Dagens tankeställare 42

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 42

I tiderna jobbade jag ett tag på ett campingområde utanför Jerusalem. Föreståndaren, min chef, var en gammaltestamentlig figur med långt hår, risigt skägg och kroknäsa. Världsåskådningen tror jag låg åt samma håll.

En dag körde ett pensionärspar från Tyskland in med en stor och fin husbil. Gubben checkade in, betalade och allt var frid och fröjd. Ovanför porten välvde sig en gjutjärnsbåge där det stod något på hebreiska. Tysken pekade och frågade vad det betydde för något. Och innan chefen hann säga något, var jag tvungen att kläcka ur mig det dåliga men uppenbara skämtet.
Juden skrattade så han kiknade, medan den tyska killen blev alldeles vit om näsroten.
Idag ångrar jag att jag gick och sa det förment fiffiga. Tysken såg verkligen ledsen ut, det här var ett känsligt ämne som man inte skämtade om.

Rune Holmström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Dagens tankeställare 42

Kommentera