Polisinsats mot stöldligor i Malmö – 65 personer utvisade

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Polisen kontrollerade över 1 800 fordon och 1 100 personer i flera polisregioner under tre dagar förra veckan. I polisregion syd genomförde man bland annat kontroller vid Öresundsbron, industriområden och färjelägen. Resultatet: 6 frihetsberövade, 65 personer avvisade och 17 bötfällda, rapporterar SVT.

Steget Efter

I Malmö kontrollerades hundratals fordon på sju avgående färjor och 17 ankommande. Dessutom gjorde polisen kontroller vid Öresundsbron på över 800 fordon med fokus på de som lämnade Sverige för att förhindra att stöldgods transporteras ut ur landet.

Ett väl upparbetat samarbete med samverkande myndigheter gör att de här dagarna blir så framgångsrika. Utfallet är ett talande bevis på att det polisiära bara är en pusselbit i det vi måste åstadkomma för att tillsammans arbeta mot den organiserade egendomsbrottsligheten, säger Stefan Peijne, samordnare för insatsen i polisregion Syd.

Cykelaffärer kontrollerades: I samverkan med andra myndigheter gjorde man även kontroller på ett antal cykelbutiker i Malmö. I flera av dem hittades misstänkt stöldgods.

I Helsingborg slog poliserna till mot fem adresser där de misstänkte välfärdsbrott. Resultatet blev sammanlagt 11 anmälningar om häleri, folkbokföringsbrott och bidragsbrott.

Under insatsen i region Syd samarbetade Polisen med myndigheter som Kronofogden, Skatteverket, Länsstyrelsen, Räddningstjänsten och Stadsmiljöförvaltningen.

-Pettersson säger att nu är det så uppenbart så till och med SVT har blivit rasist, fascist, nazister och främlingsfientliga…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Polisinsats mot stöldligor i Malmö – 65 personer utvisade

 1. Undrar hur många av dom utvisade som är tillbaka i landet igen. Det finns ju mer än ett sätt att ta sig in. Och samarbete och kontroll är väl inte alltid på topp. Det kallas ju rasistiskt och integritetskränkande att kolla upp folk vid gränsen. Trots att hela övriga världen gör precis det. Men så får vi inte göra i Sverige. Vi är så goda och hela värdens samvete. Dom svenska medborgarna får ta smällen istället. Dom har ändå inget att säga till om.

 2. AGE
  I fotbollslandslaget verkar hälften vara utlänningar. I U21 laget verkar 7 av 11 fotbollsspelare vara utlänningar.
  Så utlänningarna kommer på bred front.
  De finns som taxiförare, bussförare, frisörer, på restauranger, väktare de syns överallt på gatorna och de sitter på caféer och är arbetslösa, och kvinnorna kommer med barnvagnar och en skock ungar.
  Så vi vet redan hur det är.

  5
  1
 3. När en punktinsats ger detta resultatet så förstår man ju hur inihelvete illa det är ställt med landet Sverige. Det krävs hårda nypor framöver för att vända skutan. Vem skall anförtros detta?

 4. Invasionstrupperna har nu grepp om Vårt Fosterland!

  1999 skrev sossarna kontrakt med muslimska brödraskapet.
  Kontraktet säger bl.a.:
  ” Socialdemokraterna ska bidra till att muslimer ska få positioner i alla viktiga styrelser i Sverige, inklusive regeringen ”.

  De har nu haft 22 år på sig att invadera Vårt Fosterland!

 5. ja det var inte en sekund för sent sen kan man granska dessa lite exklusivare bilar på väg till Finland..
  men man inser att detta är ju bara väl fläsk man uthår från att svenskar är så jävla korkade att man tror på detta

 6. Verkar vara så enkelt som att man med nuvarande lagstiftning och ansvarsfördelning skapat ett system som gör det enkelt för brottslingar och svårt för myndigheter. Gör om, gör rätt!

  28
  • Går igenom ett färjeläge dagligen och kan konstatera att varje färja har ett större antal täckta skåpbilar vid varje anlägg , det är ju inte precis några semesterbilar, och Sverige är väl heller ett åtråvärt semesterlans vintertid, så vad gör dom här???

   28
 7. Jag sitter mållös och bara gapar. Kollar datum, inte 1 april.

  Och tullen tog härom dagen polacker med andras kopparkabel. Vad händer? Är slutet nära nu? 😉

  37
  • Ja, tänk om skurkarna tröttnar på Sverige och drar till annat land. Men deras risk är fortfarande minimal med det stormaskiga nätet och alla kryphål som de och deras advokater väl känner till och utnyttjar mot alltför många ”goda” eller fega åklagare och domare.

   26
 8. Som vanligt är det för sent och för lite.
  Gissar på att detta endast var tillfällig aktion för att visa för allmänheten att de gör något åt brottsligheten i och med valet nästa år.
  Dessa kontroller behöver de göra under en lång tid.

  44

Kommentera