Liberalernaa vill kunna återkalla medborgarskap

INVANDRING. Liberalernas partistyrelse vill se över grundlagen för att kunna återkalla medborgarskapet för personer med dubbla medborgarskap som har begått spioneri eller terrorism, rapporterar Sveriges Radio.

Människor som är skötsamma ska få stanna i Sverige, men ägnar man sig åt terrorism eller spioneri, då är det hej då ögonaböj, säger partiets rättspolitiske talesperson Johan Pehrson.

Ingen person skall enligt förslaget kunna göras statslös.

Förslaget kommer inför Liberalernas landsmöte som börjar kommande fredag. Övriga tre partier i oppositionen till höger, M, SD och KD, har sedan tidigare gått fram med liknande krav.

-Pettersson säger att det är otroligt att förslaget inte är genomfört för länge sedan. Moderaterna och Reinfeldt hade det som vallöfte inför valet 2010 och har haft tid på sig.

Det ska inte bara gälla spioneri och terrorism utan all grov brottslighet, samt de medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas, och om en ”statslös” så kallad palestinier kommer hit och missköter sig får han bli statslös igen, det är hans och arabvärldens problem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Liberalernaa vill kunna återkalla medborgarskap

 1. Liberalernas liberalism, är i alla fall något sundare än Annie Lööf:s och centerns galna dito. Deras liberalism är totalt tygelös och vansinnig i sin totala extremism utan gräns och förnuft!

  Även vi har vår Rasputin, som ryssarna hade!

  12
 2. Om någon undrar hur den urgamla rätten att besluta över utdelade medborgarskap ändrades kan läsa regeringens proposition 1975:76 undertecknad av Gunnar Sträng och Lennart Geijer. https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/proposition/om-andring-i-regeringsformen_FZ03209

  Ytterligare ett svek av regeringen Palme I. Att inte Fälldin I satte stopp för det visar på felorienteringen från 1968 och en bra bit framåt i tid.

  14
 3. För tamt, alla som begår brott med straffsats över tre år skall få sitt svenska medborgarskap indraget samt utvisas på livstid.

  25
 4. Det är bra initiativ där Sabruni.
  Försök få med dom andra politikerna också, det här är ju en självklarhet.
  Men Miljöpartiet och vänstern är ju tvärt emot allt bra för Sverige.
  Dom vill öka invandringen och ställa till med mer problem istället.
  Skjutningarna verkar dom gilla.

  28

Kommentera