S har kallat in PRO för att rädda Sveriges första kvinnliga statsminister

INRIKES. Socialdemokraternas nya partiledare Magdalena Andersson behöver Vänsterpartiets stöd för att bli Sveriges första kvinnliga statsminister. V-ledaren Nooshi Dadgostar lämnar nu besked om att pensioner, anställningstrygghet och sjukförsäkringen är centrala frågor i en möjlig förhandling. – Det ligger mycket på bordet som vi inte tycker är särskilt bra, så det kan bli en relativt svår förhandling, säger Dadgostar i SVT:s ”Agenda”.

För etthundra år sedan röstade svenska kvinnor för första gången i ett val. Kvinnor har därefter tagit allt större plats i politiken. Men ännu har Sverige inte haft en kvinnlig statsminister.

Nu kan det ske genom att Magdalena Andersson inte bara ersätter Stefan Löfven som partiledare utan även som statsminister.

Men Nooshi Dadgostar och Vänsterpartiet överväger att stoppa detta.

I somras accepterade Vänsterpartiet den socialdemokratiska partiledaren. Den enda skillnaden i dag är personen Magdalena Andersson och att vårt land därmed skulle kunna få en kvinna som statsminister.

Likväl är vänsterpartiledaren beredd att agera så att Ulf Kristersson (M) får möjlighet att bilda regering. I så fall den mest högerkonservativa regeringen sedan demokratin infördes.

Vi tror folk är trötta på detta politiska spel. Människor vill ha krafttag mot samhällsproblem som klimathoten, gängbrottsligheten och brister i välfärden.

Det kräver politisk handling och ett starkare samhälle.

Då står ett samhällsbygge lett av Magdalena Andersson mot den politik som moderatledaren med stöd av Sverigedemokraterna skulle bedriva.

Nooshi Dadgostar spelar ett högt spel. Det riskerar resultera i en högerpolitik långt från Vänsterpartiet.

Dessutom är hon i färd med att schabbla bort den historiska möjligheten att få en kvinnlig statsminister i Sverige.

Det borde inte vara ett svårt val vara för ett vänsterparti.
Lena Hjelm-Wallén och Ingela Thalén, fd statsråd (S)

Aftonbladet

-Pettersson tycker att statsminister borde tillsättas efter kompetens men det har vi inte gjort förut så varför ändra något som inte fungerar, vi gör det i stället ännu sämre genom att blanda in kön också…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “S har kallat in PRO för att rädda Sveriges första kvinnliga statsminister

 1. Stora frågan är ju om löfven kommer att avgå innan beslut om Cementa tagits…eller om han låter en övergångsregering få sabba allting….

 2. Närc ska Den Svenska Statstrlevisionen göra en liknande genomgång över kommunismens offer dom senaste hundra åren , som man kartlagt Nazismen?
  Men som vanligt det som inte passar journalistkåren blir inte kartlagt??
  Det är märkligt för det är ju så att kommunismen har avlivat flest människor
  på denna planeten än någon annan? Eller tror dom att dom som dödats av kommunister
  har fått en skönare död?

 3. Gessa gamla Sosse kärringar kan ju istället berätta om, eller rättare sagt vad dom inte gjort
  för Svenska pensionärer under sin aktiva tid? Att ösa pengar över andra länders människor har sossarna varit duktiga på genom åren, men att se till att pensionäreer här har en dräglig ålderdom har dom varit skitdåliga på!

 4. En kul pryl är när alla dessa ”förtroendevalda” kärringar, ska sitta ner och förhandla, i ett stängt rum. Alla är medvetna om, att det fort som tusan blir ”polsk riksdag”. Jämför med ett hönshus utan någon tupp, 🩸 blodvite kommer garanterat att uppstå.

  18
 5. Äntligen kommer de usla pensionerna på dagordningen!

  Det blir nog den största valfrågan till nästa höst!

  19
  1
 6. Kärringarna borde lyssna till SwebbTV ledare 109, så kanske ni förstår vad som pågår?

