Elsa Widding nr 53. Styrs världen av en domedagskult?

KLIMAT & PROPAGANDA. Elsa Widding är välmeriterad civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola med tidigare ledande befattningar i stora skandinaviska energiföretag såsom Vattenfall, Statkraft och Fortum.

Elsa Widding, Klimatupplysningen

Elsa Widding blev för allmänheten känd då hon försökte stoppa Vattenfalls köp av det holländska energiföretaget Nuon.

Widding arbetade då som expert i Regeringskansliet i nära relation till dåvarande näringsminister Maud Olofsson.

Denna affär kom att sluta med en förlust för svenska staten på många tiotals miljarder kronor. Widding fick senare, efter en noggrann redogörelse till konstitutionsutskottet 2014, motta en utmärkelse av affärsmagasinet ”Passion for Business” för sitt mod och sin höga integritet.

Om Elsa Widding på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Elsa Widding nr 53. Styrs världen av en domedagskult?

 1. En gemensam kollektiv domedagsprofetia, som aldrig kan ge ett facit eftersom man skjuter sanningen framför sig i godtycklig anda. Ett sätt för politiker och organisationer med miljöinriktning att utan bevis på metoder och åtgärder mjölka extrema insatser, resurser och skatter av allmänheten. Maud Olofssons märkliga Nuon-affär trots Elsa Widdings klokare råd att avstå kan vara en symbolisk parallell till dagens skenande miljörörelse. Elsa Widding är långt ifrån ensam att se mer sansat på ”klimathoten”. Problemet är väl att ifrågasättande forskare inte får stora forskningsanslag. Jätteförluster och dyrbara investeringar utan avkastning pga. ett darrigt miljöexperiment hotar i nära framtid. Elbilarna har forcerats ut med subventionerad marknadsföring trots att batteribilarna har sämre uthållighet och tappar fort effekt i vinterkyla, är dyrare i inköp och när oturen är framme ger de farliga långvariga bränder tack vare batterierna. Många politiker, som vill tvinga på allmänheten batteribilar kör själv fossildrivna bilar, det säger en del. Viktiga utryckningsbilar är fossildrivna för säkerhets skull är min uppfattning. Jag har en gnutta perspektiv, som i ungdomen kört tunga timmerlass många vändor med både bensin- och dieseltraktor på milslånga skogsvägar. Dom batterierna finns inte än vad jag vet, som klarar det en hel arbetsdag utan flera tidskrävande el-tankningar.

 2. Den fete
  Ja, och inte bara där. Landsbygden är full av folk som tror massa konstiga saker.
  Snart tror väl folk att jorden är platt.

  2
  14
 3. Det finns tusen välmeriterade civilingenjörer, jag sätter inte min tillit till en. Jag kollar vad många fler tänker och drar sen min slutsats.

  2
  14
  • altså det är nog så att Miljöpartiet med anhang greta dödskalle mee flera är en domedagskult och det instämer med Björn Gillberg..
   som då anser att det är en religös röerlse ..
   och ja det finns ju vissa drag av av samma religösa fanstism som i Knuby och andra fanatiska religonsutövare

   30

Kommentera