Äldre kvinna rånad – låg och sov när gärningsmän bröt sig in

BROTTSLIGHET. Tidigt på fredagmorgonen tog sig flera gärningsmän i en bostad i Råstorp med 63 invånare, i Markaryds kommun, för att råna en kvinna i 75-årsåldern. Kvinnan låg och sov när rånarna tog sig in. De misshandlade henne och tog sedan hennes bil. Det är det andra rånet i kommunen på kort tid, rapporterar SVT.

Ett rån med liknande tillvägagångssätt inträffade ungefär ett dygn tidigare, natten till torsdagen, i Strömnäsbruk. Även där bröt sig gärningsmännen in i bostaden när målsägande låg och sov.

I dagsläget vet polisen inte om det är samma gärningspersoner som ligger bakom de båda rånen.

– Det var det första vi tänkte ”att hur många kan hålla på med det här på så små orter?”, men det skulle ju också kunna vara något helt annat. Så det kan vi inte svara på nu, säger Viktor Jensen jourhavande förundersökningsledare.

Polisen håller just nu på att förhöra målsägande och är på väg till platsen för att genomföra en teknisk undersökning. Den stulna bilen hittades i Strömsnäsbruk kort efter händelsen och togs i beslag av polisen. Enligt polisens uppgifter ska tre män ha setts i närheten av fordonet. Kvinnan ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

-Pettersson säger att det var länge sedan ”Mitt hem är min borg”, i det nya landet blir folk rånade på Östermalm och i Råstorp…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Äldre kvinna rånad – låg och sov när gärningsmän bröt sig in

 1. – men det kan väl inte vara normala människor som bryter sig in hos en ensam,
  gammal dam och misshandlar henne för att stjäla bilen ?

  Det måste väl vara outvecklade infödingar, som inte förstår hur ett civiliserat samhälle fungerar ?

  När polisen hittar dem ska de inte ha fängelsestraff – de ska sitta i BUR !

  Lite rester från grisslakt, inkastat i buren ibland, mår de säkert bra av ?

  12
 2. Såna händelser kan jag tänka sker i rättslösa och krigsdrabbade länder där ett land invaderats av fiendetrupper. Att det sker i Sverige varje dag är en bottenlös bedrövelse och oförlåtligt. När tar någon politiker i riksdagen ansvar för sina eller andras samhällsbyggen, som bäddar för dessa typer av krigsfenomen i Sverige? När lär sig politiker att inte ducka för sina egna skapelser av utländsk kriminalitet i Sveriges land?

  37
 3. Hoppas innerligt att alla brott drabbar 83% PK idioter, så dom njuta av mångfalden som dom älskar mer än sig själva, sina barn, nära o kära.

  42
  • Ja du Jönsson,förbrytarna måste vara väl hemmastadda för att hitta dit,mitt i Skogen !!
   Dock tråkigt att sådana,och än värre brott kan ske i sådana undangömda områden…..

   13
 4. På diverse social medier är skräcken stor för att, när Sd, får makten, kommer någon sorts myndighet, ”poliser”, ”horder av Sd:are”, att knacka dörr, göra hembesök, för att leta upp, förmodar jag, utvisningsbara eller redan utvisade personer. En skräck baserad på ett förmodat framtidsscenario.
  Många människor befinner sig redan i den framtiden, skillnaden är typen av dörrknackare och deras ärende och, förstås, verklighet kontra spådomar.

  En av kvällstidningarna har just nu en självhjälpsartikel om hur man bemästrar sin oro. Frågan är vem som behöver den hjälpen mest; siarna eller offren för rån och misshandel i det egna hemmet?

  37
 5. Ja Zigenare och andra typer av tattrar har i alla tider gillat gränsområdet mellan Göinge o. Småland !
  Har förstått att nu t.o.m. Beduiner o Kannibaler känner sig hemma i området !

  37

Kommentera