Miljöpartister fostrade en galning

BROTTSLIGHET. Idag inleddes rättegången vid Lunds tingsrätt mot en 15-åring som försökte mörda en lärare. Pojken som knivhögg en lärare i Eslöv ville bli ihjälskjuten av den förste polismannen som ingrep, säger försvarsadvokat Leif Persson när rättegången om skolattacken inleds i Lunds tingsrätt. – Den här situationen har för polisen varit riktigt allvarlig, säger Persson.

Merparten av rättegången kommer att hållas bakom stängda dörrar, eftersom den åtalade bara är 15 år och uppmärksamheten kring målet är så stor. Ett stort medieuppbåd fanns på plats i domstolen, men mediernas representanter fick bara ta del av rättegångens första timme.

Femtonåringen satt bredvid sin advokat med händerna samlade framför sig på bordet och lyssnade uppmärksamt när åklagaren förklarade varför han åtalas för mordförsök på sin lärare, grova hot mot andra skolanställda och elever och grovt hot mot polisen som var först på plats efter knivdådet den 19 augusti.

Han erkänner att han iförd stridskläder, skelettmask och hjälm gick in på skolan, beväpnad med knivar och pistolattrapp. Han erkänner även att det handlar om hatbrott, som åklagaren hävdar. Men trots att läraren fick livshotande skador och pojken från början hade tänkt döda så erkänner han inte mordförsök.

Flertalet av de hot som pojken åtalas för ska inte ses som grova brott, hävdar advokaten. Både elever och skolpersonal uppfattade att kniv och pistol riktades mot dem, men detta var i ett skede då pojken redan drabbats av ånger, enligt advokaten.

Bara i två fall erkänner pojken grova hot, dels mot en skolanställd som han riktade en kniv mot från nära håll och dels mot den första polis som ryckte ut till skolan.

Advokat Leif Persson säger om sin klient: – Han var så förtvivlad över vad han hade ställt till med, så han ville bli skjuten.

Pojken erkänner att han riktade en pistolattrapp mot polisen, som svarade med varningsskott och upprepade uppmaningar till 15-åringen att lägga sig på marken.

Man får beundra polisens tålmodighet här, säger advokaten.

-Pettersson kan nästan garantera att Miljöpartiet inte kommer att nämnas i rättegången eller av media, däremot kommer det att talas om högerextremism…

***

TIDIGARE 2021-10-15. Åtal väckt för försök till mord m.m. i Eslöv

BROTTSLIGHET. En 15-årig pojke har i dag åtalats för gärningar begångna på en skola i Eslöv den 19 augusti i år. Åtalet avser försök till mord på en lärare på skolan, grovt olaga hot mot elever och skolpersonal samt grovt hot mot tjänsteman mot polis i samband med gripandet av pojken. Åklagaren är tillgänglig för media i dag.

Mordförsöket ägde rum på dagtid i skolan där pojken är elev. Läraren fick livshotande skador. Pojken greps av polis samma dag och häktades därefter av Lunds tingsrätt. Han har sedan dess varit frihetsberövad.

– Utredningen visar att pojken har begett sig till skolan tidigt på morgonen. Där han har maskerat sig, bytt om till stridsliknande kläder och beväpnat sig med knivar och pistolliknande föremål. Han har sedan gått in i skolan och nästan omedelbart attackerat läraren med en kniv. Efter attacken har han hotat elever och personal med sina vapen. I samband med polisens ingripande har han hotat en polisman, säger kammaråklagare Pernilla Nilsson som lett förundersökningen.

Gärningen var planerad, men inget i utredningen talar för att den var planerad mot läraren personligen och den har inte heller visat på att det finns fler gärningsmän. Av utredningen framgår vidare att pojken varit inspirerad av skolattacker och andra massakrer i Sverige och runt om i världen. Åtalet innehåller också ett påstående om att motivet för brottet har varit att kränka en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer på grund av ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

Pojkens inställning till brotten och dess rubriceringar är inte helt klar, men han har tidigare angett att han erkänner grov misshandel och förnekar försök till mord.
Bevisläget är gott. Pojken har spelat in händelsen och filmen utgör en del av bevisningen, säger kammaråklagare Pernilla Nilsson.

