Tunisier döms för sadistisk våldtäkt och våldtäktsförsök mot äldre kvinnor

VÅLDSVÅGEN. Tunisiern Bechir Chouri, 28, med tolkbehov på arabiska och tunisiskt medborgarskap döms för döms, mot sitt nekande, till sex och ett halvt års fängelse för våldtäkten och de två våldtäktsförsöken. Han fälls även för stöld och rån. Efter avtjänat straff ska mannen utvisas från landet och får inte återvända på 15 år.

-Pettersson tycker att straffet är för lindrig och att utvisningen ska vara på livstid. Dessutom menar jag att Bechir Chouri borde få avtjäna sitt straff hemma i ökenlandet, givetvis av humanitära skäl.

Göteborgs Tingsrätt B 11158-21

***

TIDIGARE 2021-11-04. Tunisier misstänks för sadistisk våldtäkt och våldtäktsförsök mot äldre kvinnor

VÅLDSVÅGEN. Bechir Chouri, född 1993, med tolkbehov på arabiska och medborgare i Tunisien åtalas nu för att ha tagit sig in i två äldre kvinnors hem och utsatt en av dem för våldtäkt. Den andra för ett våldtäktsförsök. Kvinnorna är i 80- respektive 90-årsåldern. Han ska även ha begått ett våldtäktsförsök mot en kvinna i 20-årsåldern.

Det var i början på juni som Chouri enligt åtalet ska ha rånat en ung kvinna i närheten av hennes hem i Göteborg. I samband med rånet utsattes hon också för ett våldtäktsförsök.

Några timmar senare samma natt ska tunisiern ha tagit sig in i en äldre kvinnas lägenhet i Ale. Även den kvinnan utsattes för sexuella övergrepp. – Det finns omständigheter som gör att vi anser att han gjort sig skyldig till försök till våldtäkt, säger kammaråklagare Anna Larsson.

Några veckor senare, i slutet av juni, utsattes ännu en äldre kvinna i Hisings Backa i Göteborg. Den gången misstänks mannen ha genomfört en våldtäkt i kvinnans hem. – Vi tror att han har tagit sig in genom fönstret, säger kammaråklagare Anna Larsson vid åklagarkammaren i Göteborg.

Utöver misstankarna om våldtäkt och våldtäktsförsök är mannen också misstänkt för flera fall av grov stöld. De tre kvinnorna, som är i 20- respektive 80- och 90-årsåldern, ska inte ha någon koppling till varandra. – Nej, inte som vi känner till, säger kammaråklagare Anna Larsson.

Med hjälp av DNA-topsning kunde mannen gripas och har suttit häktad sedan i början av juli. Mannen nekar till brott.

-Pettersson noterar att SVT, Expressen med flera ”glömmer” att nämna att den misstänkte våldtäktsmannen hör hemma i Tunisien och att åklagaren yrkar på utvisning i endast 15 år.

Göteborgs Tingsrätt B 11158-21

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Tunisier döms för sadistisk våldtäkt och våldtäktsförsök mot äldre kvinnor

 1. Varför ska Sverige envisas med att ta tillbaka brottslingar när vi äntligen fått ut dom. Det finns väl kvinnor i hans hemland också som han kan våldta om behovet kräver det.

 2. ” Öppna ERA hjärtan !”

  Vilken idiot uttrycker sig så ?
  Alzheimers kan förstås vara en förklaring ?

  Någon annan uttryckte:
  ”Vi är så glada att ni vill komma till oss !”

  Är detta bevis på dåligt omdöme ?

  13
 3. Utvisas till Tunisien efter avtjänat straff! Ja, lycka till med det. Tunisien vägrar ta emot sina egna medborgare, om de inte själva mot förmodan vill återvända, och i så fall måste de även kunna identifiera sig. Sverige har få påtryckningsmedel, konstaterar tankesmedjan Timbro. När ett ett land inte vill emot sina utvisade medborgare, så kallas det för ”generellt verkställighetshinder” och gör att grovt kriminella inte går att utvisa. Är man dömd för mycket grova brott med påföljande utvisning, så kan man ändå leva fritt i Sverige, i närheten av tidigare brottsoffer och brottsplatser, fortsätta begå allvarliga brott och åter igen dömas till utvisning. ”Att personer grips, döms och utvisas om och om igen är alltså fullt möjligt och sker, personer kan, med verkställighetshinder som skydd, i princip få samma status som svenska medborgare”, skriver Timbro.
  ”Grovt kriminella blir outvisningsbara”:
  https://timbro.se/smedjan/grovt-kriminella-blir-outvisningsbara/

  Tunisiern Bechir Chouris fängelsevistelse kommer för övrigt att kosta skattebetalarna över 5 miljoner kronor. ”Sedan tillkommer kostnader för polisen, rättsväsende, advokater, tolkar, osv i all oändlighet.”, som Pettersson helt rätt, brukar skriva.

