Smittvåg över Europa

PANDEMI. Världhälsoorganisationens Europachef Hans Kluge är ”väldigt oroad” över smittspridningen av covid-19 i Europa. Men att införa åtgärder som munskydd kan hjälpa omedelbart, säger Kluge till BBC Today.

Hans Kluge är en belgisk läkare och folkhälsoexpert med mer än 25 års erfarenhet från tre kontinenter. Från och med den 1 februari 2020 fungerar han som WHO:s regionchef för Europa

Kluge säger att det är bra att diskutera frågan om obligatorisk vaccinering även om det ska ses som en ”sista utväg”. Enligt Kluge är det vintersäsongen, dålig vaccintäckning och deltavarianten som har lett till den ökade smittan och han uppmanar till en ökad vaccinering.

Covid-19 är återigen på första plats över dödsorsaker i vår region. Vi vet vad som behöver göras, säger han.

Kluge upprepar också varningen att om ingenting görs för att stoppa smittspridningen kan ytterligare 500.000 dö i Europa med covid-19 i vinter.

I Sverige gäller den tillfälliga pandemilagen till 31 januari 2022, nu vill regeringen förlänga den till 3 maj 2022. Vänsterpartiet, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna är beredda att ge regeringen en kortare förlängning, men inte fyra månader.

Sverige har enligt Expressen (betalvägg) lägst dödstal och antal smittade i Europa just nu.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Smittvåg över Europa

 1. Varför ställer du frågor till Kluge här på bloggen, tror du han läser kommentarerna här? Skicka dom direkt till Kluge.

 2. Fler och fler visar tydliga exempel från psykologins skolbok, sekundär känsla, som visar sig genom ilska och utåtagerande.

  Ett tydligt exempel hos många som tagit vaccinet, hjärnan reagerar snabbare än förnuftet, och det söks förtvivlat efter försvar på att man gjort rätt, allt för att döva osäkerheten.
  Då hugger dom på de som valt att vänta tills det visar sig vara säkert. Skjut budbäraren, typ.

  Kan även förstå oron på de som tagit vacciner som är stoppade och de som fått kontaminerade vaccin, de har ännu mer sekundär känsla.

  Har man inte tagit det, sitter man lugnt och kan ångra sig om tvivel på immunförsvaret infinner sig, eller grupptrycket och behovet av flocken blir för stort.
  Personligen känns det som en ”pröva/gissa-metod” från myndigheter, som inte vet någonting konkret, vilket innebär byte av metoder och hoppas på att någon visar sig fungera.
  Började med ”kommer inte till Sverige”…

  Sedan, finns det de som inte bryr sig, men de borde nog vara tysta.

  Läs gärna mer, nätet är fullt av kunskap om du missat vissa lektioner i skolan.

  För att nå alla, ska man tala som till en sjuåring, säger all forskning, men ibland undrar jag om inte det är för avancerat.

 3. Dubbelt så många vaccinerade engelska vuxna under 60 år dör, jämfört med ovaccinerade personer i samma ålder.
  https://1.bp.blogspot.com/-WXewKn4EjCk/YZpZXl4wEYI/AAAAAAAAYas/Px2nT0LccVYisTurL63JthXhqCXwSYAkACLcBGAsYHQ/s400/https—bucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com-public-images-bdca5329-b20b-4518-a733-fff84cc22124_1098x681.png
  Och så har det varit i sex månader. Det här diagrammet kan verka otroligt eller omöjligt, men det är korrekt, baserat på veckodata från den brittiska regeringen.
  Den bruna linjen representerar dödsfall per vecka av alla orsaker bland vaccinerade personer i åldern 10-59, per 100 000 personer.
  Den blå linjen representerar dödsfall per vecka av alla orsaker bland ovaccinerade personer per 100 000 i samma åldersgrupp.
  Berenson säger:”Jag har själv kontrollerat underliggande data och denna graf är korrekt. Vaccinerade personer under 60 år löper dubbelt så stor risk att dö som de ovaccinerade. Och det totala antalet dödsfall i Storbritannien ligger långt över det normala.
  Jag vet inte hur jag ska förklara detta annat än att dödligheten är orsakad av vaccin.”

