Är invandringen orsaken till dödstalen och krisen i vården?

MASSINVANDRING. Fler invandrare gör att Sveriges dödstal under coronapandemin inte kan jämföras med Norges eller Finlands. Det säger statsepidemiolog Anders Tegnell till Financial Times, enligt Bulletin.nu.

I en intervju med den brittiska tidningen säger Tegnell att Sveriges dödstal inte längre sticker ut jämfört med länder i övriga Europa. – Nu är vi två år in i det här och Sverige sticker inte riktigt ut. Vi är inte bäst, men vi är definitivt inte sämst. Det är vad jag hör nu: hur mycket nytta gjorde alla dessa drakoniska åtgärder för någon?

Tegnells strategi i början av pandemin har blivit allt mer kritiserad i Sverige, skriver Financial Times, och konstaterar att den svenska Coronakommissionen i sin slutgiltiga rapport väntas uttala sig om beslutet att inte stänga ner samhället.

Just nu ökar smittan i Sverige långsammare än i stora delar av Öst- och Centraleuropa, men snabbare än i Frankrike, Spanien och Italien. Tegnell säger att Sverige vid andra tillfällen har drabbats senare än flera andra länder, men att han tror att smittspridningen kommer att ta fart även här de kommande månaderna.

När det gäller frågan om varför Sverige har haft många gånger fler dödsfall än sina nordiska grannländer svarar han att det – åtminstone vad gäller Norge och Finland – inte går att jämföra länderna eftersom Sverige har fler utomeuropeiska invandrare och fler fattiga människor.

Det svenska samhället är väldigt annorlunda jämfört med samhället i Norge och Finland, vilket vi tenderar att bortse från eftersom vi delar en lång gemensam historia och har liknande språk. Covid bryr sig inte om historia eller språk, det bryr sig om socioekonomisk status eller invandrarbakgrund eller trångboddhet. Det är där Sverige sticker ut i en nordisk kontext, men inte så mycket i en EU-kontext, säger Tegnell.

Det är inte första gången som Anders Tegnell kopplar Sveriges förhållandevis höga andel utlandsfödda till högre dödstal. I december 2020 sade han i en tv-intervju att invandrare ”varit väldigt drivande” under pandemin.

Hela artikeln på Bulletin…

Vi hör dagligen att det är kris i vården, den senaste tiden främst inom förlossningsvården där barnmorskor går på knäna, men det är även kris på många andra håll främst på grund av utbildad personal.

Det beskrivs som krisen går att lösa med mera pengar men problemen i vården har inte uppstått ur tomma intet. Vården och andra offentliga sektorer är inte dimensionerad för ett Sverige som växer explosionsartat varje år trots politikernas löften att minska invandringen.

Vi hör floskler som att utan invandrare stannar vården. Om 20 procent av de anställda i vården är invandrare och patienternas andel 25 procent. Hur mycket tjänar vi på det?

Hur kommer det sig att akutmottagningarna måste ha låsta dörrar och vakter? Har svenskarna blivit galna eller…

Vi har fått kulturkrockar, könsstympade kvinnor, språkförbistringar och en massa andra problem.

-Pettersson har aldrig hört några politiker som förespråkat massinvandringen ställa frågan om hur skolan, vården, polisen, bostadsbeståndet, elsystemen med mera ska klara en miljon fler människor på tio år…

Den 24 november 2015 meddelade statsminister Stefan Löfven att Sveriges migrationspolitik skulle anpassas till ”EU:s miniminivåer”. Löfven ljög, jämfört med de flesta länder i EU har Sverige fortsatt med en extrem migrationspolitik. Vi har tagit emot 6 till 10 gånger fler migranter än de flesta länder i Europa.

Beviljade uppehållstillstånd enligt Migrationsverket, det verkar bli 80.000 – 90.000 uppehållstillstånd även i år, med hög arbetslöshet och stängda gränser. Kanske över 100.000 om regeringen lyckas ge amnesti till de afghaner som redan fått utvisningsbeslut.

 • 2021 t.o.m. oktober 79.385 varav asyl 10.157
 • 2020 Totalt 88.814 varav asyl 10.409
 • 2019 Totalt 119.568 varav asyl 19.201
 • 2018 Totalt 133.025 varav asyl 23.377
 • 2017 Totalt 135.686 varav asyl 36.607
 • 2016 Totalt 150.535 varav asyl 71.571
 • 2015 Totalt 109.235 varav asyl 36.462

Alltså 816.248 permanenta uppehållstillstånd sedan Stefan Löfven (S) blev statsminister hösten 2014 och igår stod Stefan Löfven och sa att han alltid arbetat för landets bästa. Tänk också på att år 2020 och 2021 har gränserna varit coronastängda.

Läs mer på Katerina Magasin…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Är invandringen orsaken till dödstalen och krisen i vården?

 1. Bara påståendet är befängt, när alla är testade med ett test som inte kan visa på någon diagnos.
  Ingen överdödlighet från år då landet inte haft någon influensa
  Antalet akutplatser har minskat sen 1990 talet med ca 3600
  Akutintagen har haft 1500 färre patienter 2020 än de sista 4 åren, förmodligen på grund av alla de åldringar som inte fick den vård de skulle haft, utan i ställets gavs palliativ vård

 2. Krisen i vården beror på att ju större kris vården kan lyckas med, ju större extraanslag kan man räkna med. Dessa anslag används till att anställa ännu fler administratörer vilket sinkar vården ännu mer.