  28
 7. Att Sveriges kvinnliga politiker tagit en allt större plats i politiken, märks definitivt. Det kaos som uppstått efter det kvinnliga massintrånget i beslutsfattandet, med en kvinnlig synvinkel på de växande problemen, är grunden till landets problem.
  Politiker ska tillsättas efter kompetens, inte kön!

  53
  • Det är bra beskrivet. Men problemet gäller inte bara i politiken. Jag har jobbat lång tid på myndighet, jag vet att vi fått ett växande chefsvälde på våra myndigheter. Där allt fler chefer sitter i varandras knä. Majoriteten av dem är kvinnor. Att det kvinnliga chefsväldet fortsätter växa, får konsekvenser, då kvinnor generellt (undantag finns, viktigt att förtydliga det) agerar och utreder/beslutar mer med stöd i känslor än sakuppgifter. “Samlade bedömningar” utan tydliga beslutsmotiveringar, gärna med standardiserade beslutsmallar och standardskrivningar, förekommer allt mer och det är allt fler kvinnor som fattar sådana beslut (finns såklart män också som är mer känslostyrda än faktastyrda). Ett skräckexempel är “stödboende” för de kriminella i Malmö som SVT skrev om för någon månad sedan: “På arbetsmarknad- och socialförvaltningen kände man inte till att stödboendet saknade tillstånd. Enligt Anna von Reis, avdelningschef, visste man inte att alla unga mellan 16-20 är tvungna att placeras i verksamheter som har tillstånd, och därför kontrollerades det inte.”

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/bedrev-stodboende-utan-tillstand-doms-till-boter

   De här myndighetspersonerna (uppskattningsvis 80%< inom socialtjänstens myndighetsutövning utförs av kvinnor) säger enligt SVT:s artikel helt öppet att de kände inte till lagen. Det här skräckexemplet är bara toppen av ett isberg. Skulle kunna skriva en bok om fallet Sverige. AF är en annan sorglig historia, mest kvinnor som jobbar där, mycket vänsterfolk och är du inte vänster åker du snart ut i skamvrån. Leverera gör dom inte, det är en avstjälpningsplats för odugliga akademiker. Samma som någon enhet på Göteborgs kommun, där kommunen förvarar odugliga tjänstemän som man inte kan göra sig av med, för dom är in-las:ade sedan gammalt.

   Säger inte att det är så, men nog ser man en allt tydligare koppling mellan 90-talets "varannan damernas" (som numera gäller mer än 50/50) och samhällets troligen annalkande kollaps.

   Inget emot att kvinnor tar plats i samhället, men då ska det vara kompetensen som styr, inte kvotensen. Sen har jag haft en del kvinnor som faktiskt varit skärpta till tusen, men det är långtifrån en majoritet av mina fd. kvinnliga kolleger.

 8. Det här kommer bli en lång fars av tjäbbel mellan damerna.
  Skulle inte tro att pensionärerna från Socialdemokraterna kommer
  ändra något i detta politiska spel som aldrig kommer ta slut.
  Skit i politiken gott folk och kör ert eget race… det här blir inget mer att räkna
  med innan valet 2022 garanterat.

  36
 9. Om man ska lyssna på de svagbegåvade sossekvinnorna så har Magdalena Andersson inga meriter mer än att hon är kvinna.
  De framhåller jämt att hon ska väljas för att hon är kvinna. Inte att undra på att det går åt helvete när riktiga meriter är oväsentliga.

  53
  1
 10. Det ställer Sveriges pensionärer inte upp på efter alla svek lögner och stölder
  ur pensionsfonderna som fetpärsson gjorde.Betala tillbaka så kanske
  saken kommer i ett annat läge,men knappast troligt,ni är helt opålitliga.

  47
 11. Men om man ska “kvotera in” en statsminister så måste väl ändå S rösta fram Nooshi. Hon är inte bara kvinna utan har också invandrarbakgrund, eller är det redan bestämt att Shekarabi ska bli först där?

  38
  1

Kommentera