Norsk polis dödade knivman från Tjetjenien

UTRIKES. En knivbeväpnad man gick till attack mot flera människor på Bislett i centrala Oslo på tisdagsmorgonen. Mannen dog efter att ha blivit skjuten av polis, rapporterar NRK.

Vi utesluter inga motiv. Men det finns i nuläget inga uppgifter i ärendet som tyder på att det rör sig om en terrorincident, säger polisinspektör Egil Jørgen Brekke på en presskonferens.

Enligt VG var gärningsmannen tidigare dömd för mordförsök efter att ha knivhuggit en man och flera andra på Ankerbrua i Oslo 2019. Polisen säger på en presskonferens att det inte finns någon fara för allmänheten.

Det här är en person som är känd för oss sedan tidigare.

Mannen i 30-årsåldern är rysk medborgare från Tjetjenien och i Tjetjenien är folk muslimer, han dömdes i december 2020 till obligatorisk psykisk vård av Oslo tingsrätt för incidenterna i Ankerbrua i juni 2019 och var på korttidspermis.

Enligt Nettavisen ropade mannen Allahu Akbar.

Från video Nettavisen

-Pettersson säger att Oslopolisen normalt är obeväpnad men tydligen bar de vapen denna gång…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Norsk polis dödade knivman från Tjetjenien

 1. Magnus Sandelin, ordförande för stiftelsen Doku (som bevakar jihadistisk islamism), har skrivet en utförlig artikel om jihadism.
  Han beskriver hur de skandinaviska länderna har fungerat som plattform för spridning av jihadism, då våra länder ansetts särskilt lämpliga för ändamålet pga välfärdssystem och för att ha en avslappnad inställning till säkerhet. Och att den norske forskaren Thomas Hegghammer, inte tror att jihadismen i Europa kommer att avta, eftersom ekonomiskt utsatta muslimska ungdomar förväntas att öka, bl.a. på grund av migrationen. I Sverige, skriver Sandelin, har miljön med islamistiska nätverk vuxit dramatiskt de senaste åren. Individer och grupper från olika städer som tidigare inte haft kontakt med varandra är idag sammankopplade på ett helt annat sätt, och inkluderar även internationella kontakter. Föreningar, moskéer och evenemang där salafism utgör grunden, har blivit en viktig infrastruktur för jihadism och vars kraftiga tillväxt i Sverige har skett parallellt med att propagandan blivit allt mer lättillgänglig. Jihadistiska nätverk och organiserad brottsligheten existerar ofta sida vid sida, de har olika mål men gror i samma områden och under samma typ av förutsättningar. Det finns i Sverige flera exempel på personer inom jihadistisk miljö som har kopplingar till organiserad kriminalitet och där även organiserad ekonomisk brottslighet ingår.
  ”Vad vet vi om islamistiska terrornätverk i Sverige?”, av Magnus Sandelin:
  https://timbro.se/integration/vad-vet-vi-om-islamistiska-terrornatverk-sverige/

  21
 2. … varsågod …sådana fått asyl … för ”de riskerar att bli orättvist behandlade i Ryssland”… visst… säkert hände likadant i Ryssland också men han rymde för att slippa fändelsestraff… …massmördare på korttidspermiss…
  Hur många mördare och dylik fått asyl i Norden? Vad tillhör dem gästländerna då?
  …som man bäddar får man ligga…
  Alla sorts mördare söker sig hit… Grattis …

  44
 3. Äntligen en god Tjetjen….När han nu kommit till sitt Paradis !
  Tack till den norska Polisen.
  I X-pressen har man nu börjat gråta över andra äventyrare,som befinner sig vid gränsen mot Polen och inte får komma in,i lyckans EU…. Mohammed heter den man som får tala ut,om sina bekymmer hemma i Iran !!
  Otroligt vad värmhjärtade PK-pressen fortsätter vara,trots att deras blaskor dagligen är överfyllda med mord,rån,och våldtäkter från likasinnade !

  39
  1

Kommentera