Den nya tyska regeringen är dåliga nyheter, ska Tyskland styras av haschtomtar?

INVANDRING. Tyskland har en ny regering, bestående av SPD (socialdemokraterna), de gröna och FDP (fria demokrater, dvs liberaler). Den går under namnet ’trafikljusregeringen’ (’Die Ampel-Government’) eftersom de tre regeringspartierna har färgerna rött, gult och grönt, rapporterar Den Korte Avis.

Ensamkommande barn eller jihadister?

Den tyska regeringen har presenterat sitt program, och det är en chockerande läsning – särskilt när det kommer till invandringspolitiken. Det talas om ett ”paradigmskifte” i utrikespolitiken.

Det handlar om allt annat än en skärpning av migrationspolitiken. Med den nya regeringen slår Tyskland upp dörrarna för en kraftigt ökad icke-västerländsk invandring. Migranter får mycket lättare permanent uppehållstillstånd och medborgarskap

Migranter som kommit till Tyskland för att söka asyl får stanna i landet – även om de inte lever upp till gällande asylregler.

 • Unga migranter (under 27 år) som redan är bosatta i Tyskland får rätt att stanna i landet efter tre år.
 • Personer på så kallad tolererad vistelse – typiskt krigsflyktingar – som 1 januari i år har bott fem år i Tyskland, får rätt till permanent uppehållstillstånd i landet.
 • Kvinnor som har utsatts för våld i hemmet ska inte bara behöva hjälp i framtiden. De får också rätt till permanent uppehållstillstånd. Om de inte kan visa upp några giltiga papper så är det inga problem. De måste bara svära på att deras uppgifter stämmer!

De tre regeringspartierna proklamerar att de kommer att skapa ett nytt system för medborgarskap. Det kommer att vara möjligt att ha medborgarskap i flera länder – dvs typiskt sett både i ursprungslandet och Tyskland. Det ska också bli lättare att få tyskt medborgarskap.

Migranter ska alltså kunna få tyskt medborgarskap efter bara fem års vistelse i landet. Om man bedömer att det har gjorts extra insatser för att integrera kan denna period reduceras till tre år.

Om den nya regeringens plan genomförs kommer Tyskland sannolikt snart att vara det västland där invandrare snabbast kan få medborgarskap.

Läs hela artikeln på danska…

-Pettersson säger att den nya tyska regeringens migrationspolitik är dåliga nyheter för oss. Jag undrar om några haschtomtar styr vår viktigaste handelspartner, Tyskland. Först togs beslut att stänga kärnkraften, nyligen har fattats beslut om att avveckla kolkraft och legalisera hasch samt nu att öka invandringen från utomeuropeiska länder. Har tyskarna rökt på?

De har även beslutat att lätta på budgetdisciplinen, det vill säga låna pengar för den ”lönsamma” invandringen…

13 thoughts on “Den nya tyska regeringen är dåliga nyheter, ska Tyskland styras av haschtomtar?

 1. Ja Sverige har ju styrts av Tomtar i många år, skulle inte förvåna ifall dessa också använt sig av hasch vet jag inte, men ibland får man intrycket av att dom är drogade

 2. Vilken tur för Sverige tänker jag egoistiskt… Kanske sliper vi att ta emot en massa bidragsturister ty alla de ska åka till Tyskland istället…’
  I varje dålig nyhet får man hitta bra sidor så jubla gott folk Tyskland avlastar oss

  17
  1
  • Ett uppehållstillstånd i ett EU-land innebär att personen har vissa rättigheter som liknar de som en EU-medborgare har. Det ger personen större möjligheter att flytta till ett annat EU-land för att till exempel arbeta, studera, starta eget företag eller leva på sin pension och släpper Tyskland in och ger PUT samt medborgarskap kan en del flytta vidare till släkten i Sverige.

   13
 3. Tyskland ligger ju nära Sverige och är en viktig handelspartner, på det sättet är det bekymmersamt. Å andra sidan kan det finnas fördelar med att ett annat EU-land än Sverige öppnar upp portarna på vid gavel och skapar pullfaktorer för immigration. Det gör Sverige lite mindre attraktivt.

  När det gäller energin så är det nog mest dåligt däremot, eftersom systemet är riggat så att vi får betala med höjda energipriser när Tysklands energisystem havererar, för det mesta talar väl för att det kommer göra det. Putins gas och att suga el från grannar som Sverige är väl i princip det enda som de kommer kunna göra för att stabilisera sitt vind/sol-kraftsnät? Inte bra för oss. Men hela ”klimatomställningen” handlar om att höja priset på energi, det tycker jag verkar ganska klarlagt vid det här laget. Så förvånad blir man inte.

  17
 4. Det här bådar inte gott för ett redan problemtyngt Tyskland och varför legalisera hasch ? Många tror att det är en ofarlig drog men den leder lätt in i ett tyngre narkotikamissbruk.Efter många års arbete inom bl.a.missbruksvården så har jag sett otaliga haschpsykoser som resulterat i livslånga allvarliga psykiska problem.Ingen får någonsin tro att det är ”ofarligt ”. Nyanser behövs i debatten med drogliberala som hyllar detta ”skit ”.Det är ju heller ingen tillfällighet att man vill legalisera eländet med tanke på att det är väldigt vanligt att man röker hasch bland män från muslimska länder där alkohol är ”haram ”.Tyskland lär ju få en invasion av män från dessa länder och dom måste ju få känna sig som hemma….!!

  24
  • Genom hasch och det genmanipulerade covid-vaccinet, dövar de våra sinnen, och gör oss apatiska och fogliga till socialdemokratin!

   14
  • Påstås att orsaken till att de vill släppa fritt skitet,är att Domstolarna är överfyllda med dessa brott. De som känner till Tyskland vet,att ett mer byråkratiskt finns inte.
   Vad gäller deras ”nya” styre är detta jämförbart med de som drivit vårt tidigare sköna land,i fullständig misär.
   Miljöextremisterna är politikens ”Jehovas Vittne” ,om i Norden eller nere på Kontinenten !
   Merkel har lagt grunden för förfallet under sina 16 år,och nu kommer denna röra av kriminella utoper att fullständiga raset…..

 5. Tyska ZEIT Online skriver: ”Du lieber Himmel” – (”Milde Himmel”)
  Om att trafikljuspartierna vill uppföra nya vindkraftverk på en yta av 7 000 kvadratkilometer, motsvarande åtta gånger ön Rügens storlek, – eller nästan hälften av Schleswig-Holsteins yta. Förbundsdagens beslut att Tyskland ska vara klimatneutralt 2045, innebär ett massivt ökat behov av grön el till miljontals elbilar, för att värma hus och för att driva kemisk imdustri. Enbart kemi-industrin kommer för att bli klimatneutralt behöva mer el än vad hela Tyskland tillsammans använder i dag.
  https://www.zeit.de/2021/47/windkraft-strom-energiewende-standorte-ampel-koalition?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Windenergie In Deutschland / Vindenergi i Tyskland, med data och fakta:
  https://strom-report.de/windenergie/

  18
 6. Det är bra om tyskarna blandas upp med turkar, araber och afrikaner från söder om Sahara.Så inte tyskarna igen får för sig att de är bättre än alla andra folk.

  1
  29
  • Har de aldrig tyckt. Det var den vänsterstyrda politiken som vanligt lockade dom minst begåvade.
   Det finns bara två sort människor Dom kloka och de dumma
   De dumma är i majoritet och får bestämma

Kommentera