Bombattack i Somalia – inga svenskar drabbade

FÖRSVARET UTOMLANDS. På torsdagsmorgonen utlöstes en större bilburen sprängladdning mot en bilkonvoj i Mogadishu, Somalia, cirka 5 km från den svenska campen. Attacken riktades sig mot en konvoj eskorterad av ett privat säkerhetsföretag. Flera dödsoffer och skadade, men inga av de drabbade var från EUTM, European Union Training Mission, och all svensk personal är inräknad och oskadd.

Försvarsmaktens uppgift i Somalia är att bidra till säkerheten i landet genom rådgivning och utbildning. Foto: Försvarsmakten

Det är i princip ett attentat om dagen här i Mogadishu, även om den här sprängladdningen var större än på länge, vilket bryter mönstret. Det kan vara så att Al-Shabab nu trappar upp sina attacker inför det förestående valet, men det är för tidigt att säga säkert, säger överste Hans Granlund, ställföreträdande chef för EUTM Somalia.

EUTM Somalias uppgift är att bidra till säkerheten i landet genom rådgivning och utbildning. Verksamheten bedrivs främst i Somalias huvudstad Mogadishu. Den svenska styrkan på nio personer är förlagd inom den internationella campen på Mogadishus flygplats.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Bombattack i Somalia – inga svenskar drabbade

  1. Vi kan bidra med runt 300 000 somaliska män, kvinnor och barn till Somalias försvar och utveckling. Vi kan till och med stå för frakten ner av dem.

  2. ta hem soldatern omedelbart dom svenska storhetsdrömarna försvan med det neddriga rettret från Afghanistan

  3. Vad fan har Svensk militär där att göra,låt knallkorkarna sköta sig själva.
    Svenska soldater ska inte behöva riskera sina liv i dårarnas paradis.

    12

Kommentera