En svensk ’kulturrevolution’ IQ och sanningen har blivit en belastning

INTILLIGENS. I början på oktober 2021 fälldes Sverigedemokraten Bertil Malmberg för hets mot folkgrupp. Malmberg dömdes för ett uttalande i regionfullmäktige i Sörmland, där han sa att personer från Sydsudan har lägre IQ. Alltså för att ha sagt sanningen. Bertil har överklagat domen så vi får se vad Hovrätten. Nästan värre är att Bertil Malmberg på måndag riskerar att bli utesluten ur SD, också det för att ha sagt sanningen om Sudaneserna. Dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) tvingades i juli 2017 avgå, han sågs som en fara för rikets säkerhet. 1,5 år senare blir Ygeman (S) energiminister med ansvar för landets elförsörjning och telesystem.

Nuvarande energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman (S)

IQ är ett kritiserat och kontroversiellt mått på begåvning och därmed på vår förmåga att bidra till samhällets bästa. Ändå är det den mest välundersökta och bekräftade parametern för att avgöra vår förmåga och framgångspotentiell. På individnivå finns det självklart undantag som kan lyckas väl utan hög IQ och det finns många med hög IQ som inte lyckas alls. Men bara med hög IQ kan man fatta bra beslut i komplexa frågor och bara med mycket hög IQ kan man bidra med viktiga vetenskapliga upptäckter. På övergripande samhällsnivå är det av största betydelse att dessa individer får den plattform de behöver för att på bästa sätt kunna dra nytta av deras förmåga.

Liksom det är viktigt att inte placera dumskallar i positioner där de kan fatta katastrofala beslut som berör många. Sådana som Anders Ygeman t ex, berättar Magnus Stenlund på Swebbtv.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “En svensk ’kulturrevolution’ IQ och sanningen har blivit en belastning

 1. SD gör fel både principiellt och strategiskt denna gång men det är lågt IQ att inte rösta på dem i alla fall.
  Eftersom det inte finns något annat alternativ som ger REELL MAKT.

  Ett välkänt kännetecken för högt IQ är att man kan tänka långsiktigt och skjuta upp en belöning om man tror att det leder till en större belöning i framtiden. Att lägga t.ex. en AfS i valkuvertet på valdagen för att få känna den sköna känslan ”ha där fick SD” för att sedan se ännu en S-hybridregering ta plats vid regeringsbordet är ett praktexempel på låg IQ i Sveriges nuvarande parlamentariska situation.

 2. Blir Malmberg utesluten har SD fått min röst för sista gången. Kommunalt, regionalt och till riksdagen.

  22
  1
 3. Har Malmberg sagt någonting nedsättande om sydsudaneser?

  Det kan väl bara anses nedsättande om man anser att lägre IQ är likställt med att vara mindre värd.

  Tror inte domstolen på alla människors lika värde???!

  31
 4. Det är väl illa nog att hedersmannen Malmberg ställs inför den jordiska och korrumperade domstolen. Men att ev. bli utesluten ur SD är ju så dumt det bara kan bli. Har SD blivit PK ? En uteslutning vore ju ett erkännande av vänster-etablissemangets hjärnspöken. Likadant var det med Thoralf Alfsson. Ängslighet och medlöperi till PK-folket. Nej, SD skall icke vara ett parti som alla andra. Det skall sticka ut. Annars är vi förlorade i den etablerade uppgivenheten.

  36
 5. Man måste välja sina kamper och att slåss om olika folkgruppers IQ är att lägga energi på fel saker och dessutom ett kamp som saknar vinnare. Ska SD lyckas så måste man lyfta blicken, tydliggöra vad man vill och få ett par intetsägande löften/slogans/floskler på folks läppar. Detaljer är inte valvinnande, speciellt inte detaljer som ingen är det minsta intresserad av.

  Nästa års valkamp kommer bli den smutsigaste någonsin och att då internt diskutera Sydsudanesers IQ gynnar bara andra. Om alla med myror i byxorna kunde sitta stilla i båten tills efter valet så har man vunnit flera procent. Men som vanligt kommer det att dyka upp SD-märkta politiker vilkas IQ inte var tillräckligt höga för att hålla käften, hålla partiets linje och vinna valet.

  27
  5
 6. DE DUMMAS STYRE!!!

  Det är ju det de syftar till också: DUMHETENS VIDARE UTBREDNING I SAMHÄLLET!!!

  Är det inte det som är, och alltid har varit, socialdemokratisk politik???

  25
 7. Det är erbarmligt att Bertil straffas av domstolen och om möjligt än värre att SD utesluter honom.
  Om han hade sagt de är så olika oss att de kommer att uppfattas som förståndshandikappade eftersom de har ett IQ runt 70 allt enligt internationella källor.
  Inte ens det hade varit osanning.

  43
 8. Hehehehe, kul filnamn på första bilden ovan. ”anders-ygemans-cv”. Det enda positiva är väl att han inte ville gå med i EU.

  30
 9. På den gamla goda tiden : Tala alltid sanning !
  På Tage Danielssons tid : Tala alltid sannolikt !
  Nutid : Ljug ! För sanningen kan bli åtalbar !

  Men om man nu håller sig till sanningen och därmed åtalas och hamnar inför skranket ; Borde det då inte bli någon form av moment 22 ? För om man hade ljugit så hade man ju gått fri. Men ljuga får man ju absolut inte göra i rätts-salen. Och gör du det ändå så åker du ju dit en gång till. Och om du håller dig till sanningen i själva målet, så åker du ju dit en gång till då också. I så fall spelar det ju ingen roll hur du agerar. Straffet kan ju tre-dubblas.
  Skratta eller gråta ? Vilket är tillåtet ?

  50
 10. Det är en skam för SD att skitstöveln som rekommenderar uteslutning kan sitta som kommunalråd. På båda posterna krävs det att SD visar omdöme. Eljest slut på min röst.

  68

Kommentera