Mordet på Einár – om Gangsterkultur och Tystnadskultur

INRIKES. Gangsterrapparen EINÁR har mördats. Är detta resultatet av en våldsförhärligande musikgenre som bör bekämpas – eller säger det något helt annat och mycket allvarligare om det svenska samhället?

Är gangsterrapen historiskt unik i sin våldsamhet? Varför blev denna musikgenre plötsligt så populär i Sverige? – och vad säger detta om “det svenska tillståndet”?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video om GANGSTERKULTUR och TYSTNADSKULTUR.

Henrik Jönsson Pressbild

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Mordet på Einár – om Gangsterkultur och Tystnadskultur

 1. Intressant detalj om Expressens förhärligande av gansterrapparen Mehdi ”Dumle” Sachit (tidigare: Abdulmahdi Baker Hedi):

  Flashback och Samhällsnytt gjorde grovjobbet åt lata vänsterextrema ETC:

  ”Sachits våldtäktsdom rapporterades först av Samhällsnytt på fredag kväll, men uppgiften om att Sachit har dömts för våldtäkt har spritts på bland annat Flashback och Instagram ända sedan mordet på Einár.”

  ”När det under fredagen framgår att Expressen valt att mörka den grova gruppvåldtäkten tilltar kritiken på sociala medier. Bland dem som är kritiska märks ETC-journalisten Christoffer Röstlund Jonsson, redaktör på vänstertidningen ETC.”
  https://nyheteridag.se/expressen-morkade-valdtaktsdom-i-reportage-om-gangkriminell/

  Till slut vaknar alltså feministerna på ETC, men aldrig i helvete att de hade gjort det på egen hand när det handlar om en rappare från orten.

  12
 2. Det överdrivna tjatet om den sk. artisten, som dyvlas på tv-tittare och tidningsläsare är störande. Konstformen han uttryckte, tilltalar bara ”low lives” och kriminella. Hans kriminella bana är ju heller inte något att yvas över. Ger man sig i lag gängkriminella hottentotter, får man stå sitt kast. Skiter fullständigt i hans öde!
  Det skrivs inte 10-delen om de offer som dagligen skördas i våldets Sverige.

  30
 3. Alla gör sina val..dom flesta vill arbeta och göra rätt för sig..
  Sen finns det individer som inte vill det..
  Följa lagen eller vara kriminell..

  32
 4. Polismannen som blev skjuten har väl knappt fått en 10 del av uppmärksamhet som denna kriminella individ polismannen var även f,d soldat med utlanstjänstgöring en sann hjälte i minaögon

  40
 5. Det har sedan detta mordet varit kring 6-8 stycken i Aftonbladet dagligen kring denna unga person.
  Frågan är när AB kommer sponsra en 1/1 staty på något torg i *orten’.

  32

Kommentera