Världen måste göra mer för klimaträttvisan

DEMOKRATI & KLIMAT. Miljöpartisten Pär Holmgren, EU-parlamentariker och den gröna gruppens sändebud till FN:s klimattoppmöte i Glasgow vill att ett slutdatum sätts på global nivå för fossila bilar, skriver han på DN Debatt.

Pär Holmgren (MP) vill att alla som inte håller med MP ska hållas borta från inflytande…

Inför klimatmötet presenterar han ytterligare flera krav på världens ledare, bland annat att rika länder måste öka det finansiella stödet till fattiga länders klimatanpassning. ”Alla delar av världen, inklusive EU, måste göra mer för att säkerställa klimaträttvisa.”

-Pettersson tycker att det är otroligt att Stefan Löfven (S), Annie Lööf (C) med flera menar att Sverigedemokraterna hotar demokratin, när vi har Pär Holmgren som drömmer om att bli klimatdiktator och Alice Bah Kuhnke som hyllar Mao Zedong, kulturrevolutionen i Kina och ”låt hundra blommor blomma”, men när kritiken växte sig för stark fängslades alla oliktänkande. Mao Zedong räknas som 1900-talets värste diktator och massmördare i dödstal räknat.

Skylten hängde på Alice Bah Kuhnkes (MP) arbetsrum när hon var demokratiminister 3 oktober 2014 – 21 januari 2019 under statsminister Stefan Löfven (S).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Världen måste göra mer för klimaträttvisan

 1. Eftersom koldioxid inte påverkar klimatet, verkar det onödigt med ett grönt skifte och kärnkraft.

 2. Anna Dahlberg skriver en klok och förnuftig ledare i Expressen.

  ”Efter sol och vind kommer elbrist och smutsiga utsläpp”.

  ”Att Europa slår vakt om den återstående kärnkraften är därför en ödesfråga. Det har Miljöpartiet i både Finland och Norge insett. De gröna i Finland kämpar för att kärnkraften ska klassas som en hållbar energikälla inom EU och miljöpartisterna i Norge slår fast att kärnkraftsteknologin har ”en viktig roll i det gröna skiftet”.

  Den sortens pragmatism är dock helt främmande för vårt eget miljöparti. Inte undra på att MP riskerar att trilla ur riksdagen.”

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/efter-sol-och-vind-kommer-elbrist-och-smutsiga-utslapp/

 3. Att en ”demokratiminister” har citat av världshistoriens värsta massmördare på väggen borde ha lett till riksrätt.

  20
 4. Teoretiker, jag är så trött på deras ad-hoc tänkande. Vad ska ersättningen till det fossila vara?
  Mer el men hur, och vilja skall ha råd att betala om vi endast har el tillräckligt då det blåser.
  Att bygga ut elnät och nya kärnkraftverk är inte gjort i en handvändning, att få tillstånd tar bara det åratal, de kan hitta en blomma eller ett kräldjur på den tänkta platsen.
  De är inte människor som är det viktiga längre utan särintressen, förutom vindkraftverk då har människor mindre betydelse än insekter och andra småkryp.

  22

Kommentera