Sandor om polismördaren

INSÄNDARE. Som brukligt så lyssnade jag på nyheterna ekot i P1 kl 07.00 idag där man strax innan 08.00 höll en fem minuters intervju med polismördaren Sakariye Ali Ahmeds mor.

Jag förmodar att även hon som dom flesta kvinnor som ”flytt” hit från Somalia från den första dagen gått och drällt hemma istället för att utföra något som kan liknas för förvärvsarbete. I hennes fall så grundar jag det på att intervjun hölls med tolk och det var inte heller moderns röst man fick höra i intervjun.

Eftersom jag för ett antal år sedan lyssnade på en intervju med en somalisk kvinna i P1 som också hölls med hjälp av tolk trots att kvinnan varit i Sverige i 15 år så förmodar jag att polismördarens mor också varit här åtskilliga år utan att behärska svenska språket och kommer väl troligtvis aldrig heller behöva göra det.

Det jag blev mest upprörd över i intervjun var att hon antydde att hon flera gånger vänt sig till myndigheterna för att få hjälp att ta hand om sonen som redan i tidig ålder börjat umgåtts i kriminella kretsar men att hon inte fått den hjälp hon förväntade sig.

Jag och säkerligen många andra anser inte att det är myndigheternas skyldighet att uppfostra och ta hand om barnen utan det åligger föräldrarna.

Om hon nu tydligen har haft all tid i världen att ta hand om och uppfostra sonen så kan man ju fråga sig vad hon sysslat med och likaledes så kan man fråga sig var fadern har befunnit sig någonstans för jag har inte hört honom nämnas alls i massmedia? Är han död eller har han fördrivit tiden i det nya landet tillsammans med kompisar i det lokala fiket på köpcentret och gett blanka fan i sin son och eventuellt andra syskon?

Eller kanske befunnit sig på en plats med ganska begränsad rörlighet och frihet?

Familjen i fråga har i sitt nya ”hemland” i varje fall troligtvis inte lidit någon större brist på hjälp vare sig det gäller ekonomin eller bostaden eftersom hyra och försörjningsstöd troligtvis betalats ut i god ordning och som om det inte räckte så berättade kvinnan att hon också tidigare bett om att få flytta till annan ort för att sonen skulle kunna byta miljö.

Kan bara beklaga att detta miljöbyte inte blev av och den nya miljön bord i så fall naturligtvis bestått av en flytt för hela familjen tillbaka till Somalia. Om inte frivilligt så en påtvingad sådan och det hade inte bara gällt den aktuella familjen utan alla dom andra s k nysvenska familjer vars medlemmar ägnar sig åt liknande saker som Sakariye Ali Ahmed har ägnat sig åt. Om det hade blivit av så hade den mördade polismannen varit kvar i livet och en ung svensk kvinna idag inte varit änka och ett litet barn faderlös.

F ö så undrar jag vad denna somaliska kvinna skulle behöva ytterligare för hjälp från svenska myndigheter än vad hon hittills tydligen fått för att hon skulle bli nöjd med sin tillvaro här i landet och kunna hinna med att uppfostra sina eventuellt övriga barn till dom normala samhällsmedborgare dom borde vara och inte polismördare?

Skulle kanske hjälp att t om torka sig efter ett toalettbesök underlätta hennes börda?

Ovanstående är skrivet av en invandrare som tillsammans med sin likaledes invandrade fru hann med att uppfostra samt ta hand om två barn på ett sådant sätt att ingen av dom har skjutit ihjäl någon polis eller någon annan trots att vi båda heltidsarbetade i ca 45 års tid.

Varför kan eller vill inte vissa av dom invandrare göra detta som kommer från dom företrädesvis s k MENA – länderna?

Om nu någon övernitisk åklagare återigen skulle fundera på att åtala mig för hets mot folkgrupp eller hatbrott eller förolämpning vilket gjorts i ett tidigare sammanhang så vill jag redan nu påpeka att i texten ovan finns varken hot eller hat eller något förolämpande utan bara fakta och sunt förnuft.

Angående tid och plats för den aktuella rättegången som redan är bestämd att hållas mot mig kommer i god tid att meddelas för nyfikna och intresserade men redan nu vill jag hälsa er välkomna.

Huruvida det finns servering eller möjlighet att köpa något ätbart på Malmö Tingsrätt vet jag inte men ta gärna med matsäck för säkerhets skull.

Lämna dock vapen hemma eller lämna dom i foajen hos vakten.

Sandor Herold, Malmö

16 thoughts on “Sandor om polismördaren

 1. Inte ens ett polismord och den milda påföljden får folk att bli upprörda.

  Nu kan vi se fram emot att de kriminella firar ”segern”. 5 år bakom galler med otaliga permissioner och hjälp med ALLT borgar för fortsatt och ökande kriminalitet

  32
 2. Nu är Sandor upprörd igen igår förbannad.
  Säger att allt han säger är fakta, samtidigt som han skriver troligtvis då och då.
  En känslosam man. Troligtvis!

