Vintern kommer och elskatten är en alldeles särskilt klandervärd skatt

SKATTER. Varför straffbeskattas el lika hårt som exempelvis cigaretter eller öl? Frågan är synnerligen välmotiverad i en tid då elpriserna skenar. Så här behöver det inte vara. Vilka politiker står på din sida när elräkningen ska betalas, undrar Skattebetalarnas VD Christian Ekström och chefekonom Erik Bengtzboe i Expressen.

yellow bulb
Photo by Daniel Reche on Pexels.com

Vintern kommer, som de varnande orden lyder i tv-serien ”Game of thrones”. Och när den väl har anlänt så kommer svenskarna behöva betala skyhöga summor för att kunna värma upp sina hem.

En fjärdedel av din elräkning går i dag till elnätsföretag och ytterligare en fjärdedel går till elhandelsföretag. Resten, alltså halva din elräkning, går till skatter och avgifter. Så här behöver det inte vara. De höga skatterna på el är inte någon naturlag. Vad som behövs för att sänka dem är politisk vilja.

Läs hela texten här.

-Pettersson säger att skatter behövs till invandring och bistånd…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Vintern kommer och elskatten är en alldeles särskilt klandervärd skatt

  • Det är nog inte bara som du ”ser” utan helt korrekt matematiskt. Om momsen på 10 kr lakrits är 25% så blir priset 12,5 kr och det är ju så man alltid räknar. Du räknar precis likadant.
   Skatten på el är enligt din beräkning 138% och det är rent horribelt. Särskilt som det påstås vara klimatets räddning att använda el.

 1. Förhoppningsvis blir vi av med Miljöpartiet inom kort.
  Det vore mycket positivt för både elskatten och drivmedlet.
  Skulle tro att dom har fattat att det är kört äntligen.
  Inte en dag för tidigt.
  Nu kan det bara bli bättre inom svensk politik iallafall.
  Och Dadgostar åker ut lika fort som hon kom in.

  19
  2
 2. Sossepartiet behöver intäkter för sin importerade valmanskår och etniska svenskar fortsätter att rösta på detta sverigefientliga parti och de övriga i 7-klövern. Så tig och lid, öppna era hjärtan!! gör som quislingen ville.

  24
  2
 3. Vänta bara när drivmedelsskatten sjunker ännu mer för statskassan map eldrift i bilar då kommer den skatten på att ladda bilen bli skyhög. Synpunkter på det?
  Tips; Köp Toyota, laddar sig själv utan sladd.

  13
  • Det hjälper nog inte att köpa elhybrider som laddar sig själva på sikt. Dels drar dom bara en aning mindre än vanliga bilar och staten kommer att höja skatten på bilar som inte laddas med sladd.

   21
 4. Helt rätt Pettersson. Men, det rika…..Sverige är i desperat behov av
  ännu mer redan höga skatter o avgifter.
  Med glädje?? lägger vi årligen enorma
  summor på saker som aldrig kommer
  att ge ngn avkastning. Tyvärr verkar
  Svennebanan acceptera situationen.
  Arma land.

  29

Kommentera