V tonar ner klimat för att locka SD-väljare

VALET 2022. Vänsterpartiets ambition att locka SD-väljare på landsbygden har fått partiet att nedprioritera sin tidigare så hyllade klimatpolitik. Det tror flera V-företrädare, rapporterar Dagens Nyheter.

Nooshi Dadgostar borde koncentrera sig på Socialdemokraternas väljare. Pressbild: Vänsterpartiet

Jag känner inte riktigt igen mitt eget parti. […] Min gissning är att ledningen tänker att vi måste vara försiktiga med att prata klimatfrågor, för att det kan skrämma bort folk, säger en centralt placerad vänsterpartist.

Partiföreträdare beskriver en intern konflikt som ställdes på sin spets när partiet plötsligt ändrade sig i frågan om undantagslagen för Cementa och meddelade att det skulle rösta ja.

Partisekreterare Aron Etzler säger att partiledningen gärna pratar om klimatet. Han tror dock att många är ovana vid partiets nya fokus på svensk industri.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “V tonar ner klimat för att locka SD-väljare

 1. Förvånas ständigt av att det finns någon vid sina sinnes fulla bruk som kan tänkas rösta på V
  Dessa måste varatotalt historielösa

 2. fet är nog svårt att locka över sd dom snublar ju på såśsarna.
  ja tror att det är enklare att sno röster från M renfälen saboterade det partiet fullständigt. där kan v säkert hämta en del dom o demokratiska finns kvar där

 3. Det går aldrig att lita på kommunister, vare sig röda i Vänsterpartiet (kommunisterna) eller gröna i Miljöpartiet och i Centerpartiet.

 4. Ha Ha h, skulle dom som påtalat all den idioti som grekommit och förekommer dagligen
  hoppa över till detta idiotparti, har dom börjat att smutta på vodkan igen? Aj Aj,

 5. Public media skriver: Känd artist åtalas för rån i Stockholm. En känd svensk artist åtalas tillsammans med tre andra personer för butiksrån i Kista den 18 augusti i år. Mannen nekar till brott.
  Mannen är prisbelönt och hans musik har miljontals spelningar på Spotify.

  Public media glömmer att skriva att det är public service som har prisbelönat henom.

  19
 6. Ja-a, dessa skrupelfria skojare…Har man varit med ett tag så kan man trixen vid det här laget. Att lova en sak INNAN valet blir en helomvändning EFTER valet. Inga problem med det i landet ”Tvärtom”. Där lögnen är ett normaltillstånd och sanningen åtalbar.

  29
 7. Snacka om tankevurpa. Det är en analys i stil med att Vänsterpartiet skulle hålla tillbaka sitt kommunistiska förflutna för att locka helnykterister…

  Även den generellt dövblinda ledningen hos V, insåg att det inte fanns röster att vinna på att låta cementindustrin gå i graven då det får enorm påverkan på varje byggprojekt litet som stort. Man hade nog inte gråtit några tårar över Cementas ägare, men insåg tillslut att en sådan åtgärd kräver att man kommer fram med ett alternativ först.

  Sedan kommer ledande Miljöpartister och andra efterblivna att överklaga beslutet så snart det går, men det är en annan historia. De borde tvingas bo i tält den här vintern!

  19
 8. Det är inget svårt för V att tona ner klimatet (miljön) i sin politiska retorik. Det är bara ”back to basic”. Världen har ju tidigare sett vad totalitära kommunistiska diktaturer kan åstadkomma med miljön, inget nytt under solen där. De röda rötterna är där de är.

  Men då var ju som bekant inte Nooshi Dadgostar medlem i partiet

  19

Kommentera