5-1 till bortalaget när Göta hovrätt fastställer livstid för mördare

VÅLDSVÅGEN. I somras dömde Norrköpings tingsrätt sammanlagt sex män för inblandning i de två gängmorden i Norrköping som totalt resulterat i tre dödsfall. Idag fastställer Göta hovrätt domen – fyra av männen döms till livstidsfängelse för mord och mordförsök.  Dessutom får en av personerna längre fängelsestraff – från 16 till 17 år.

Bild: Europol

Göta hovrätt fastställer Norrköpings tingsrätts dom i ärendet, men justerar vissa detaljer. De fyra livstidsdömda döms att betala mer i skadestånd till anhöriga till brottsoffret. En av männen, som av Norrköpings tingsrätt dömdes till fängelse i 16 år, får sitt straff förlängt av Göta hovrätt till 17 år.

Två av männen, begärde att hovrätten skulle avvisa bevisningen från Encrochat. Göta hovrätt betonar i domen att fri bevisföring gäller i Sverige och att man inte funnit något skäl att avvisa beviset – utan gör alltså samma tolkning som tingsrätten när det gäller tillåtligheten.

Det var den 5 december 2019 som två medlemmar i det kriminella mc-gänget No Surrender sköts till döds på nära håll med automateld utanför en nattklubb i centrala Norrköping. Den 9 april 2020 sköts en man till döds i en bil på handelsområdet Ingelsta i Norrköping, ytterligare en man överlevde attacken.

I tingsrätten dömdes fyra av männen till livstids fängelse för mord och försök till mord och två ytterligare män dömdes till fängelsestraff på 16 år. Men männen dömdes enbart för inblandning i mordet på Ingelstaområdet. Tingsrätten ansåg inte att åklagarna lyckats bevisa att männen dessutom gjort sig skyldiga till inblandning i dubbelmordet utanför nattklubben.

Göta hovrätt B 2423-21 dömer alla sex och avslår begäran om att Encrochat-bevisningen ska avvisas.

  • Hejar Atrosh, Radish Javanshir, Felix Lindkvist och Anel Kahric döms till livstids fängelse.
  • Michael Ergül får straffet höjt från 16 till 17 års fängelse.
  • Christoffer Valenzuela Cortes straff kvarstår vid 16 års fängelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “5-1 till bortalaget när Göta hovrätt fastställer livstid för mördare

Kommentera