LO representerar Socialdemokraterna, inte arbetarna

ARBETSMARKNAD. Susanna Gideonsson är ordförande i LO och sitter i Socialdemokraternas verkställande utskott. För någon vecka sedan sade ordförande Gideonsson i en intervju i DN att Socialdemokraterna bör söka stöd i riksdagen för att höja pensionerna. För att få igenom en höjning tycker hon att S kan ta stöd av SD. Hon uttrycker också ett missnöje med hur pensionsgruppen, som består av alla riksdagspartier utom SD och V, har skött sitt arbete.

När SD-ledaren Jimmie Åkesson såg att LO tyckte som SD om pensionerna, så bjöd han in Gideonsson till möte. I inbjudningsbrevet som har skickats till LO och som Aftonbladet har tagit del av skriver SD-ledaren: ”Jag tycker mig kunna skönja en konstruktiv inställning i det som jag gärna följer upp. Du och jag tillhör olika partier, med förslag på området som till viss del skiljer sig åt, inte minst vad gäller hur de utformas tekniskt. Men förhoppningsvis delar vi viljeinriktning i synen på pensionerna. Vi bör således kunna lägga prestige och andra meningsskiljaktigheter åt sidan för denna viktiga fråga.”

Jeander, Susanna Gideonsson är suppleant i Socialdemokraternas verkställande utskott

På inbjudan om att diskutera pensionerna svarade LO:s ordförande: Det kan Åkesson fetglömma…

Om Susanna Gideosson på bloggen…

-Pettersson lämnade LO och Metall i början på 1970-talet, inte för att jag hade något emot fackföreningen utan för att de tvångsanslöt mig till socialdemokratiska partiet och när jag frågade varför så sa fackets representant att det hör till. Du ska vara med i S. Dessutom var det inte lätt att lämna facket. Det dög inte med en uppsägning utan tog två år innan jag uteslöts på grund av bristande betalning.

Susanna Gideonsson bevisar att jag gjorde rätt då för femtio år sedan. LO representerar Socialdemokraterna, inte arbetarna.

LO är en sammanslutning av 14 fackförbund. LOs uppgift är att leda och samordna förbundens strävanden att tillvarata Socialdemokraternas intressen på arbetsmarknaden.

Ett tydligt besked till alla arbetare som inte är socialdemokrater. Gå ur LO.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “LO representerar Socialdemokraterna, inte arbetarna

 1. Allr sitter ihop, pro, abf, hyrespestföreningen, hsb, allt luktar sosseskit, gå ur facket, stanna i akassan! Hon visade korten,,,,

  12
 2. Vi har ju sett vad en fd LO gubbe lyckades åstadkomma på sju år. Skrämmande inkompetens. Ganska säkert är LO häxan av samma skrot och korn. LO maffian måste elimineras och lagar måste ändras, så att alla fackförbund måste vara opolitiska. Uppkomlingarna från facket till politiska nyckelpositioner, har ju visat sig vara totala katastrofer.
  Dessutom måste varningsskylt visas i TV rutan, innan LO häxan får visas upp. Barn kan få skador för livet!

  17
 3. Enklaste utgångspunkten man kan ha är att socialister har alltid fel.
  Du kommer ha rätt 999 gånger av 1000.

  15
 4. Det är sorgligt att se. Ingen stolthet eller värdighet i framtoningen hos denna S/LO-kvinna..

  23
 5. En riktig svikare den där häxan surtant,hon skiter fullständigt i arbetarna
  precis som hela LO lägg ner skiten och starta om utan dom feta girigbukarna.

  28
 6. Detta är ju i grund och botten någon slags korporativism med socialdemokrati som sammanhållande tillhörighet. Det vill säga en slags protofascism med en mycket tydlig uppdelning i vi (S) och dem (alla andra). Eller kan man se LO som en slags socialdemokratisk maffialiknande utförarorganistion för maktbevarande åt S.

  Men det är ju bra att Gideonsson berätttar för oss att de har kongressbeslut på att vara protofascister. Sådana får man naturligtvis aldrig ändra på!

  Rätt sjukt hur det fungerar, kanske lika bra S drar med sig LO ner i djupet så att en mer sund fackföreningsverksamhet kan uppstå. Även Unionen med sina obehagliga kampanjer mot bl.a. män och sitt stöd till extremister (slöjbärare m.m.) känns samhällsförstörande.

  31
 7. Smart drag av Jimmie att skicka en inbjudan. Svaret visste han redan men han fick häxan att mer än tydligt visa att trohet till sosseriet går före arbetarna. Detta fick säkert fler LO medlemmar att inse att de kommer knappt i andra hand. LO pamparna är mest intresserade att behålla sina svinhöga löner och andra förmåner de tillskansat sig på medlemmarnas bekostnad. Korruption brukar det kallas..

  43
 8. Jag såg kärringen i 30 min i går. Inte ett riktigt svar på nånting. Bara svammel. Hoppas fler går ur facket och att fler låter bli att rösta på sossarna. Det är det enda dom begriper – När medlemmarna försvinner och intäkterna minskar. Då kan dom heller inte stötta sossarna vid valen. Lo har helt spelat ut sin roll.

  35
 9. Såg intervjun igår med Anders Holmberg, den borde alla Lo medlemmar tvingas se. Herre Jesus vilken patetiskt tant. Hon kunde inte ge svar på någon fråga AH fick fråga gång på gång ” bara så jag förstår ” bla om LAS som Lo gav upp igår lämpligt till att Magda skall väljas till statsminister. Då kan man blåsa V eftersom dom drev frågan om LAS hårt innan sommaren. Det hade inget med S att göra sa Gideonsson när hon då sitter i S verkställande styrelse. Vilket hyckleri

  44

Kommentera