Kurderna Nashwan Zangana och Yahya Ghafur döms för strypmord

VÅLDSVÅGEN. Nashwan Zangana, 31, och Yahya Ghafur, 45, stod åtalade för att ha mördat en man i Sundbyberg i mars i år. Yahya Ghafur är Nashwan Zanganas farbror. I går kom domen vid Solna tingsrätt, målnummer B 3023-21.

Yahya Ghafur, 45, och Nashwan Zangana, 31, Bilder Polisen

Yahya Ghafur döms till 18 år i fängelse och Nashwan Zangana döms till 17 år och sex månader. De ska också betala ett skadestånd på 60.000 kronor var till offrets flickvän och son.

Nashwan Zangana döms även till utvisning utan tidsbegränsning enligt domen.

Där står det: ”Tingsrätten har funnit att Nashwan Zangana och hans farbror Yahya Ghafur tillsammans och i samförstånd har tagit livet av Nashwan Zanganas vän xx genom att först förgifta honom med stark medicin som gjort honom trött och dåsig och därefter strypa honom med en snara. Motivet har bedömts vara att hindra xx från att allvarligt skada Nashwan Zanganas och därmed familjens heder”.

I domen står det även att DNA-spåren från offrets krage talar för att Yahya Ghafur varit aktiv vid dödandet av offret. Men att båda varit aktiva i något skede gällande hanteringen av offrets kropp.

Det var den 22 mars som offret åkte hem till Yahya Ghafur i tron om att en konflikt skulle lösas, men i stället drogades han, ströps och dumpades vid Sundbybergs begravningsplats.

Den mördade mannen var sedan tidigare vän med Nashwan Zangana, och deras flickvänner är systrar.

Mordoffret och hans flickvän hade hemlighållit sitt förhållande för hennes familj i irakiska Kurdistan.

Nashwan Zangana, 31, hade dock berättat om relationen för hennes familj. Två dagar före mordet hade hennes bröder ringt upp både henne och pojkvännen och hotat att döda dem båda om de fortsatte att ses, har hon sagt i förhör.

Hennes pojkvän hade då krävt att Nashwan Zangana skulle kontakta släktingarna i Kurdistan och ta tillbaka sina uppgifter. Annars skulle han avslöja att Nashwan Zangana hade lagt ut nakenbilder på sig själv på en dejtingsida. Då hade Sundbybergsbon hotat att döda hennes pojkvän.

Både Nashwan Zanganan och Yahya Ghafur har nekat till brott.

-Pettersson noterar 60.000 i skadestånd för offrets flickvän och son. Det är ungefär vad muslimer brukar få för vägran att skaka hand…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Kurderna Nashwan Zangana och Yahya Ghafur döms för strypmord

 1. Pettersson:
  Stenbock är imponerad över dina kunnigheter,att kunna stava till dessa för oss exotiska bokstavs-kombinationer !
  Att du dessutom publicerar bilder på dessa skräckfigurer, (i rent varningssyfte ?) än bättre för att visa upp bilder av den nya befolkningen i Abzurdien.
  Vilken sorg att vi förlorar ”Guldstycken”,efter deras frisläppande om några år….,

  16
 2. 60 000;- till offren.
  850 000;- till ljugande kriminella som påstår sig vara yngre än vad de är.

  40

Kommentera