  11
 4. Att läsa idag:
  ”Forskare är förbryllade, men försiktigt positiva, till att covidsmittan just nu går ner på den afrikanska kontinenten, rapporterar nyhetsbyrån AP.
  Wafaa El-Sadr, chef för avdelningen för global hälsa vid Columbia University i USA beskriver det som att något ”mystiskt” pågår:
  – Afrika har varken samma mängd vaccin eller resurser för att besegra covid-19 som Europa, men på något vis tycks de ändå lyckas bättre, säger hon till AP.
  Forskarna som nyhetsbyrån pratar med betonar att det är svårt att få en överblick av situationen på kontinenten, eftersom övervakningen av smittspridningen sällan är heltäckande i något land. De påpekar också att trenden snabbt kan vända.
  Men faktum är trots allt att bara sex procent är vaccinerade i Afrika, och samtidigt rapporterar Världshälsoorganisationen månad efter månad att regionen är en av de minst påverkade av covid-19 i världen.”

 5. USA:s livs- och läkemedelsmyndighet, United States Food and Drug Administration (FDA), har begärt av en federal domare att låta allmänheten vänta till år 2076 innan all data och information som myndigheten förlitade sig på för att licensiera Pfizers Covid-19-vaccin publiceras. Myndigheten vill alltså ha 55 år på sig – tillräckligt lång tid för att många vaccinerade som skulle kunna rikta krav mot företaget ska ha hunnit avlida innan dokumenten släpps.

  https://samnytt.se/data-om-godkannandet-av-pfizers-vaccin-kan-hemlighallas-i-55-ar/

 6. ”Från och med måndag den 22 november rekommenderas även fullvaccinerade att testa sig vid coronasymptom igen.”

  Hej vad det svänger. Man fick backa ifrån att vaccin skyddar mot smitta. Nu är man på väg att backa ifrån att vaccin skyddar mot allvarlig sjukdom. Så frågan är hur länge vi får dras med den här dreten, det vill säga om viruset slutar att mutera. Det förekommer rykten om att kinesiska kommunistpartiet korsat SARS- och HIV-virus och onekligen har COVID-19 högre benägenhet att mutera än tidigare coronavirus.

  17
 7. Undrar när folk ska börja förstå varför allt fler nu blir sjuka
  Några tror att sprutan skulle hjälpa mot något som ingen kan bevisa att det finns
  Meningen med sprutan är att försämra människans immunförsvar, och det ser vi nu resultatet av. Då påstår de att en ny variant av något som fortfarande ingen har påvisat finns. En test som bara kan visa DNA spår och ingen diagnostik användes flitigt, men nu mer eller mindre avpolliterad.
  Inte alls konsstigt att folk blir irriterade när poletten trillar ner och de förstår att de blivit lurade

  35
  7
 8. Jag har två frågor till Kluge.
  Har det ändrat sig att människor dör i Corona istället för som innan, med Corona?
  Har han tagit tre sprutor själv?
  Mera videos om när Bill Gates, topparna i läkemedelsbolagen och alla politiker vaccineras.
  Vittnen på att det är samma vaccin som vi får.
  Då ska jag vaccinera mig.
  Politiker, läkemedelsbolag och vetenskapsmän har gjort mycket konstigheter, så det finns gott om utrymma att vara paranoid.

  54
  6
 9. Vet inte om England är ok att publicera statistik ifrån, men här är den i alla fall.
  I åldersgruppen 10-59 år så är det en enorm överdödlighet bland de som vaccinerat sig.

  Denna abnormitet har pågått i 6 månader (vad kan det bero på)
  Här är ett exempel från den 14 maj, 2021.