  42
 3. Begår man vuxen-brott ska man ta sitt straff som vuxen med. Sänk straffåldern ner till 12 år. Inga strafrabatter eller förtidsfrigivningar om du begått brottet efter du fyllt 15. Inför dödsstraff för brott som inbegriper att ta en annan persons liv, alt. våldtäkter, om du begår dom brotten efter du fyllt 18.

  52
  1
 4. Får du böter, Sandor, så är vi nog många som kan tänka oss att ”böta” lite.

  Ännu en fundering:

  Vad menade Reinfeldt med orden: ” Öppna ERA hjärtan!” ?

  Var det möjligen av påtryckning, korruption eller Alzheimers ?

  Annars kan väl inte en, till synes med normal intelligens, uttrycka sig så ?

  Har någon undersökt om det fanns en bakgrund eller påverkan ?

  Jag slutade, i alla fall, att supporta moderaterna!
  – så länge jag inte fått veta att det gjorts en undersökning, kommer jag inte
  att ”titta åt” moderaterna!

  – men det verkar ha tystats ner helt – av någon anledning ……….?

  Den där figuren förekommer fortfarande i media – av någon anledning …..?

  Har det med aktuell utveckling för Vårt Fosterland att göra ?
  Kriminalitet, mord, rån, barn från balkong, kvinnor från balkong, polisöverfall,
  polismord, utpressning, enorma ekonomiska bedrägerier ……!

  Vart är Vårt Fosterland på väg ?

  53
 5. Läs och förskräcks av vad Göteborg-Posten i en längre artikel skrev 2007 om stadens somalier, med frånvarande fäder, grov kriminalitet, utbrett missbruk, bidragsfusk, usla skolbetyg, splittrade familjer och skyhög arbetslöshet. Bland annat berättar en polis :”Jag är en luttrad polis, men de här mammornas berättelser gör mig nästan gråtfärdig. Mannen har ibland flera fruar, han arbetar inte utan sitter på kafé eller i någon somalisk förening, tuggar kat och kommer hem på morgonen och vill tillverka flera barn. Är inte frun med på det så får hon stryk. När mannen inte är hemma så tar tonårspojkarna över mansrollen i familjen. Eftersom det är mannen som styr familjen får mammorna ofta ett riktigt helvete.” Pettersson har tidigare skrivit om GP.s artikel med länk till den, vilken numera är utgången, -Pettersson citat: ”2007 skrev media om somaliskt bidragsfusk, somalisk brottslighet, dåliga skolresultat för somalier, vägran att ta jobb som erbjöds osv, är det någon som tror att det har blivit bättre?”
  Till GP:s artikel, m. fungerande länk:
  https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/28-10-07-g%C3%B6teborgs-somalier-ett-folk-i-kris-1.1179853

  43
 6. Idag har Birgitta sparf en läsvärd artikel i det goda samhället. Det totala vansinnet fortsätter. En intervju med somaliskor i aktuellt som hon kommenterar utifrån egen yrkeserfarenhet.
  Tidsperspektivet visar att problemet knappast kan beskrivas som hastigt påkommet. Det har funnits hela tiden och med anledning av ökad inflyttning ökat i proportion till detsamma.
  konsekvensutredning till den aktuella politikens inverkan på ett fredligt land har helt uteblivit.
  Till och med idag bestrider politiker och journalister verkligheten. Hål i huvudet?
  Upplysningsvis blir det värre och värre för varje nyfödd generation vilket fakta klart visar. Franska utredningar har påvisat detta innan det stora folkförflyttningsexperimentet inleddes.

  49
 7. Att skjuta en polis kostar alltså bara lite över 5 år i buren, det måste vara världens kortaste straff för polismord.
  Ä r det därför att mördaren var muslim och polismannen kristen, alltså en kuffar?

  71
  • Ja, här behöver sannerligen rensas upp i träsket. Nuvarande svenskt rättsväsende är avpassat för svensk kriminalitet, och duger inte till att kväsa detta klientel.

 8. Med alla rabatter så blir det åtta år för polismördaren. Men det finns ytterligare en rabatt om två tredjedelar nästan oavsett hur man beter sig i fängelset. Så 2026 så kan göteborgarna och den mördade polisens kamrater se honom på stan. Glåpord mot polisen måste man även då tåla. Det är Morgans rättssamhälle.

  76
 9. Naturligtvis kommer du fällas, men jag skickar gärna 1000kr som hjälp till dina böter, Sandor .
  Sverige är det sjukaste landet i världen, inget annat land hade dömt ett så lågt straff.

  75

Kommentera