienten avlider.

   Ebolavirus orsakas av muterat RNA-virus som orsakar Blödarfeber med extrem hög dödlighet och när patienten har avlidit smittar viruset också via intorkade kroppsvätskor och allt annat som den avlidna varit i kontakt med och dem som på något sätt varit i närheten av en Ebolasmittad, exempelvis i en hiss eller på flyget riskerar till 99% att smittas, till och med utgör medverkan vid begravning stor smittorisk.
   I de stater viruset härjar förs därav avlidna inlindade i lakan, direkt ut från sjukhusen till massgravar där de bränns för att alla kroppsvätskor oavsett på vad ska brännas, allt från sängkläder, kläder, sängar, stol, så ock flygplansstolar är smittade och för smittan vidare tillika ska allt annat som den personen kan ha varit i kontakt med också brännas.

   Dessutom nämns att Sverige har endast en specialutrustad ambulans i Skåne för att transportera patienter med dödlig smitta inkluderande Ebola till en enda specialbygd Högisoleringsenhet i Linköping Universitetssjukhus.
   Mvh

   • Du har redan sagt i stort allt som berör Ebolan.
    Vill därför endast tillägga var denna sjukdom ursprungligen har sin källa. I Centralafrika anses torkad apa vara en delikates. Dessa döda djur som kan lagras långa tider i sol/värme,är själva ursprunget till den dödliga pesten bland de tvåbenta svartingarna.
    Nu delar dessa alltså med sig genom importörerna,till bl.a. oss i Europa !

 3. Sannolikt är det försent men faktum är att Sverige regim måste omedelbart stoppa alla direktflyg från Afrika med närområde
  och dessutom stoppa alla ombokningar med anslutningsflyg från Europa.
  Det nu benämnda ”nya Covid-virus-muteringen” är på intet sätt vare sig ny eller okänd utan mycket väl känd för att slå ut både syreupptagning och koagulationen med enorm dödlighet, man blöder ihjäl Ebola.

  18
 4. Är det kontroll av asylsökande som anländer till Arlanda, eller är det ingen kontroll överhuvudtaget om de bär på smittan vid ankomst?

  30
  • @Leif. Sverige regim synes sakna sunt förnuft och därav är sannolikt att de inte har någon kontroll och intressant är om de den här gången besinnar sig och hörsammar av EU bestämt.

   Fredag aften meddelte EU, at alle 27 medlemslande er blevet enige om behovet for indrejserestriktioner for de syv lande, mens de europæiske regeringer også opfordres til at fraråde rejser til landene.

   Kort efter meddelte Transportministeriet, at der fra lørdag er forbud mod at flyve til Danmark fra de syv lande uden en negativ test. ”Den globale pandemi er langt fra overstået, og derfor tøver vi heller ikke med at bruge de værktøjer, vi har. Nu ser vi igen en ny og tilsyneladende mere smitsom variant, og derfor genindfører vi flyveforbuddet, siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse”.
   Mvh.

 5. Det verkar som läkemedelsbolaget har tagit fram en medicin som ska hjälpa dom som misstänks bli allvarligt sjuka i covid. Socialstyrelsen tycker dock inte att behovet verkar så stort och avvaktar.
  Det var glädjande nyheter att socialstyrelsen inte tycker att behovet är så stort att medicinera dem som förväntas bli allvarligt sjuka.
  Kan vi räkna med att pandemin är över nu?

  https://www.svt.se/text-tv/118

  18
 6. Ännu en gång får de stackars britterna lida av brexits konsekvenser…
  ”Storbritannien stoppade på torsdagen flyg från flera afrikanska länder. Fler länder vidtar nu åtgärder.”

  Snabba puckar är en av de mest avgörande faktorerna för att hindra smittspridning. EU funderar och funderar och funderar, som vanligt.

  38
  • Hellre EUexit. Ekonomiskt samarbete mellan länder är i grunden bra. Med frihandeln ökade välståndet dramatiskt inte minst i Sverige. Problemet är de federalistiska idéerna som slagit rot i Bryssel. Kapa överstatligheten, halvera antalet eurokrater och deras löner, gör kommissionen till det kansli som det en gång var och skrota parlamentet. Med andra ord EG innan det senaste kvartseklets fördrag.

   35
 7. Kommer inte vara hinder för dom i Sverige som ”flytt hit” att semestra över jul och Nyår sina hemländer

  46
 8. Detta kommer naturligtvis inte vara ett hinder för en forsatt massimport av vänsterröster.

  45
 9. Flygtrafiken gällande Afrika skulle sedan länge vart enkelriktad endast
  Europa till Afrika.
  Det gäller förövrigt många länder.

  52

Kommentera