Mördarna Jussi Laamanen och Roman Rasouli gripna

VÅLDSVÅGEN. De dömda mördarna Jussi Laamanen och Roman Rasouli har varit på rymmen i elva månader. Nu har de gripits på väg mot ett nytt gömställe i Värmlands skogar. Polisen låg i bakhåll och slog till när de var på väg mot en stuga, enligt tidningen NWT, bakom betalvägg.

Roman Rasouli och Jussi Laamanen. Bild: Polisen

Det var i december 2019 som en man mördades i Nacksta i Sundsvall. Jussi Laamanen och Roman Rasouli och ytterligare en tredje man åtalades för brottet, men friades i tingsrätten.

Domen överklagades, och hovrätten dömde de båda männen till 18 års fängelse för mordet tidigare i år. Laamanden och Rasouli hade inte häktats i väntan på dom, och flydde i samband med att rättegången i hovrätten avslutades. De dömdes i sin frånvaro den 22 januari.

Männen har sedan dess varit internationellt efterlysta, och funnits med på Europols listor över ”most wanted”.

Under onsdagseftermiddagen greps de i naturreservatet Glaskogen i Värmland, enligt NWT. De ska enligt tidningens uppgifter varit på väg mot en stugidyll i naturreservatet, men polisens insatsstyrka låg i bakhåll och slog till innan de hann fram.

Männen ska ha befunnit sig i Västsverige under en tid, och är nu även misstänkta för två rån mot Icabutiker i Västra götaland. De ska bland annat ha hotat personal med skjutvapen, och fått med sig kontanter. Enligt häktningsframställan har totalt fyra personer begärts häktade för rånen mot Icabutikerna, varav tre är också misstänkta för grovt vapenbrott.

***

TIDIGARE 2021-01-22. Tre får 18 år för mord i Sundsvall

VÅLDSVÅGEN. I december 2019 fälldes nummer 37 med åtta skott i Sundsvall. Tre män friades förmord i tingsrätten men döms nu av Hovrätten för Nedre Norrland till 18 års fängelse var.

I motsats till tingsrätten har hovrätten kommit fram till att den av åklagaren åberopade bevisningen är sådan att det är ställt utom rimligt tvivel att det var de tre åtalade männen som varit på platsen och att de tillsammans och i samförstånd avsiktligen dödat målsäganden, skriver Hovrätten för Nedre Norrland i ett pressmeddelande.

De dömda är Ken Lundin, född 1992, Jussi Laamanen, född 1993 och Roman Rasouli, född 1993.

TIDIGARE 2019-12-12. Nummer 37 fälld i Sundsvall

BROTTSLIGHET. En 28-årig man har dött efter en skjutning i invandrartäta Nacksta, Sundsvall, skriver polisen på sin hemsida. Enligt boende i området ska minst tre skott ska ha hörts. Ingen person är frihetsberövad, men insatsen pågår med flera patruller.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Mördarna Jussi Laamanen och Roman Rasouli gripna

  1. En lyckad dag med andra ord !!
    Än bättre läste jag just i Sensationspressen.
    Nummer 41 är fälld i nv. Stockholm !! Fredagarna tycks vara extra farliga för vissa grupper,ofta klädda i svart…

    22

Kommentera