Irak ska hämta migranter från Belarus

ILLEGAL INVANDRING. Irak ska hämta medborgare som tagit sig till Belarus, där migranter i flera dagars tid suttit fast vid gränsen på grund av den konflikt som uppstått mellan Belarus och de kringliggande EU-länderna.

Ett flygplan ska på torsdag hämta migranterna, meddelar den irakiska regeringen som understryker att det hela bygger på frivillighet. Enligt myndigheter vill 571 irakiska medborgare som befinner sig vid gränsen återvända.

”Irak kommer att ordna ett första flyg för de som önskar återvända frivilligt från Belarus”, säger Ahmed al-Sahaf, talesperson för Iraks utrikesdepartement, till irakisk tv.

Den regelbundna flygtrafiken mellan Bagdad och Minsk avbröts i augusti. Men problemet ligger i att många migranter kunnat ta sig till Belarus genom att först åka till andra länder, som Turkiet, Qatar, Förenade Arabemiraten och Egypten, enligt al-Sahaf.

-Pettersson tycker att Sverige som har soldater i ett tiotal länder borde skicka några, kanske 3-500 för att hjälpa Polen att bevaka gränsen mot Belarus och därmed hjälpa oss själva…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Irak ska hämta migranter från Belarus

 1. Ta en sväng till Sverige också och ta alla irakier som inte skall vara här på samma gång.
  Kommer bli många vändor.

  19
 2. Dom kan hämta skräpet från sverge också när dom ändå håller på?

  Börja med de arbesskygga bidragstagarna och skicka en armada med flygplan så det går fort, så de kan bygga upp sitt hemland de kom ifrån, istället för att snylta på oss skatteslavar.

  50

Kommentera