– Det har varit viktigt för oss att hantera förundersökningen skyndsamt, med tanke på såväl gärningsmannens som målsägarnas låga ålder. Vi har arbetat i en särskild utredningsorganisation, där polisområdet även fått förstärkning från andra enheter i polisregion Syd. Förhören med barnen, som både är målsägare och vittnen, har hållits av våra särskilt utbildade barnförhörsledare. En stor mängd material från våra it-undersökningar har analyserats av analytiker och specialister, säger polisens utredningsledare Patrik Nyquist.

Rättegången beräknas ta fem dagar, det är ännu inte bestämt när den startar.

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 4482-21.

***

TIDIGARE 2021-08-21. Misstänkt för försök till mord i Eslöv begärd häktad

BROTTSLIGHET. Den 15-årige pojke som är anhållen misstänkt för försök till mord har nu begärts häktad. Kammaråklagare Pernilla Nilsson har i dag begärt pojken häktad. Häktningsförhandlingen kommer att äga rum under söndagen i Lunds tingsrätt kl. 12.00. Målnummer: B 4482–21.

Den misstänkte pojken heter Hugo Ahlfors Jackson, han har erkänt. Pappa till Hugo är Lars Ahlfors. Lars som är adopterad från Colombia, är ordförande för Miljöpartiet i Eslöv. Mamma heter Anna Jackson och är från Sri Lanka.

För tre år sedan tvingades Lars avgå efter protester för att han ville ta bort svenska traditioner i kommunen. Miljöpartiet i Eslöv med herr Ahlfors som ordförande ville införa ateism i skolan, gripa motståndare till mångkultur och förbjuda jullovet, när han tvingades avgå, påstod Lars Ahlfors att allt var ett skämt enligt Kvällsposten/Expressen som hade råkat hamna i Mp:s budgetförslag

I februari 2020 valdes dock ”skämtaren” Lars Ahlfors som ordförande igen, enligt Skånska Dagbladet.

-Pettersson antar att Hugos mångkulturella bakgrund är anledningen till tystnaden från medias sida. När Anton Lundin Pettersson attackerade på Kronogården i Trollhättan dröjde det inte länge innan bilder och namn cirkulerade på honom. Men Anton påstods vara mot mångkultur och högerextremist.

Här har vi en familj som är för mångkultur och invandring, emot Sverige och svenska traditioner, dessutom tillhör föräldrarna den fridlysta sekten Miljöpartiet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Miljöpartister fostrade en galning

 1. Otroligt intressant, det hade jag ingen aning om. Eftersom nazism såsom den manifesterades är en såpass tydligt germansk företeelse med arier som den upphöjda ”rasen” sätter det gärningsmannens extremism och bevekelsegrunder i ett helt annat ljus. Han är närmast en Jackie Arklöf alltså.

 2. MILJÖEXTREMISM!!! Dessutom är de ju svenskhatare, och därmed s k rasister, och folkgruppsuppviglare. Man ser ju på deras påbrå. Såväl far som son är ju utländska, trots deras svenska namn! Säkert tagna, sen de kommit hit utifrån!

  • Han skall ju gått med hakkorsarmbindel på sta’n så det är väl relevant att nämna att han lutar åt nazism? Att pappan är miljöpartist gör ju inte sonen till miljöpartist. Men synpunkten äger ändå en viss relevans för hade pappan varit aktiv SD:are hade vi garanterat fått veta det.

 3. Pettersson det har redan hänt. I dag på radio Kristianstad så intervjuades en kvinna som titulerades forskare vid Malmö universitet. Hon påstår att Hugo har blivit inspirerad av samma sidor på internet som Breivik, dådet i Christchurch, Anton Petter i Trollhättan och en del till. Hon ser många likheter.
  Alla de nämnda skulle jag se som enskilda galningar.
  Det finns hundratals med islamistiska illdåd men där finns inget samband utan alla är enskilda galenpannor.

  15
  • Nu är denna kille enbart 15 så lite svårt att jämföra med Breivik som naturligtvis var galen på vissa sätt men samtidigt oerhört metodisk och analytisk, därför han ”lyckades”. Det finns ingen anledning att släta över högerextremism bara för att islamism är vidrigt. Däremot är en 15-årings ideologiska övertygelse (till skillnad från Breivik och Christchurch) rätt grund, detta känns mer som en klassisk ”skolskjutning”.

Kommentera