Nu snackar vi utsläpp, Per Bolund

KLIMAT & MILJÖ. Ett tjock lager aska har lagt sig över delar av den vulkandrabbade ön La Palma. De små partiklarna är farliga för såväl luftvägar som hud och ögon och orsakar stor förödelse, rapporterar SVT.

Aska på La Palma. SVT
La Palma

Vulkanutbrottet på Kanarieön La Palma har nu pågått i över sex veckor och lavaströmmarna täcker över 900 hektar mark.

Många har förlorat sina hem, sina odlingar och allt de levde på, säger nunnan Vilma Concuelo som bor på ön. Men det är inte bara lavan som ställer till det för öborna. Även askan utgör ett stort problem som kräver omfattande hjälpinsatser.

-Pettersson tycker det känns bra att betala klimat- och miljöskatter när jag kör den bil som var miljövänlig när den köptes. Jag menar hur illa hade det inte blivit på La Palma utan alla skatter för oss som inte har någon kollektivtrafik…

Livesändning nedan. Utbrottet började söndagen den 19 september.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Nu snackar vi utsläpp, Per Bolund

 1. Men Pettersson, förstår du inte att det är just din och min bensinbil som i själva verket är orsaken till vulkanutbrottet? I princip allting som händer av negativt slag beror på den globala uppvärmningen och den i sin tur beror på din och min bil…
  …samt sugrör av plast.
  😀

  10
 2. Oj, då kommer dåren att föreslå inskränkning på bilkörning i Sverige samt ytterligare höjda skatter o avgifter! Den bästa miljöåtgärden är att rösta bort det skadliga partiet MP.

  13
 3. Det brukar ju snackas om ”Natur-KATASTROFER”. Men vulkanutbrott, jordbävningar och andra naturfenomen är definitivt inga katastrofer i sig. Det är snarare ett kvitto på att planetens hälsotillstånd är gott. De ingår i jordens utveckling och är en förutsättning för den ständiga förnyelsen. Däremot kan naturens mekanismer få förödande konsekvenser för planetens olika livsformer I Spåren på dessa händelser. Men naturens cykler har ju alltid förekommit, så det är ju märkligt att människan aldrig lär sig. För varför bosätter man sig på vulkaners sluttningar ? Eller jordbävningsdrabbade områden ? Och varför bygger man sina hus nära det piskande havet som ständigt eroderar stränderna. Är utsikten mot vattendrag så eftersträvansvärd att man vill riskera att svepas med av den framrusande floden ? —Man ska tydligen lära sig av sina misstag, SÅ MAN KAN GÖRA OM DEM !!!

  16
  • Jag tror ordet ”katastrof” syftar på hur det blir för dem som drabbas, för dem är det katastrof eller hur?

   • För Sverige är invandringen en katastrof isåfall. Tänk även på alla bilbränder och anlagda bränder i skogar och hus och byggnader. Där släpps stora mängder föroreningar ut. Men sådant hör man aldrig MP klaga över.

 4. Jag såg att Merkel var med på klimatmöte i England, hon som nyss kopplat EU till Rysk fossilgas via Nordstream II, Trump avrådde, men Merkel fick stöd av ”Stefan Borgs vän Biden”. Nu enades Biden och Merkel om att minska fossilberoendet. Men kanske Biden sov mest? De säger en sak men gör något helt annat.

 5. Borde inte Sverige med miljöfascisterna i spetsen tar täten för att förbjuda vulkanutbrott i världen? Det bör vara Sveriges ansvar att leda världssamfundet i denna riktning eftersom vårt land har det totala ansvaret för allt ont som drabbar planeten jorden, förutom det onda som drabbar Sverige. Löfven kanske kan sammankalla en internationell konferens för att ta första steget emot ett förbud.

  28
 6. Finns det några forskare som har några teorier hur länge de tror att vulkanen skall hålla på?
  Ökar eller minskar aktiviteten?

 7. Moder Jord visar långfinger åt Gretchen och alla andra förnumstiga som tror på att människan, som är mindre på jorden än en loppa på en byracka, skulle kunna tävla med vare sig jorden eller solen.

  25

Kommentera