Sveriges elsystem ett hot mot rikets säkerhet

ELFÖRSÖRJNING. År 2017 tvingades dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) avgå efter att Transportstyrelsen läckt hemliga uppgifter som har kunnat nå främmande makt. Inrikesministern är ansvarig för säkerhetspolisen och kunde inte redogöra på ett bra sätt hur länge han har känt till säkerhetsläckan. Ygeman var en fara för Rikets säkerhet.

Men som ni vet. Partibok är viktigare än Rikets säkerhet så Anders Ygeman (S) fick bli gruppledare i riksdagen för Socialdemokrater.

I januari 2019 befordrades Anders Ygeman (S) till Energi- och digitaliseringsminister och är nu ansvarig för Sveriges elförsörjning.

Försvarsmakten varnar nu för att Sveriges elsystem är så instabilt att det hotar landets säkerhet, skriver Peter Wennblad på Svenska Dagbladet, betalvägg, och att Försvaret för ovanlighetens skull ska delta på energibranschens konferens i mitten av november – men att varken energi- eller försvarsministern kommer.

”Det kan tolkas som ett tyst budskap med historiska konnotationer: Vår beredskap är god.”

-Pettersson inser att Anders Ygeman (S) inte kan bygga om elnätet men han borde i varje fall ta problemen och de höga priserna på allvar med sin lön på 142.000 kronor i månaden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Sveriges elsystem ett hot mot rikets säkerhet

 1. Det var väl Ygeman som stolt avvecklade alla beredskapslager på Sälenkonferensen Folk och Försvar för några år sedan. Så när pandemin kom så var det tomt i ladorna.

  24
 2. Klimataktivisterna steppar nu upp sina ”aktioner”. Det sågs igår på ett antal flygplatser. LillGreta uttrycker också att människor måste bli arga.

  Det är ingen slump att detta händer nu. ”Mötet” i Glasgow har ingenting med upptrappningen av t ex Extinction Rebellions aktiviteter att göra. Vad det handlar om är att ”hantera” den verklighet och den målkonflikt miljörörelsen står inför.

  När nu energipriserna drar iväg till rekordnivåer (och vintern inte ens är här) börjar folket ifrågasätta dessa miljöaktivisters utopiska villfarelser och med all rätt ställa sig frågor om CO2 och den sk ”uppvärmningen”. Vad är sant och vad är inte sant? Varför sträcks hela tiden ut beträffande de katastrofer som kommer inträffa? Varför ligger inte Maldiverna under vatten? Varför är isbjörnspopulationen större än tidigare? Varför får inte tunga vetenskapliga kritiker komma till tals?
  Frågorna ökar i både kvalitet och kvantitet.

  ”Rörelsen” utmanas allt mer. Detta måste miljöaktivisterna hantera. Därför sker upptrappningen och i ytterligheten kommer också våldshandlingar som ett brev på posten

  Utöver detta har miljöaktivisterna börjat blanda upp sitt ”miljöbudskap” med sedvanliga marxistanarkistiska argument. Inget nytt under solen bland dem som söker mobilisera ”nyttiga idioter”.

  26
 3. Det kan bara gå åt pipsvängen när man inte tänker längre än näsan räcker.Ni som har vedspisar ,kaminer eller kakelugnar i era hem kan skatta er lyckliga.Vi andra som inte har några alternativa värmekällor lär nog få frysa i vinter….

  27
 4. Elnätet håller hög klass men fordrar utbyggnad och mer tillförd kapacitet, den största säkerhetsrisken är Regeringen.

  30
 5. Om det fanns ett ”Överskott” av el hade inte elpriserna ink skatt varit på dagens nivå oavsett om vi är eller inte är med i EU.

  40

Kommentera