KD borde samregera med Sverigedemokraterna

VALET 2022. Till skillnad från våra politiska menings­motståndare så vet vi kristdemokrater att ta ansvar för vårt land. Det gör vi genom att samregera med Sverigedemokraterna efter nästa val, skriver Filip Haugland (KD) på Göteborgs-Posten.

Tiden att slutligen helt riva av SD­ plåstret är kommen. Den kraft som stöds av en femtedel av väljarkåren varken kan eller bör fortsätta att ignoreras. För att möta och överkomma de integrations-­ och migra­tionsrelaterade utmaningarna – gängkriminalitet, hedersvåld och islamism – som vårt land står inför så har vi inte råd att spela politiska spel. Nej, SD finns och de behövs i svensk politik. Och då inte bara som ett samarbetsparti i Sveriges riksdag, utan som en fullvärdig partner i landets nästa regering.

Det är en illa bevarad hemlighet att den mångåriga utfrysningen av SD fick partiet att växa. Synnerligen snabbt och mycket, dessutom. I den utfrysningen deltog även länge mitt eget parti. Och om sanningen ska fram så var jag för ett decennium sedan själv en av dem som bidrog till att frysa ut dem och få partiet att växa.

Man lär av sina misstag. SD är i dag ett av landets tre största partier. Det är kalla fakta.

En sådan kraft varken kan eller får ignore­ras. Och det inte bara för att man växt så det knakar. Nej, detta framförallt eftersom de blivit ett parti som man bör samarbeta med. Ett parti som KD bör fördjupa sitt samarbete med. Ett parti som KD bör sitta i regeringsställning med om det finns förutsättningar för en konservativ regering efter valet nästa år.

Strikt ideologiskt står mitt parti och SD närmre varandra än man kan tro. För mig, som konservativ kristdemokrat, förenas våra partier i just konservatismen. En konservatism som tar sig konkret uttryck i bådas betonande av familjen som en av samhällets viktigaste gemenskaper. En konservatism som tar sig uttryck i båda partiernas betonande av lag och ordning, i ett alltmer laglöst Sverige.

Det laglösa Sverige är också det kalla fakta. Gängkriminalitet, hedersvåld och islamism är vår tids stora farsoter. Alla är de resultatet av ett integrations­- och migrationsrelaterat misslyckande av astronomiska mått. Härom veckan omnämnde den tyska tidningen ”Bild” Sverige som ”Europas farligaste land”. En Sverigebild som Sverige har gjort sig förtjänt av.

Att så är fallet har SD pekat på länge. På så vis har partiet inte bara skjutit flera av de övriga partierna framför sig, i en mer realpolitisk riktning, utan också fått allt fler svenskars för­troende i frågor om invandring och lag och ordning, och kopplingen fenomenen emel­lan. Det vore rent naivt att tro att ett parti med ett sådant förtroendekapital, i dessa vår tids stora ödesfrågor, inte skulle vilja göra anspråk på regeringsmakten. På så vis har mitt parti inte särskilt mycket att välja på, om man nu menar allvar med regeringsambitionerna.

Hela artikeln på GP...

-Pettersson säger att det är kloka ord. Sverige och svenskarna förtjänar bättre än dagens röd-gröna sörja…

En socialdemokrat från den tiden när socialdemokrater i Sverige var socialdemokrater.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “KD borde samregera med Sverigedemokraterna

 1. Att försöka påstå att SD växt på grund av avstånstagande från de andra är löjligt.
  SD har och växer på grund av sin politik som inte är svenskfientlig och vill föra en politik som gynnar folket som de vakna hör och ser
  Men de senaste åren har de visat en annan sida som inte är så bra

 2. Hmmm… Jag står inför två alternativ; Ta makten baserat på väljarstöd eller låta de andra som vi vet förstör landet fortsätta förstöra landet därför att en lite men högljudd skara pekar ut ett annat parti på samma planhalva som nazistiskt. Nazismen är som alla vet, eller borde veta, en förlegad utdöd kollektivistisk ideologi på den extrema vänsterkanten inte olik kommunismen. Det är därför dråpligt att de vänsterblivna pekar ut SD som extrema trots att de är extremt i mitten. https://politologerna.wordpress.com/2018/05/22/8382/

  Vi ska säga nej till små osäkra politiker som viker sig som ett rö för vinden vid varje vindpust. Tror man på sin saker så ger man sig inte.

 3. Fast gamla Alf är rasande arg. Vet inte hur gammal han är nu, men hans röst borde väl inte höras längre?

  18
  3
 4. Vi kan inte ändra det som variit. Däremot ta lärdom. Det viktigaste för att få ordning på Sverige, är att få bort förstörandet av vårt fosterland som regering med stödpartier bedriver. Alltså ett maktskifte. Sverige är i skriande behov av en nystart. Storstädning, lagändringar och lagföra de som stöder samhällsomstörtande verksamhet. Kommer att ta tid. Upp ger man vid sista andetaget.

  26
 5. Ett regeringssammarbete skulle kräva att inte minst M bättre definierar sin relation till Sverigedemokraterna. Till att börja med måste man göra klart att i en Borgerlig regering odlar man en positiv människosyn. Generaliseringar baserat på ursprung, eller, i alla händelser, rasism, är inte förenligt med ett arbete i något av dom involverade partierna. M ägnar sig just nu med Kristersson som partiledare åt något sorts proxypolitik i relation till Sd där man närmast imiterar Sverigedemokraterna i olika utspel. Ofta med ett mediokert resultat eftersom dessa utspel inte verkar vara förankrade i partiets DNA och dåligt förberedda. Man skulle önska att samarbetspartierna M och Kd snarare definierar sin särart. Jag vill höra att man garanterar ett fortsatt integrerat europasamarbete och att man garanterar näringslivet tillgång till kvalificerad arbetskraft.

  13
  2
  • Nej M skulle haft en annan ledare än den nuvarande, som ju varit en del i att fått fram det skitsamhälle som Sverige blivit på många omräden.

   Tror att M blivit mycket bättre med Cristian Sonesson som ledare, en man med båda fötterna på Jorden!

   20
 6. Tänk att vi svenskar skall vara så tröga, om de andra pa

  Men bättre sent än aldrig, låt det börja 2022, så kanske vi kan se en liten ljusning 2026,
  men att återställa gatubilden till vad det var på den gamla goda tiden går ej.

  Vi måste acceptera att vi kommer att vara många ursprungsnationaliteter, huvudsaken är att de vill agera som svenskar.

  Bort med hemspråksundervisning annat än svenska, bort fria tolkar, bidragstagare som ät friska och arbetsföra mm.

  37

Kommentera