Andreas Holm döms till fem års fängelse för 35 brott varav sju våldtäkter

BROTTSLIGHETEN. Andreas Holm, född 1987, den så kallade Nytorgsmannen döms till fem års fängelse för sju våldtäkter, meddelar Södertörns tingsrätt. Utöver våldtäkterna döms han bland annat även för sexuella övergrepp, sexuella ofredanden och grov fridskränkning. Totalt döms Holm för 35 brott och får lindrigast möjliga straff.

Andreas Holm

Den 34-årige Andreas Holm stod åtalad för brott under 26 åtalspunkter, varav 24 avsåg våldtäkter på olika kvinnor. Han avslöjades när polisen tömde hans telefon i samband med ett gripande för narkotikabrott. Flera av kvinnorna visste inte om att de hade utsatts när de kontaktades av polisen.

Flera av de brott som åklagaren bedömt som våldtäkter har tingsrätten bedömt som sexuella övergrepp, står det i domstolens pressmeddelande. Holm ska även betala 1,1 miljon i skadestånd till offren.

Åklagaren hade yrkat på 12 års fängelse. Vi får hoppas att åklagaren överklagar.

TIDIGARE 2021-08-13. Åtal mot Nytorgsmannen

VÅLDSVÅGEN. Åtal har i dag väckts mot Andreas Holm, född 1987, den så kallade Nytorgsmannen, för ett stort antal våldtäkter och andra brott, främst sexualbrott. Åtalet omfattar 24 målsäganden. En man född 1987 greps och häktades i november 2020, misstänkt för sexualbrott mot flera kvinnor. Brotten har bland annat ägt rum i mannens bostad på Nytorget i Stockholm. Vissa av övergreppen har filmats.

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

Genom tekniska undersökningar av bland annat filmer i Andreas Holms telefon och olika chattar har antalet brottsmisstankar och målsäganden successivt ökat under utredningens gång. Nu åtalas han för en grov våldtäkt och 23 våldtäkter. Därutöver åtalas han för bland annat grov fridskränkning, sexuella övergrepp och barnpornografibrott. Vissa av de 24 målsägandena, som alla är kvinnor, har utsatts för mer än ett brott.

De flesta av de åtalade händelserna inträffade under 2019 och 2020, men jag åtalar också för äldre brott, bland annat en våldtäkt som ägde rum 2012 och en som ägde rum 2013, säger kammaråklagare Helena Nordstrand som ansvarat för utredningen.

Tillvägagångssättet vid de flesta av de åtalade våldtäkterna har varit att mannen förgripit sig på kvinnorna när de sovit eller varit påverkade och att han i många av dessa fall också filmat övergreppen.

Vi har identifierat samtliga kvinnor på de övergreppsfilmer vi har anträffat, säger Helena Nordstrand.

Rättegången inleds i Södertörns tingsrätt den 26 augusti kl. 0900 och beräknas pågå i 22 förhandlingsdagar. Tingsrättens målnummer: B 7816-20.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Andreas Holm döms till fem års fängelse för 35 brott varav sju våldtäkter

 1. Bevisligen så är det inga som helst problem för media att visa upp namn och bild på en dömd ”Andreas” efter ett gäng våldtäkter, media har heller inga problem med att kommentera domen.
  Okey bra!
  Men när hängde samma media senast ut en ”Muhammed eller Ismet” efter en dom för ett sexualbrott?

 2. Begår man många brott, får man rabatt!!! Sänder förmodligen fel signaler. Gängkriminella m fl förstår detta bättre än S, MP och C. Vilka kan knäcka gängen? Heja Morgan.

 3. Straffet är ju helt galet ,straffskalan för våldtäkt är mellan två och sex år , så det minsta straffet borde ju vara fjorton år istället för som nu fem år . Men med tanke på hans många våldtäkter så borde han dömas efter max straffet det vill säga sex år per våldtäkt vilket resulterar i fyrtiotvå år bakom lås och bom .Sedan får det vara slut med det här påhittet om mängdrabatt på strafftiden , mängdrabatt får man om man köper någonting och har inte något med straff att göra . Sedan vore det nog inte helt fel om en sådan notorisk sexualförbrytare kastrerades på statens bekostnad .

  14
 4. Ännu ett exempel på att Sverige har eget slödder och behöver absolut inte importera utländskt dito!
  Och aldrig tidigare har väl politikerna heller varit så fullkomligt maktlösa inför samhällsproblemen som nu, men ändå framställt sig själva som kraftfulla.
  Dom förringar och förnekar uppenbara problem och förvandlar dessa till något positivt, något som Sverige länge har saknat och som vi verkligen behöver.
  Det blir svårt, för att inte säga näst intill omöjligt, att reparera och återskapa ett normalt Sverige igen!
  Jag ser en revolution som den enda möjligeten!

  21
 5. Fem år för 35 brott varav sju våldtäkter. Det är patetiskt, borde vara 35 år istället.

  37
  • Hur fasen kan det vara såhär? Hur kan han få ett så milt straff? Han är väl ute om ca. 3,5 år? Åklagarens yrkan ligger mer i vad som hade varit rimligt. Är det överhuvudtaget försvårande att han begått såpass många brott undrar man?

   Rätt intressant att jämföra med Jean Claude Arnaults ytterst tveksamma våldtäktsdom för ett tillfälle för länge sedan som skedde utan egentlig bevisning men ändå ledde till 2,5 år.

Kommentera