  23
 3. Fler börjar förstå orsak och verkan på många områden, han linslusen säger “vi har fler utomeuropeiska invandrare och fler fattiga människor.”

  Varför har vi det, därför vi har fler dumma politiker.

  38
 4. blev snopen då personal i Aprill -20 på all Äldrevården själva fick va
  handräckning till patsienter helt utan skydd…vaccin kom ju först till
  hösten, även då fick personalen på inrättningar välja spruta el inte
  …likaså även denna dag tycks det vara valfritt bland vårdarna välja
  att vara utan (inte säker) eller krav på att vaccinera sig? Dokumen-
  terat och bevisat på alla sätt å vis att sprutorna hjälper att skydda
  personer i ens omgivning ef ha fått ett par sprutor…jag är övertygad
  i min uppfattning om att detta förfarande från myndigheters sida är
  gjort medvetet för att på så vis solla bort de värsta halvruttna jord-
  pärorna från de mindre skrumpna som ännu va uppe å rörde sig
  …så visst ingick hela etablissemanget i en tyst överenskommlse
  att så får det bli… inget att hukla med, men håll för jävulen käft
  utåt…precis som med allt annat mygel inom sosse hierarkin

 5. Skicka hem 2 000 000 kulturberikare och den överväldigande majoriteten av Sveriges problem försvinner på ett bräde.

  50
 6. Janoush fattade – till skillnad från många andra patrioter – snabbt att detta med den sk pandemin var ytterligare en påverkansoperation, mot jordens suveräna länder.
  Vissa fattar fortfarande inte, trots att inga dödstal kan verifiera den sk pandemin.
  Nu kommer folkutbytet gå ännu snabbare eftersom MENA-folket har bättre instinkter och klart mindre auktoritetstro än oss och därför nekar sprutan.
  Under tiden svamlar Åkesson om att alla måste vaccinera sig…

  16
  12
 7. Det börjar att krypa fram att invandringen påverkar bäde det ena och andra, ändå
  har dom inget tvång över att vaccinera sig, dom hotas inte med att bli av med socialbidraget såsom Svenskar som hotas med att bli av med både jobb och försörjning ?

  Ändå´fortsätter Sverige med att skyffla in Afghaner i landet, det verkar som om halva
  Afghanistan varit anställda på Svenska Ambasader i landet?
  Hur länge ska dessa lögner få tolereras?

  56
 8. Anders Tegnell står på dimmornas bro med solglasögon. Vad säger Damberg och Morgan?

  39
 9. Jag rekommenderar än en gång att titta på vad Lars Bern skrev för två år sedan. Det är i första hand en metabol pandemi världen lider av. Vi har sett hur många flyktingar ser ut. Kraftigt överviktiga, storrökare och är livrädda för att flytta sig från TV-soffan. Det är självklart att det är en munsbit för ett virus.

  54
  • Den metabola pandemin beror på flera orsaker men vi kan tydligt se det livsmedelindustriella komplexet bakom stor del av den. Vem i mogen ålder kommer inte ihåg att “socialstyrelsen rekommenderar 6 – 8 brödskivor om dagen”. Backa ett antal decennier och staten propagerade för vitt bröd för att bli av med sockerberget. Men det mest märkliga såg jag i en tråd på Flashback, i vanlig Pepsi Cola, alltså den med socker, mycket socker, blandar Pepsi i konstgjort sötningsmedel. Varför?

   I kölvattnet av det amerikanska godkännande av kolesterolnedsättande medicin, kolesterol var inget man brydde sig om innan dess, och det felaktiga utpekandet av mättat fett som i princip dödligt gift, började det livsmedelindustriella komplexet att ersätta fett med socker. Vår kropp har inte anpassat sig efter modernt livsmönster utan tror att den lever i samlar- och jägarsamhället och har därför smak för de kraftfullaste energikällorna, fett och socker. I och med att man ersatte fettet med det mycket billigare sockret kunde man fortsätta sälja billigare framställd mat till samma pris samtidigt som man få betalt för fettet man ersatte. Snillrikt.

   Problemet är bara det att energi i form av kolhydrater är sämre för kroppen än energi i form av animaliskt mättat fett. Sedan har det gått totalt över styr. Många producenter säljer till exempel vispgrädde med 38 % fetthalt som inte går att vispa. För att den ska gå att vispa tillsätter man förtjockningsmedel. Tyvärr har detta spridit sig även till mindre lokala mejerier. Margarin är ett annat otyg som inte fyller annan funktion än att fylla fickorna på producenten.

   Vi rör oss mindre utom när vi flyger kors och tvärs och vistas mindre ute. Sämre kondition, kontakt med fler potentiella smitthärdar och låg egen produktion av D-vitamin. Vad skulle kunna gå fel?

   16
   1
 10. Så Tegnell menar att det har inverkan på dödstalen att svenska staten inte längre kontrollerar stora områden i (för)städerna ?

  52

Kommentera