  Antal döda ovaccinerade: 159
  Antal döda vaccinerade: 436

  Under de senaste 6 månaderna så ligger överdödligheten bland de vaccinerade ungefär dubbelt så högt som bland de ovaccinerade.
  Just nu ännu högre.
  Jag pratar då om döda per 100 000/invånare.

  Jag har hittat några delförklaringar till att det kan vara så katastrofalt för de vaccinerade, men det förklarar ändå inte hela skillnaden.

  Diagram här nedan på överdödligheten.
  https://cdn.substack.com/image/fetch/f_auto,q_auto:good,fl_progressive:steep/https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fbdca5329-b20b-4518-a733-fff84cc22124_1098x681.png

  28
  4
 10. På SVT:s sida postade jag denna länk nedan, den fick inte vara med. Trodde faktiskt inte att den skulle få det heller, ville bara få det bekräftat att MSM är i maskopi med vaccinmarodörerna som vill skada och döda folket, en sak är säker, de vill inte att vem som helst ska få läsa det.

  https://www.vaken.se/covidvaccinet-har-orsakat-en-pandemi/?fbclid=IwAR1ay4ulg4GCe9FoWCQAt2AE_CpfOfDr4Zig_0bcaqvTNwyc7144hYhBQXM

  36
  2
 11. Covid-19-vaccinen som har en belastande effekt på det egna immunförsvaret.
  De som vaccinerat har hämmat sitt immunförsvar och utvecklat en högre infektionskänslighet i utbyte mot ett minst sagt skröpligt, kanske till och med uselt och kortvarigt skydd mot Covid-19. Ett högt pris att betala.
  Läs mer om intresse finnes: även länken längst ned till GP.
  https://stefanwhilde.se/2021/11/21/baksidan-av-myntet-en-okad-infektionskanslighet/

  38
  4
 12. ja det verkar konstigt här. frågan var smitvågen śå kommer någon med våldtäkterna och brå?? och ja det verkar vara propaganda..

  för att återgå om100% av befolkningen är vaccinerad oxh skydsfaktorn ligger så dåligt som 80% ja då skall man inte ha någon smitta viruset har ingen möjlighet att sprida sig imun försvaret skulle direkt agera och den smita som skulle finnas skulle då vara mindre än hälften av det odugliga vaccin man använder.

  12
  1
 13. Gibraltar har tydligen 100% vaccineringsgrad bland vuxna.
  Trots det sprids smittan så att nya nedstängningar verkar behövas.
  Andra länder såsom Sydkorea, Japan, Indonesien, Indien etc har inte mycket smitta alls och det med betydligt färre vaccinerade rent procentuellt.
  Och ändå menar man att fler behöver vaccinera sig?
  Inte en tanke på att använda billiga och verksamma preparat såsom C, D vitamin, zink, ivermerktin etc.

  54
  3
 14. Off topic, liten observation av en artikel i SvD om Stockholms satsning på att utreda våldtäkter:

  ”I den utvärderingsrapport som Brå släppt konstateras att satsningen varit till stora delar lyckad. Utredningstiderna har kortats med cirka 28 procent och ligger nu i snitt på runt 70 dagar. Det är 20 dagar lägre än medelvärdet för övriga landet. ”

  Positiva nyheter, det är ju alldeles strålande att man satsar på att utreda så allvarliga brott som våldtäkt snabbt och effektivt.

  Lite längre ner i samma artikel:

  ”Men även om handläggningstiderna för utredningarna har krympt efter att gruppen inrättades konstateras det också i Brå:s rapport att antalet ärenden som går till åtal inte är fler från polisområde nord än från övriga områden.”

  Som bekant är uppklarningsprocenten för våldtäkter låg så den ”till stora delar lycka(de)” satsningen innebar alltså inget annat än att man snabbare lägger ner ärenden i Stockholm än på andra ställen i landet. I huvudsak.

  Allt är alltså precis som vanligt i Sverige och situationen för våldtäktsoffer har inte förbättrats i Stockholm.
  https://www.svd.se/specialgrupper-ska-utreda-sexbrott-blivit-sakrare

  33

Kommentera