  17
 4. Som alla vet, så har vi ju en obligatorisk frigivning efter 2/3 av strafftiden (gällande alla fängelsestraff över 30 dagar. Även livstid får ju sitt straff tidsbestämt efter en viss tid och får därpå 1/3 av denna tid avräknad på direkten).

  Dvs. denne förbrytare kommer att släppas fri efter 4 år och 4 månader. (Därefter kan det bli aktuellt att ha ca ett stödjande möte i månaden med övervakare i max ett år.)

  Vad jag undrar är om brottslingen kan utvisas direkt efter de inlåsta 2/3:arna, eller om han måste avtjäna sin sista tredjedel i frihet innan utvisningen kan effektueras ??
  Någon som vet?

  Mitt förslag: AVSKAFFA VILLKORLIG FRIGIVNING!

  22
  • Livstid är ändrat. Tidigare var snittet 14 år, ännu tidigare 12 år. Nu kan den dömde ansöka om tidsbestämt straff tidigast efter 10 år och det minsta man får sitta är 18 år men det kan bli ur långt som helst.

   13
   • Men, om straffet (efter 10 år) tidsbestäms till minimi-tiden dvs.18 år, så släpps ju den dömde fri efter 12 år. (Vilket då blir det kortaste straff en livstidsdömd kan få.)

    Eller är det tidsbestämda minimistraffet 27 år för en livstidsdömd? Och med 1/3 reduktion, frisläppning efter 18 år?

   • Men, om den dömde efter 10 år erhåller tidsbestämt minimistraff på 18 år, så frisläpps ju denne efter 12 år (vilket då blir den minsta tid en livstidsdömd kan sitta fängslad, enligt de nya reglerna).

    Eller är det så att det tidsbestämda minimistraffet är 27 år (och den dömde släpps tidigast efter 18 år)?

   • Nej, livstid är minimum 18 år, men kan vara betydligt längre.

    Leif Axmyr satt 34 år.
    Sten Erik Eriksson mördade en 8-årig pojke 1967 och dog 2017 fortfarande inlåst efter 50 år.

    Efter att ha avtjänat minst tio år av straffet kan den dömde ansöka om att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Om tingsrätten går med på ansökan, får det tidsbestämda straffet inte vara kortare än 18 år, som är det längsta tidsbegränsade straff som kan dömas ut i Sverige.

    Alla beslut om att omvandla livstidsstraff till tidsbestämt straff avgörs i Örebro tingsrätt. Kriminalvården och Rättsmedicinalverket yttrar sig bland annat om hur den dömde skött sig under strafftiden respektive risken för återfall i grov brottslighet.

   • Jag vill inte göra en longör av detta, men…

    En Googling säger att
    Leif Axmyr är den som suttit längst tid av alla livstidsdömda i Sverige, 34 år. Han fick sitt tidsbestämda straff satt till 51 år och frigavs efter 2/3.

    De som nu döms till det kortaste tidsbestämda straffet, 18 år, kommer också att erhålla villkorlig frigivning efter 2/3, dvs. 12 år. Detta är den kortaste tid en livstidsdömd nu kan tillbringa inom fängelsets murar.

    Sten Erik Eriksson dömdes till rättspsykiatrisk vård (ej livstids fängelse) och tillbringade 50 år inom vårdens murar. Kallad ”Sveriges farligaste pedofil” efter sitt strypmord.

 5. Varför är han välkommen tillbaka efter 15 år? Räknar man med att han blir lönsam längre fram?

  28
  1
  • Alltid lika konstigt. Det finns många miljarder människor i världen, den här personen har visat vad han går för. Varför skall han någonsin vara välkommen igen? All utvisning bör vara på livstid.

 6. Skicka hem fanskapet till Tunisien för där är det väl ganska lugnt.
  Där ska han avtjäna sitt straff och inte på Svenska fängelsehotell.

  30

Kommentera